Biblia in practica
Raspunsuri - Pagina 2
Adela99 spune:
multumesc mult pentru raspunsuri
nu stiu inca cum voi face, sunt cam nehotarata
as vrea sa-mi comand niste carti si am gasit http://www.cartiortodoxe.ro, care distribuie si in strainatate
aveti ceva recomandari, inafara "Daruind vei dobandi" si "Jurnalul fericirii" (nu mi-a fost greu sa ma hotaresc in privinta lor, multumesc gandacelului care mi-a usurat alegerea, prin mesajele ei cu referire la Steinhardt)
la subiectul Postul Mare, am vazut ca se vorbeste despre editura Sophia, dar din cate vad eu , nu livreaza in strainatate
ce ziceti, ma ajutati?
irina.c. spune:
Adela,nu ai pe cineva care sa iti cumpere cartile de aici si sa ti le trimita?Am vazut ca asa face Ioanna.Eu ti-as recomanda cartile Sfantului Teofan Zavoratul si ale parintelui Teofil Paraian.Si neaparat cele patru volume ale cuviosului Paisie Aghioritul,sunt extraordinare.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
gandacelu spune:
adela, cauta si la www.nistea.com/duhovnici.htm" target="_blank">nistea, vei gasi o multime:) vei gasi si pr. teofil paraianu, si pr. arsenie boca, chiar si pr. steinhardt (care e marea mea iubire:)
slava desarta e o mandrie nejustificata, adica esti mandru imaginandu-ti ca ai fi facut ceva, fara a fi facut:))
mandria e atunci cand "ai de ce" dar "mai bine nu":)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
si eu zic sa incepi cu Noul Testament (fara Apocalipsa) si Psalmii , si recomand la randul meu din toata inima cartile Pr. Paisie Aghioritul:) ca si cele ale Pr. Sofronie (Viata Sf. Siluan Athonitul, Despre rugaciune)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Ca sa sa te spovedesti ,cauta un "indrumator de spovedanie"(cred ca sunt pe net) si,intr-o seara cand esti mai linistita,incearca sa-ti vezi viata ta,incepand din copilarie,si sa notezi pe ceva toate pacatele pe care le-ai facut.Sunt unele lucruri care poate nu ti se vor parea a fi pacate-noteaza-le si marturiseste ca tu nu simiti ca asta ar fi un pacat si vezi ce va spune parintele.La spovedanie citesti tot ce ti-ai notat,iar parintele o sa te mai intrebe acolo unde crede de cuviinta.Incepe intai cu asta,si restul va veni pe parcurs.
sau, mai am si eu o varianta, fara indreptar de spovedanie (ca te poti scarbi sa vezi cate pacate multe si marunte is pe lume): sa scrii pe o lista, de ex, toate lucrurile MARI care te tulbura, pot fi doar 2-3, dar intai scapi de pacatele mari si grele si apoi le iei la "pieptanat" pe celelalte... altfel risti sa te pierzi in "contabilitate" si sa uiti de adevarata pocainta (adica de adevaratele pacate grele pentru care te pocaiesti)
cum simti tu ca e mai bine, asa sa faci!
joanna spune:
' sa scrii pe o lista, de ex, toate lucrurile MARI care te tulbura, pot fi doar 2-3, dar intai scapi de pacatele mari si grele si apoi le iei la "pieptanat" pe celelalte... altfel risti sa te pierzi in "contabilitate" si sa uiti de adevarata pocainta (adica de adevaratele pacate grele pentru care te pocaiesti)'
Bine mai spui tu Anca...La fel am facut eu,dar daca ma intrebai nu puteam spune asa de clar si frumos.As fi dat din umeri si as fi spus ca nu imi amintesc.
Joanna
casandra spune:
Eu m-am apucat sa citesc "Vechiul Testament". Intotdeauna mi s-a parut o parte greu de citit si ma opream acolo unde ma revoltam. Acum, am descoperit atata frumusete, ca nu imi gasesc cuvinte sa ma exprim. David m-a cucerit definitiv. E atata bucurie in dragostea lui pentru Dumnezeu... Are niste cantari atat de frumoase. Mi-l si imaginez dansand pe strazi inaintea chivotului. Si in perioada de glorie, si in cea de prigoana a fost la fel de statornic in credinta, pe care o traieste cu maxima intensitate.
Andrada spune:
Am si eu o intrebare tehnica, va rog, pentru fetele care se duc duminica la slujba la biserica. Noi ne ducem la greci (de cind a venit mama evident) si ma intrebam daca e aceeasi slujba ca in bisericile din Romania. De ex duminica trecuta a fost Scrisori catre Evrei 11:24-26, 32-40 si Evanghelia dupa Ioan 1:44-52 iar duminica dinainte a fost Romani 13:11-14:4 si Matei 6:14-6:21. Trebuie sa ii pregatesc Biblia mamei inainte de slujba (nu stie engleza) si ma gindeam ca as putea fii pregatita inainte sa ajungem.
Trebuie sa va spun ca tare frumos e aici. Inainte de slujba aduna copii si vorbesc despre picturile sau vitraliile din biserica, semnificatii...etc, apoi cei mai marisori sint trimisi la scoala de Dumnica, mititeii sint pe grupe in alte camarutze cu preocupari de virsta lor, desene, puzzle..etc toate cu profil religios. La sfirsitul slujbei ii impartasesc intii pe copii.
Multumesc,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
irina.c. spune:
Draga Andrada,slujba este exact la fel,doar ca e in limba graca.Pe 27,duminica,se vor citi Evrei 1,10-14 ; 2,1-3 ;7,26-28 ;8,1-2 ; Ev. dupa Marcu 2,1-12(vindecarea slabanogului din Capernaum) ;ev.Ioan 10,9-16.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Am si eu o intrebare tehnica, va rog, pentru fetele care se duc duminica la slujba la biserica. Noi ne ducem la greci (de cind a venit mama evident) si ma intrebam daca e aceeasi slujba ca in bisericile din Romania. De ex duminica trecuta a fost Scrisori catre Evrei 11:24-26, 32-40 si Evanghelia dupa Ioan 1:44-52 iar duminica dinainte a fost Romani 13:11-14:4 si Matei 6:14-6:21. Trebuie sa ii pregatesc Biblia mamei inainte de slujba (nu stie engleza) si ma gindeam ca as putea fii pregatita inainte sa ajungem.
Trebuie sa va spun ca tare frumos e aici. Inainte de slujba aduna copii si vorbesc despre picturile sau vitraliile din biserica, semnificatii...etc, apoi cei mai marisori sint trimisi la scoala de Dumnica, mititeii sint pe grupe in alte camarutze cu preocupari de virsta lor, desene, puzzle..etc toate cu profil religios. La sfirsitul slujbei ii impartasesc intii pe copii.
Multumesc,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
da, este aceeasi slujba.
si noi in canada mergeam tot la greci!
inclusiv Pastele l-am facut la greci, invatasem sa cantam si Hristos anesti (nu stiu daca am scris bine:)
foarte foarte frumos la greci, imi plac mult ca popr, ca spiritualitate, ca verticalitate...