AJUTOR GRADINITA
Raspunsuri - Pagina 2
gabi.i spune:
Radu26 probabil ca asa este cum spui tu dar eu as prefera totusi 192 chiar daca dau ceva bani in plus pentru ca asa cum spunea si Gratiela si am mai auzit si din alte surse acolo sunt copii ai caror parinti sun interesati de educatia lor in timp ce la gradi enumerate de tine sunt cu siguranta si copii ai caror parinti sunt mai putin interesati de ei si eu cred ca copilul nu invata doar de la eucatoare ci si de la colegii de grupa.
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
http://photos.yahoo.com/stroengr
radu26 spune:
Cred ca glumesti, nici macar teoretic nu poti compara 192 cu 207 sau cu 193, 207 si 193 sunt gradinitele de top din sectorul 4. Dar e alegerea ta. Totusi, ar fi bine sa faci o vizita inainte sa vezi cum sta treaba cu educatia deosebita de la gradinita 192 sa nu iti para rau dupa aceea.
grati.ela spune:
Radu26, asa cum am spus fetita mea este la 192. Anul acesta a lucrat cu Dna Berescu Antonia, un om deosebit, cu mult tact pedagogic. Lucrez in invatamant si stiu sa recunosc un om de calitate. Sincer, cred ca sunt putine gradinitele care au in mijlocul lor un om de o asemenea valoare. Eu stiu ca fata mea a evoluat extraordinar in acest an si consider ca Dna Berescu va ramane in sufletul Ozanei ca primul cadru didactic care a marcat-o. Gratiela
Marina spune:
hehe hai ca mi-a placut asta cu melba ca te-a sunat d-na directoare...pe mine nu s-a invrednicit sa ma sune nici ca sa zica daca are locuri sau nu desi promisese. In plus din propria mea experienta , adica dus si vazut cu okisorii mei...aveau niste baloane in sala celor mici cu praf de doua degete pe ea, din afara intrai direct in clasa celor de la grupa mica car era o camera de trecere!!!!! Dupa care dai intr-un hol afara. cu greu am reusit sa vedem cum arata o grupa...nu mi-a placut faptul ca se jucau intr-o sala langa scari...extrem de periculos as spune oricat de multe educatoare ar fi si oricat de grijulii. Bucataria nu am putut-o vedea pt ca cica nu aveam acces din motive de curatenie. A fost singura gradinita cred la care nu am avut acces in bucatarie. Nu vroiam decat sa arunc o privire si au existat gradinite la care te echipau ca pe dr in sala de operatii si puteai intra sa vezi.
Cam asta e...de Ariel nu am fost incantata asa in general.
Asa ca am decis sa o dau pe Maria la Mica Printesa. E pe langa Mall, in spatele Casei de Pensii. Daca iti convine zona nu pot decat sa-ti recomand sa faci o vizita si sa vezi cu okii tai daca e ce iti trebuie. Maria s-a acomodat excelent.
petruta spune:
quote:
Originally posted by radu26
Cred ca glumesti, nici macar teoretic nu poti compara 192 cu 207 sau cu 193, 207 si 193 sunt gradinitele de top din sectorul 4. Dar e alegerea ta. Totusi, ar fi bine sa faci o vizita inainte sa vezi cum sta treaba cu educatia deosebita de la gradinita 192 sa nu iti para rau dupa aceea.
Radu, te rog da-mi si mie mai multe amanunte despre 207, eu am ochit-o de un an si incerc sa-l inscriu pe cel mic acolo. Cum sunt educatoarele ? Cum se poarta cu cei mici ? Ii primesc de la 3 ani ? Au rabdare cu ei ?
Stiu ca este foarte cautata de cei din zona. Incerc saptamina asta sa ajung acolo. Mi-ar fi de folos mai multe amanunte si in special care este perioada de inscriere pentru cei mici.Multumesc.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by Marina
hehe hai ca mi-a placut asta cu melba ca te-a sunat d-na directoare...pe mine nu s-a invrednicit sa ma sune nici ca sa zica daca are locuri sau nu desi promisese.
Marina
Marina si pe mine m-a uimit telefonul. De acord ca poate nu ar fi trebuit sa postez din povestile altor mamici dar de aici si pana la acuzatia ca vreau sa le fac rau ... cale lunga! Eu optasem pentru Melba din alte considerente, era destul de aproape de mama, putea sa o ia mama si sa o iau eu pe Alexia seara. Lucrurile au decurs altfel, tata s-a imbolnavit foarte rau si mama nu m-a mai putut ajuta cu Alexia dar am crezut ca ar fi bine sa ramana la grupa de germana.
Acum este la o gradi mai aproape noi, aproape de p-ta Domenii ( adica eu traversam orasul sa o duc la Melba). E in grupa de germana dar educatoarele au vazut ca are o memorie foarte buna si e nabadaioasa tare, asa ca merge cand la engleza cand la germana. Suprinzator este faptul ca rupe propozitii in ambele limbi si stie exact care-i una si care-i alta, nu le amesteca. Poate nu stie atatea cantecele cate stia cand lucra cu Camelia ( btw, am inteles de la o mama ca nici Camelia si nici alta educatoare de germana nu mai sunt la Melba ) dar vorbeste. SI ... in primele 2 luni am avut maari probleme de adaptare. Dupa 4 zile la noua gradi m-au sunat educatoarele sa fac in asa fel incat sa stau dimineata mai mult cu Alexia, sa vad cum reactioneaza. Erau ele nelamurite de ceva. Si m-am dus. Fii-mea, dupa ce termina micul dejun se ducea la TV si tropaia si plangea, " dupa masa ne uitam la televizor la desene " Asa am descoperit ca fii-mea se uita foarte mult la desene animate la gradi! Pai eu nu-i dau voie acasa ( aveam program de citit, pictat , tropait afara) si ea se uita la gradi Si a inceput razboiul cu fii-mea sa schimbam obisnuinta de a se uita la televizor," la gradi nu te uiti la desene animate, ne jucam toti, invatam, vorbim " etc etc Si alta deosebire: dupa ce venea acsa de la Melba fii-mea manca zdravan.. ii era foame! Desi in teorie manca pranzul la gradi. Acum nu se mai intampla asa.
Asta e, bine ca am rezolvat-o cu fii-mea si=i merge bine!
Mamici .. BAFTA in alegerea gradinitei!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
gabi.i spune:
Radu 26 mi-am notat adresele de la 207 si 193 si sper sa ajung sapt asta sa le vad.Sti ceva despre cum se invata acolo limbile straine? Eu mi-as dori sa invete sa lege si cateva vorbe nu numai cantece si poezii.
POZE
radu26 spune:
Limbile straine se fac cu profesori din afara gradinitelor (in toate gradinitele este la fel, se chema cursuri optionale sau activitati extracurriculare). Aici m-ai prins ca nu stiu ce sa zic, dar, mergi in una din zile la gradinita si vezi la panoul unei clase ce gasesti acolo afisat de profesoara de engleza. Poate reusesti asa sa-ti faci o parere. Cineva intreba mai sus de 207. Repet, este o gradinita extrem de buna, nu cunosc nici macar o singura educatoare in gradinita aceea fata de care sa am ceva rezerve in a o recomanda. Saptamana asta aflu si cine ia grupa mica la anul. Oricum, mergeti linistite, directoarea iubeste copiii si daca nu-i place ceva le scarmaneste pe educatoare, la modul frumos. Daca ajungi acolo si stai de vorba cu directoarea o sa intelegi imediat la ce ma refer.
Nu am spus ca la 192 nu exista cadre didactice interesate si cu dragoste de copii - sincer nu cunosc nici o gradinita in Bucuresti unde sa poti vorbi despre faptul ca TOATE cadrele didactice ar fi deosebite indiferenta in care sens al cuvantului, pentru ca oameni suntem toti). Insa, cunoscand un pic din practica anumitor gradinite (si 192 este printre ele) de a taxa zdravan sub masca educatiei de calitate lucruri care se fac in ABSOLUT toate gradinitele, nu le recomand. Sper sa ma fac bine inteles, nu am nimic cu gradinita 192, dar din punctul acesta de vedere in ochii mei este o gradinita slaba, ca si gestiune financiara fata de parinti. Calitatea invatamantului este ridicata in sectoarele Bucurestiului, asa ca nu ma astept sa faca ceva deosebit acolo, mai ales ca peste tot se fac aceleasi lucruri. Daca ar fi sa dau un exemplu de OM, in adevaratul sens al cuvantului, ar fi Doamna Badescu de la Gradinita 188, din Sectorul 2. Daca ajungeti 5 minute in clasa dumneaei nu cred ca vor mai fi necesare alte comentarii. Eu raman la parerea mea, ca 192 nu este cea mai buna alegere in competitie cu 193 sau 207. Mult succes fetitei la scoala.
gabi.i spune:
Astazi am vizitat cele trei gradinite mult discutate aici .
La 193 nu stiu daca am dat noi peste cine nu trebuia dar ne-au tratat de parca am fi fost niste intrusi nu era voie nici sa vorbim cu directoarea nici sa vizitam , de abia am vorbit cu o educatoare care era afara cu copii si mi-a zis ca limbile straine se fac cu niste studenti adusi printr-o firma .
La 207 in schimb mai multa amabilitate ,mi-a placut, dar ne este tare peste mana sa o ducem acolo .
La 192 vazut ,vizitat , placut asa si asa,dar are avantajul ca este in drumul tatalui catre servici asa ca ramane cel putin pt anul acesta alegerea noastra.
POZE