A mai construit cineva casa?! (3)

A mai construit cineva casa?! (3) | Autor: CRIXIA

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Poate ma ajutati si pe mine.'Cati metrii cubi de lemn sunt necesari pentru o casa , [u]doar pentru acoperis [/u]( in 2 ape, deci clasic) daca casa are o amprenta la sol de 143 mp ( 11mx13m)?
Pupici.
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Noi avem amprenta la sol de 10*11m . Pentru acoperisul in doua ape (260 m2) avem 10 m3 de grinzi , am mai cumparat 10 m3 pentru cofraje+ baraca pe care sper sa le folosim si la acoperis apoi. + inca vreo 5 m3 sau poate mai putin (asta nu stim exact inca) pentru placa dintre etaj si mansarda. Un total de aprox 100.000.000 lei pentru lemne. (~ 4.000 000lei/m3)Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Crixia construiti?
Hai gata cu lenevitul:)) ca a venit vremea pt constructii!

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

cred ca deja m-am hotarat, imi place zona din prelungirea ghencea... chiar daca drumurile sunt doar pe hartie:))

Am si eu o intrebare pentru cele care deja si-au facut casa 500 mp este putin? cam cat ramane pe langa casa? numai pentru un gratar si un leagan? Am vazut multe vile frumoase pe acolo dar pamantul de langa casa era tare putin numai cat sa intre o masina pe langa casa... are cineva 500 mp?

Mai avem o oferta tot acolo de 570 mp+80mp portiunea noastra de drum, dar aici ar fi ceva bani in plus si nu stiu daca putem lua creditul in aceste conditii. Mi-ar place terenul asta pentru ca este mai mare, 500 mi se par cam putin. Dar aici terenul parca este in panta... ce sfaturi puteti sa-mi dati?

Acum vreau sa cumpar, acum nu vreau...

Nu m-am interesat deloc de utilitati... nu cred ca vom putea sa ne apucam sa construim casa prea curand, trebuie sa platesc terenul mai intai!

Sa ma interesez si de utilitati? Va rog cateva sfaturi sau macar unde sa ma uit!

Va multumesc5 ani -14 februarie 2005


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Maggda, stiu ca e vreme de construit, dar finantele nu au aparut, inca! Mai avem de pus acoperisul, apoi receptia si restul....
Va fi un Targ de constructii la noi, in Constanta, la sfarsitul lunii martie si astep sa vad ce mai aflu.
La lemnaria pentru acoperis m-ama gandit si eu ca ar fi cam 100 milioane la 190-200 mp de acoperis.

Lotul nostru are 500 mp/17 deschidere la strada si va pot spune ca este loc destul. Am lasat de la strada, in fata casei 8 m distanta, pentru loc verde, iar in spate 10 ( asta ar fi cam 290-300mp). Eu zic ca este suficient si pentru joaca. Casa este 10/13.
Depinde cum va fi asezata casa. A mea este apropiata mult de un vecin, iar la celalalt este lasat o portiune de 2.5-3 m de trecere, chiar si o masina poate intra.

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Crixia finantele astea sunt "asasine "cand construiesti o casa, ce sa-i faci,asta e! T-ai hotarat ce tigla puneti?

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Lume, lume, ieri ne-am apucat de treaba! Adica s-au apucat meshterii :) Am ajuns acolo seara pe la 7, era cam intuneric...incepusera sa sape pt fundatie, se vedea deja conturat biroul (vaaai, ce mic mi s-a parut) . M-am socat f tare pt ca eu era sigura ca se sapa peste tot, se face asa o groapa mare pe toata suprafata casei, si acolo se toarna fundatia. Cand, ce vad ...doar nishte santuri M-a lamurit al meu sotz cum vine treaba, si era f fericit saracu ca nu erau si constructorii acolo sa vada ce clienta desteapta au :) Maine vom semna si contractul de credit...condamnarea pt urmatorii 20 de ani.

Nici noi nu ne-am hotarat cu acoperisul....intre Lindab si tigla ceramica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Deborah felicitari si multa putere de munca sa va puteti indeplini visul.Mi-am adus aminte de ce am simtit cand la un an dupa ce am cumparat terenul ne-am apucat de casa ,cum a fost cand a venit escavatorul si a lasat o groapa imensa,sunt clipe pe care nu le voi uita.De unde ati luat bani?O terminati anul acesta?

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Pai la groapa imensa ma asteptam si eu.....atunci de ce avem doar niste santuri? Sotzul meu pare multzumit si i se pare OK asa. Eu nu mai inteleg nimic. Cica or sa toarne fundatie doar sub grinzi, intre stalpii de rezistenta.

Sper s-o terminam anul asta, depinde cum ne invartim de utilitati, care sunt cam la 100 m de teren. Banii....de la banca, ei au, noi inca nu :) Maine semnam contractul de credit pt 30,000 EUR, o sa mai suplimentam cand ajungem la finisaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Salut,
Ma bucur nespus de subiectul asta si dupa ce am sorbit citeva mesaje m-am hotatrit sa postez si eu. De curind am achizitionat un teren si vom incepe cit mai repede constructia unei case! As vrea sa fie gata pina la toamna si as mai vrea sa ne ajunga banii astia putini pe care ii avem.
Nu ne permitem decit o casa mica cu living si 2 dormitoare, si ma gindesc sa fie P+1.
Deocamdata am obtinut CNS si PUZ de la primarie si azi ne intilnim cu arhitecta sa stabilim detaliile. Tineti-mi pumnii!
Va tin la curent!
Aveti idee cit costa proiectul?Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput