Bebelusi de sept-oct 2004 (33)
Raspunsuri - Pagina 8
LiliaToma spune:
Salutare!
Mai, fetelor, am tras un pui de sooooomn!
Amelia s-a obisnuit in spital se se joace cu parul si fata mea(obraji, nas) inainte sa adoarma. Asa ca acum cind o apuca scineala si frecatul pe la ochisori, ma culc linga ea si ea ma trage de par si de fata un pic si adoarme. Numai ca azi am adormit si eu. Si nu asa, dar 2 ore!!!!!!!!!
Cred ca de asta a dormit si ea, ca dormeam alaturi ca altfel peste 30 minute era treaza de obicei. Acum sunt fresh, dar am o groaza de treburi nefacute, ca in afara de somn, azi am iesit pe afara, am mai avut ceva de lucru de la serviciu si a trecut ziua.
Asa ca trebuie sa ma apuc repejor de treaba.
Vroiam sa felicit noii dintisori si cei care vor sa o ia deja la fuga si nu mai au rabdare. Chiar zilele astea spunea cineva ca a inceput sa mearga la 7 luni si nu credeam, dar se vede ca unii dintre bebici sunt pe aproape.
Ana_a, frumoasa jucarie
Aissa si premergatorul tau e super. Noi cred ca din ghips direct pe bicicleta o sa sarim
Danina, nu stiu daca te mai intereseaza, eu i-am dat Ameliei urechea cu spirt si cu Baneocin cind i-a pus cerceii.
Si a intrebat cineva daca sa ii puna acum sau nu.
Daca ii puneti, neaparat cu pistolul, nu cu acul. Noi am pus cu acul, eu am tinut-o si asistenta i-a facut si am crezut ca lesin eu cit de tare racnea ea, imi parea ca o scap acolo, nu mai spun de ea ce spaima a tras. Imi venea sa imi dau cu pumni in cap ca am acceptat, dar nu stiam ca va fi asa.Plus ca eu credeam ca in spital folosesc pistolul...
Cind eram eu mica, aveam o vecina, care punea cercei si nu durea nici un pic, freca foarte mult urechea cu sare si amortea si astia doctori....
Eu i-am dat ieri prima data brinzica. I-am facut din lapte praf bebelac. am facut din 125 grame lapte cu o pastila. A iesit ok. SI ieri chiar m-am mirat ca a mincat-o toata( avea 3 lingurite de piure de banana la borcanel). Azi i-am pus si o lingurita de mar si s-a strimbat si a mincat foarte putin.
Fetelor, care aveti cintare, stiti cumva cita brinza iese dintr-un kg de lapte?
Naty, sa stii ca m-a indignat mult ce ai scris. Nesimtire adevarata!
Danyce, voua va urma multa sanatate
Anielas, si eu am cam aceeasi problema cu tinutul in brate. Eu nu sunt geloasa, dar nu imi place sa o tina prea mult, ca sa nu se obisnuiasca
Mihaela, sunt in curs de vizionare a pozelor si imi plac incaltarile piticei, si asortate nu asa!!!! Ce mai, e fata mare.
ce mai cresc copii astia.... ca nici nu prea le mai poti zice bebelusi....
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
LiliaToma spune:
Mihaela, super trening are Alexia, ii sta foarte bine in el, si pozele suprebe, noi nu putem sa o prindem nici plingind nici zimbind, caci, cum vede aparatul face ochii mari.....
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
blue77 spune:
Salut fetelor
aveti mare spor la scris :), abia tin pasul sa va citesc.
Noi suntem bine , tot fara dintisori la aporape 7 luni....asta e e juma ardelean fi-miu deci poate ca se exp[lica asa :).In schimb stam in fundulet bine mersi si chiar avanseaza in 4 labe , incet dar sigur ,l-am pus deja pe jos ca mi-a cazut in cap joi de pe canapea de era sa fac infarct.
Mcm asa ii dadeam si eu la bebelus mancarea in mese fractionate , iar pediatra mi-a zis sa le adun ca sa mi dea 5 si apoi 4 , ca nu e bine sa aiba atatea mese.
Acum faci cum vrei numa ca iti zic ce mi-a zis si pot sa spun ca e bine ca asa pot iesi cu el si mai mult timp fara griji,chiar masa de la 4 pot sa i-o dau chiar daca suntem iesiti- acum a ajuns la 4 mese.
Fetelor frumoase pozici aveti cu bebeii , e o placere sa le vizionez :).
A ca sa nu uit , l-am pus pe Marc in scaun de masina grupa l si la prima iesire arata cam speriat, apoi am vazut ca nu mai avea nici o problema, voi ati patit la fel? chiar la o ora dupa ce l-am dat jos mi-a vomat pt. prima oara in viata lui de m-am si speriat , ma gandeam ca e de la scaun dar nu sunt sigura.
pupici
noi si bebe Marc
(28.08.2004)
daniver31 spune:
....buna mamicilor......
Doamne dar harnicute mai sunte-ti!!!!!
Mel_g si eu ii pun in piure ulei de masline si ii dau carnita de vita in fiecare zi cca5 lingurite.
Marlen la 500 ml lapte pun 5 comprimate de calciu in timp ce fierbe laptele,pun in tifon si o las la scurs si ii dau in fiecare zi.
Danyce......BRAVO....si eu as vrea sa tin o cura(trebuie) dar inca papa bubu tzitzi....dar cura asta o pot tine si eu daca alaptez?Va dorim multaaaaaa sanatate.
Davina...felicitari ptr Deanna...este minunata.
Pufymic...ce baiat mare ai.....Danny are 5 luni si 5 zile si are 6.900.
Mcm cel mai bine mergi la doctor si ..sanatate.
Mihaela ma bucur ca nu mai vomita Alexia..tineti-o tot asa.
Mina.......BRAVOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!Se cere ceva alb..
Lorena felicitari pentru rostogoliri.
Naty....trebuia sa-i zici ceva de dulce....cu toata functia ei.Dar unui om nesimtit nu ai ce-i cere......
Fetelor nasol cu liftul.....eu stau la etj. 3 ...si nu am lift in bloc(este cu 4 etaje)...asa ca in fiecare zi....
Ana_a...super.....
Dar hai ca nu scriu dar si cand scriu........mamaaaa!!!
Cum este cu vaccinul de la 6 luni?????2 intepaturi????
Am si eu o intrebare:dupa nastere a-ti ramas cu dureri de spate?Eu am nascut normal dar cu epidurala.......si nu mai pot de mijloc si mai nou de picioare.
Acum va pupicim ca bubu nu mai are stare si trebuie sa mergem sa papam......
O seara linistita si somnoroasa.........
Oana si bubu mik Mihai Daniel(17 10 2004)
elyanne spune:
Iar lipsesc o zi si gasesc 2-3 pagini de citit. Nu prea am avut timp zilele astea ca m-am tot plimbat. Am vazut si eu pozele aseara, cum am promis... ce copii mari si frumosi am vazut...
Bravo Deanna! Aseara vazusem doar pozele de pe ultima pagina si chiar ma uitam ce bine sta in fundulet... cand citesc ca sta in picioare... Nu-mi venea sa cred cand am vazut pozele.
Danyce multa sanatate!
Mina felicitari pentru primul dintitsor. Ce i-ai luat vizigotului?
Mihaela am vazut si pozele voastre mai noi... Ce bine sta si soricelul in fundulet... Maine ne inscriem la plimbare. Nu stiu cand ajung, pentru ca eu ma duc oricum la pediatru si trec prin IOR. Eu sper sa ajung pe la 12-12:30...
Anielas, Ana si eu fac la fel cu luatul in brate. Nu-mi place si gata. O sa-mi treaca pana la urma.
Aissa nu mai fi complexata ca Alexandra nu face una sau alta... fiecare bb creste in ritmul lui. Are timp. Nici noi nu avem nici un dintisor si nici nu cred ca o sa se intample prea curand, nici in fund nu sta. De fapt in fund inca nu o tin pt. ca pediatrul a zis de la 6 luni. Eu inca ma bucur ca e mica si sta la ea in patut. Asa mai pot sa lucrez cate ceva, ca si cand o sa inceapa sa mearga va trebui sa ne tinem dupa fundul lor. Am vazut si pozele voastre in premergator. Sa vezi ture ce o sa faca prin casa.
Crini multa sanatate si piticului tau! Si tinem pumnii sa nu faca febra de la vaccin.
Lilia si maimuta mea face la fel cand vreau sa-i fac poze. Cum ma vede nu-si mai ia ochii de la obiectiv... fotomodelul meu . Si face niste ochi mari, mirati... Trebuie sa mai fie cineva pe langa mine ca sa o faca sa rada...
Ana sigur ca ne place jucaria... Cred ca si Stefan e foarte incantat. Cam cat timp sta acolo pana se plictiseste?
Eliana siElena (23.10.2004)
roandre spune:
Mama cat ne-am mai plimbat azi. Am ajuns pe la 18.30 acasa...si cand ajung, surpriza: NU MERGEA LIFTULLLLL! Am crezut ca mor de nervi acolo, avand in vedere si ca stau la etajul 8 si eram si cu carutul ala greu. Eram hotarata sa stau in scara blocului pana vine tati de la serviciu sa ma ajute dar noroc ca numai dupa vreo 10 minute coboara cineva cu liftul (lasase cineva usa deschisa la 7). Celalalt lift chipurile e in reparatie.
Aissa, bine ca s-a reparat liftul si la voi pana la urma. Eu de abia astept sa ma mut la casa ca aici nu se mai poate.
Deci nu ajunge cu picioarele pe jos Alexandra...hihihi, lasa ca asa invata fata cam care e treaba cu masinaria aia si cum mai creste putin si incepe sa mearga.
Apoi mai fetelor nu va mai stresati ca bebelusii vostri nu stau in fund, nu stau in picioare, nu au dintisori...a mea e mai mare dar de stat in fundulet sta de abia de la 6 luni jumate nesprijinita, in picioare sta cam de o saptamana (6 luni si 3 sapt) iar dintisorii ii are de la 6 luni fara 3 zile. Asa ca mai aveti timp sa ne prindeti din urma.
Angela, dar poze cu licuriciul nu mai pui sa vada si Alexia mea?
Mcm, eu am umblat pe la 15 farmacii ca sa reusesc sa iau reteta bebelinei. Am gasit 4 farmacii care mai dau retete gratuite pe zona Piata Delfinului - Cora. Trebuie intrebat la mai multe farmacii caci multe nu mai elibereaza astfele de retete.
Ana_a, eu i-am luat bebelinei niste adidasi din piata (adica nu super calitate) pt ca momentan sunt mai mult de decor pana o invata sa si mearga in picioare. Astia au si talonete ca am inteles ca ar fi important si sunt nr 18 (cica e cea mai mica marime). Poti sa-i vezi in poze la ea in picioare. Talpa este din cauciuc, deci nu rigida...
Super misto jucaria si se pare ca Stefan e tare incantat de ea. Hehehe, asa distractie mai zic si eu. O jucarie asemanatoare am vazut la Tomy la 750000 lei (au reduceri acum si de 50%) si ma batea gandul sa-i iau. Mai, mie imi plac mai mult jucariile ca bebelinei...hihihi. Ea inca nu da semne sa se plictiseasca de o jucarie, ba chiar are preferatele ei cu care s-ar juca non-stop.
Ana, fotoliul i l-a facut cadou sora mea bebelinei.
Fetelor, maine pana la 11.30 astept sa vad cine se inscrie pt plimbareala. Daca nu puteti nu-i bai ca noi iesim prin Stadion...dar sa stiu si sa nu vin singura pe acolo.
Crini, multa sanatate si sa nu faca nici pic de febra dupa vaccin.
LiliaToma, mie din 500 ml lapte imi ies 70 gr branzica (cantarita) facuta cu 4 pastile calciu lactic.
Multumim pt aprecierile legate de poze. A mea sta cand ii fac poze, rade, plange, se incrunta...n-are nici o treaba cu aparatul desi il fixeaza mama-mama....bineinteles cu intentia de a-l "mesteri" si ea putin daca i l-as da.
Blue77, pls spune-mi si mie cum aveti impartite cele 4 mese. Noi avem tot 5 mese si ma gandeam ca poate vrea sa le mai rarim dar nu stiu la care sa renunt.
Scaunul grupa I e cel in care sta in fundulet? Eu in masina o pun doar in scoica si nu mi-a vomitat niciodata. In schimb saptamana trecuta am tinut-o in brate si mi-a vomitat, dar doctora mi-a zis ca multi bebelusi fac asa. Bine, ea mancase inainte sa plecam cu masina si poate si asta a fost cauza.
Daniver, vaccinul de 6 luni este la fel ca si cel de la 2 luni. La vaccinul cu plata se fac 2 injectii, cate una in fiecare piciorus. La cel gratuit nu stiu cum e.
In legatura cu durerile de spate...ma mai doare si pe mine spatele dar nu e din cauza epiduralei ci a bebelinei pe care o car destul de mult in brate si a carutului pe scari si normal ca solicit cam mult coloana....iar tu care cari carutul cate 3 etaje pe scari e si normal sa te doara.
Eliana, intreaba mama de ce nu ai voie sa-i dai cartof caci e cam singurul bb care nu papa cartofior.
In fundulet poti s-o pui sprijinita de perne ca de la 6 luni sa inceapa sa stea singurica in fundulet.
Pupici!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
mcm spune:
Buna,
In seara asta Alexia a baut suc de morcov amestecat cu suc de mandarina. Vroiam sa va intreb ce fel de sucuri beau bb-i vostri. Eu m-am bucurat tare mult ca a baut pentru ca ea nu prea bea lichide. Stiu ca generatiile recente au o predilectie pentru sucul de morcov.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)
blue77 spune:
Roandre deci cele 4 mese:
la 8 210 ml lapte
la 12 legume 200 gr si un iaurtel mic
la 16 ii dau 150 ml lapte amestecat cu o jumatate de cutie de fructe piureu ca daca nu mi a mancat piureu de fructe de la inceput am recurs la modalitatea cu amestecul
la 20 150 gr legume si 210 ml lapte plus 3 lg de cereale.
asta e si imi da o mai mare liberate, masa de la 16 pot sa o inlocuiesti si cu un iaurtel mare sau cu un piureu de fructe daca pleci undeva ca e mai simplu decat biberonul.
Da scaunul e cel de stat in fund , nu scoica, ma gandeam ca e prea repede sa-l pun asa in scaun cu fata la drum , dar acum vad ca s a obisnuit.
pupici
noi si bebe Marc
(28.08.2004)
Davina spune:
Buna fetelor .
Multumesc mult pentru aprecieri -ana_a,frosa,roandre,lorena,mina,denyce,pufymic,ellen,andora,aissadaviver,mamalui licurici,elyanne.
Nesprijinita ,in picoioare Deanna sta un pic ,dar daca se tine de fotoliu sta citeva minute (3-4).Eu mereu stau linga ea pentru ca mi-e frica sa se loveasca .Cei drept are niste picioare foarte puternice si tatsu vrea s-o faca balerina Mamicilor nu va intristati pentru ca Deanna are 6luni si 2 saptam. Si mie mi-ar placea sa manince ca ai vostri si sa adoarma singura ....dar fiecare cu ritmul lui ,cred ca imi seamana mie ,eu am mers la 10 luni.
frosa WOW ce mult ai dat pe crema .A mea se numeste Baby magic si am dat vre-o 7-8 $ pe ea (236 ml)Eu folosesc toata gama lor si imi place .
Mihaela tortul l-a facut sotul de la cutie si crema la fel,ca altfel nu se apuca Ce frumos e costumasul Alexiei...super ca nu a mai vomitat.
Mina-felicitari pentru dintisor.
Mama lui licurici-ce hazlie esti ,si acum mai rid :-)
Denyce,Crini -multa sanatate la pitici.
aissa am vazut pozele Alexandrei in premargator -sta foarte bine in el .
daniver-la mine e foarte sensibil locul de la epidurala + de la bebe in brate
ana_a-iti pun o poza cu papucii Deannei si mai are inca o pereche de sandalute .Toate sint cumparate de sot ,cind se scapa la sectia de bebei nu se poate opri ...
va doresc o zi buna cu soare .
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
danyce spune:
Merci inca o data urarilor voastre de insanatosire. Noi suntem amandoua mai bine si Alma nu mai are febra. Are doar nasucul infundat si mai tuseste, dar ii desfund in mod regulat nasucul si i-am mai dat putin sirop de tuse.Cred ca maine o sa fie si mai bine.
Davina, eu alergam deja pe la 10 luniSi Alma sta putin in picioare daca o sprijin de sub brate, dar nu o fortez ca e inca prea mica, la cele 5 lunisoare ale ei. In fundulet sta bine chiar si daca nu e sprijinita si e foarte vioaie, se misca, se rostogoleste mereu si e in continuare ff vesela (mai putin azi cu raceala).De jucarii ea se plictiseste foarte repede daca le-a prins smecheria si ii trebuie mereu altceva, mai interesant daca se poate. Si la capitolul asta seamana cu mine ca imi aduc aminte si acum ca imi trebuiau mereu alte activitati si daca ma saturam de tot ce aveam eu mai mergeam si pe la vecini, macar sa stau de povesti si sa capat prajituri de o bagam in sperieti pe bunica mea (eu am stat foarte mult la bunici, pana pe la 5 ani, cu vizite dese pe acasa)care nu mai stia de unde sa ma ia daca nu ma mai gasea in curte pe paturica mea cu jucarii.
A propos de paturica, m-a anuntat soacra-mea ca i-a gasit in sfarsit ceva covoras dragut, cauciucat pe partea din spate, pe care o sa o pot pune sa se desfasoare in voie si o sa o pot aseza acolo si in gradina cand e cald. Eu am mai vazut ceva foarte dragut si pe babywalz punct nl, dar asta e pentru afara doar, e o chestie gonflabila patrata pe care poate sta bebe sa se joace pe strand , in apa sau in gradina. E foarte usor de utilizat si se poate folosi si pe post de salteluta de schimbat in calatorii si incape in gentuta bebelusului daca e dezumflata.Cred ca o comand si pe aia pentru la vara, mai ales daca mergem in Romania.
Fetelor, voi de la ce varsta o sa-i puneti pe bebelusi in premargator? Si ce premergatoare mai interesante recomandati?
Asa un activity center ca al tau, Ana, am vazut si eu zilele trecute si chiar stateam pe ganduri daca sa ii iau sau nu.Se vede pe domnisor ca ii place acolo.
Mcm, Alma bea cu cea mai mare placere suc de fructe de padure, pe locul doi fiind cel de piersici cu pere. Eu i-am mai luat si suc de zmeura si astept sa vad ce o sa zica.Sucul de mere e ultimul pe lista la preferinte.Eu ii cumpar sucul din supermarket, de la raionul pentru bebelusi, uneori ii iau sirop de bebelusi de la 4 luni in sus si i-l diluez cu apa.Sucurile si siropurile astea nu au zahar adaugat si sunt 100% din fructe.Am socotit ca e mai rentabil sa i le iau decat sa le fac eu pt. ca fructele pe care le prefera domnisoara sunt foarte scumpe acum deoarece nu e sezonul lor.
Eu inca nu i-am dat portocala, chiar daca am mereu in casa, pt. ca ma gandesc ca sunt acide si nu stiu cum ar reactiona. Mai astept in privinta citricelor.
Papucei, eu ii iau Almei mai mereu. Cred ca seman cu sotul Davinei la capitolul asta. Nu ma pot abtine daca sunt pe la raioanele de bebelusi sa nu iau cate ceva:un papucel, o palarioara. Cred ca nu am leac. Si are acum cate o pereche de papucei la orice culoare de costumase sau rochite (rosii, albastri, crem, roz, etc.)Noroc ca la varsta asta sunt papuceii inca foarte ieftini deoarece nu au inca talpa solida, dar am vazut ca preturile papuceilor mai marisori sunt putin de speriat (nu am vazut nimic mai ieftin de 30 de euro pt. un copilas de 1 an si cei care mi-au atras mie atentia erau chiar peste 50).As vrea sa stiu ce preturi se practica in Romania la pantofiori si cizmulite pt. copilasi de la 9 luni in sus (pana atunci ne descurcam cu ce avem) ca poate o sa-mi fac provizii la varaMereu i-am luat marimi mai mari si de haine si de papucei pt. ca in extrasezon sunt preturile mult mai mici si nu am dat inca gres cu estimarile.
Daniver31, daca alaptazi nu poti tine cura de slabire pt. ca toxinele eliberate in urma curei pot ajunge in lapte.Si eu am inceput cura dupa ce nu am alaptat.
Merg si eu acum la culcare ca ma trezesc devreme maine. Noapte buna si pupici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei