A mai construit cineva casa?! (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

quote:
Originally posted by carmenutza

Probabil ca s-a mai discutat despre asta, dar eu nu v-am citit de la inceput.

Este adevarat ca dupa ce faci fundatia unei case trebuie sa o lasi sa treaca 1 an peste ea???


Inteligenta ma urmareste mereu, dar eu sunt mai rapida!



spuneti-mi si mie, plzzzzz..


Inteligenta ma urmareste mereu, dar eu sunt mai rapida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Probabil ca exista si un sambure de adevar in folclorul asta cu "asezatul" casei.
Cred, insa, ca, la ora asta, daca o casa se face pe baza unui proiect corect si daca se si respecta, pe durata executiei, toate datele problemei (studii geo, calcule de rezistenta, materiale si tehnologii corespunzatoare), nu exista motive de ingrijorare.


vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna,

Noi am inceput acum pe 1 martie constructia.

Au sapat santurile fundatiei in doua zile si apoi au inceput sa toarne beton in ea.

Apoi au facut elevatia iar azi au terminat placa de la parter. De miine se apuca de ridicat zidurile. Deci noi am asteptat doar cit sa se usuce betonul in fundatie, nici decum luni de zile sau 1 an!!

Le sfatuiesc pe cele care incep acum constructia sa incerce sa faca cit mai mult din beton manual si nu cu CIFA fiinda vor face o economie serioasa de bani.

Pe noi ne-a costat fundatia+elevatia +placa 7300 euro( si nu am pus deloc la socoteala lemnul pentru cofrag considerand ca il vom refolosi in mare parte la acoperis) . Betonul a costat 110 000 000 iar daca il cumparam la CIFA ne costa 200 000 000 !
Asa ca negociati daca se poate cu mesterii cit si ce vor face manual chiar daca va dura 3,4 zile fundatia si nu o zi cit ar dura cu cifaromul!


Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

dia_codat, cumpara macar la stilpi si la grinzi beton de la o statie. Indiferent ce spun mesterii, ca au reteta buna, ca au mai facut sute de metri cubi, betonul facut in curte se prepara "la ochi", 5 lopeti de nisip, 3 de ciment, o galeata de apa si gata betonul, la juma' de pret.
Nu e chiar asa. Si calitatea e tot la jumate.

Merge beton de genul asta la imbinarea caramizilor, la mici completari si la tencuiala. Dar in nici un caz la structura de rezistenta a casei.

A si inca ceva, cind se face o placa, un stilp, o gringa, trebuie tunata dintr-o bucata, nu merge pe bucati (cum ai turnat tu fundatia in 4 zile). Iar daca torni azi jumate de stilp, incepe ploaia si restul torni maine, mai bine il iei si-l arunci de pe acum.


http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Am cumparat beton cu CIFA pentru centuri, placa de sus si stilpii de la etaj in sus.
Da cum spui tu, sunt lucruri care trebuie turnate intr-o zi si trebuie sa fie facute foarte bine, cum este placa dintre parter si etaj.

La fundatie am preferat sa il facem manual fiindca ne usca de bani, la o fundatie de 1m.30 si o elevatie de 90, deci un total de 2.20 intra la beton....
Si cind te gindesti ca bagi atitia bani si nu prea vezi mare lucru ridicat deasupra solului .

Am cerut devizul la o firma pentru construirea casei. Sti cit ne costa betonul cu CIFA la toata casa? 15 000 euro!! Ne-a speriat rau de tot

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Intr-adevar betonul cu cifaroma te rupe la buzunare si oricum rezistenta stalpilor si a grinzilor a data de fierul bagat ca doar in urma cu 100 de ani nu au turnat beton cu cifaroma si stau casile binemersi in picioare.Si noi am turnat doar placile cu cifaroma si restul cu betoniera , dar fiecare face cum crede de cuviinta.Oricum daca torni beton cu cifaroma si nu pui fier destul de exemplu n-ai facut nimic.
Spor la lucru pt cele care construiti!

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Unde sunteti? Construiti de zor?

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Dia sa-ti faci poze pe cum contruiesti casa,peste ani o sa-ti placa sa te uiti peste ele,iti spun din experienta proprie.

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Noi stam si ne uitam la santurile de fundatieVremea asta ne-a stricat tot avantul. Nici constructorul nu e mai putin frustrat ca mine. Mda....cam ce temperatura trebuie sa fie afara ca sa poti turna betonul? Mi-e ca noaptea ingheata, si sa nu avem probleme....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Salutare constructoarelor!
caci sunt o mica brealsa, nu-i asa?
Eu nu prea am mai mers la santierul casutzei nostre, din lipsa de timp, dar citindu-va pe voi... mi-e asa dor!
Vreau sa va spun ca am fost la targ de constructii -CAMEX, este pana maine la Constanta si mi-am reintrat putin in idei, ca reinceperea serviciului m-a bulversat putin. Cele care au reluat serviciul dupa CIC stiu cum e revenirea!
Sa va spun ce ne-am hotarat!
1. Usa de garaj vrem sa fie Hormann - cam 700 euro fara automatizare
2. Sistem complet pentru fantana(put) cu pastrare debit - Grundfos- 900-1000euro. Nu stiu ce sanse vom avea sa ajunga RAJA in zona, si cred ca racordarea individuala ma va ajunge mai mult.

Sa stiti ca nu suntem prea hotarati la acoperis, vrem mai multe argumente pro sau contra tigla metalica sau ceramica(beton). Va spuneam ca as vrea Bramac sau Tondach, dar la targ ne-au facut capul mare unii cu tigla metalica din otel Suedia. Stit ceva? A-ti fost intr-o casa cu un altfel de acoperis. Eu am o calculatie Bramac-Lindab si ca pret Lindab-ul este mai scump, dar.... mai vreau pareri.
Si mai vreau sa va intreb ce alte ferestre de mansarda mai stiti, in afara de Velux.
La targ am vazut un polistiren pentru izolatie exterioara, pe care se aplica direct zidaria exterioara fara a mai fi parcurse etapele: plasa rabitz, adeziv .... Erau bucati de dimensiunea caramidei, care se imbinau, nu de dimensiunile placilor Swisspor. Suna interesant!
Altceva.... usa catre terasa vreau sa fie cu sticla de sus pana jos, iar pe exterior sa fie si obloane. Am vazut ceva asemanator prezentat pt. tamplarie de lemn stratificat cu geam termopan si se vedea frumos, din ambele sensuri.
Mai erau si cei de la Policolor cu mostre de tencuiala exterioara. Ce alt model sau idee de tencuiala exterioara stiti sau ati vazut?
Sunt convinsa ca am mai vazut chestii interesante, dar pe moment le-am uitat si cred c-as vorbi 3 zile despre asta.

Dia, sa fie intr-un ceas bun inceperea lucrarilor! Ce fac fetele?

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput