ile la 2 ani (bis)
Raspunsuri - Pagina 2
gandacelu spune:
Ile si-a pierdut papusa preferata (e o « ca Zapada », desigur, pe care a si mazgalit-o cu pixul a doua zi dupa ce a primit-o)
unde o fi ?... unde o fi… ?
-vezi, o dojenesc eu, daca nu ai grija de lucrusoarele tale…
-pai, sa imi iei alta, mai, mami, mai ! (normal ca a gasit solutia cea mai buna, ea voia alta de cand o mazgalise deja)
-nu-ti mai iau nici o papusa ! cand o sa ai grija de jucariile tale, atunci iti iau !... si nici nu am bani sa iti iau alta « ca Zapada » !
dar Ile e mandra si nu recunoaste ca ii pare rau dupa ea :
-lasa caaaa… ma fac eu mare ! si o sa iau sute-sute de bani si o sa cumpar eu alta « ca Zapada » !
-heheee, o necajesc eu, pana te faci tu mare… cu ce te mai joci ?
dar Ile, visatoare :
-… si apoi ma fac mica la loc !
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Andrada spune:
de mici stiu sa aleaga "the best of both worlds"
isteatza mamei!
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Andrada
de mici stiu sa aleaga "the best of both worlds"
isteatza mamei!
A
taci tu, ca nici cu-al tau nu mi-e rusine, che saraua noastra ! (e a noastra ca de cand te-am citit, de 3 zile-ncoace, gura nu-mi mai tace…)
mai scrii povesti ? ai, mai scrie, ca tare mi-e dor…
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
she_wolf spune:
quote:Mortalaaaaa!!! Este o scumpa si-o isteata!
Originally posted by gandacelu
de cate ori face cate o traznaie, vine la mine si-mi zice, foarte inimoasa:
-te-am iertat, mami…
De-abia acum am descoperit subiectul, dau fuga sa citesc si prima parte.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
gandacelu spune:
cand s-a nascut, Ioachim a avut un icter prelungit (cam 2 luni de zile) motiv pentru care buni a inceput sa-l « alinte » : tziganule !
…ieri vine Ile la mine si ma intreaba :
-mami, Ioachim e tziganc ?
………………….
-mami, de ce te dai cu crema ?
-sa fiu frumoasa…
si continuu, ca o concluzie logica :
-sunt frumoasa ?
-nu !
……………….
Ile ii roade jucariile lui Ioachim, cele speciale, din guma, pentru perioada cand dau dintisorii.
-Ile, nu-i mai roade jucariile ! nu sunt pentru dintisori, cum ai tu, sunt pentru gingiutze !
-…dar si eu am gingiutze !
……………..
Ile a inceput sa escaladeze tot : garduri, usa de la intrare a blocului, si, mai nou, bibliotecile din casa.
-nu te mai cocotza ! zbier eu, se rupe biblioteca cu tine !
Ile, rugatoare :
-mami, nu te mai uita !!!
……………….
plimbarea cu Ile este un adevarat ritual : trecem intotdeauna prin aceleasi locuri, Ile face aceleasi gesturi (se baga printr-o gaura din gard, etc) si, invariabil, isi aminteste de fiecare data anumite intaplari petrecute in acele locuri prin care trecem (de exemplu, isi aminteste cum a tunat o data cand treceam pe o strada si de fiecare data cand mai trecem pe acolo ma intreaba : de ce nu se mai cearta ? (norii ;)
una din povestile pe care ni le spunem zilnic, in plimbarile noastre, este insa despre… circuitul apei in natura…
la o cladire mai veche, cu stresinile joase, iarna trecuta gaseam de fiecare data tzurtzuri.
bineinteles, a venit primavara si tzurtzurii nu mai sunt… de ce ? intreaba Ile (retineti : in fiecare zi !;))
-pai, ii explic eu, a venit caldura si a topit tzurtzurii, care sunt, de fapt, apa inghetzata. si s-au facut baltoace ! si a venit caldura si mai mare si baltoacele s-au evaporat, adica s-au transformat in vapori, in aburi, si s-au ridicat la cer si s-au facut norisori. si apoi, cand vine frigul, norisorii se transforma iar in apa si ploua, sau, daca e si mai frig, ninge !
ei bine, asta zilnic… bineinteles, eu incerc sa mai scurtez, dar Ile ma corecteaza de fiecare data :
-si baltoacele s-au facut norisori…
-vapori ! sare Ile de colo.
-da, mama, da ! mor eu de incantare ca am asa fata desteapta (ce-o sa mai invete domne la scoala daca o invat eu totul ?! etc, etc, stiti voi cum e that feeling ;))
pana intr-o zi cand… Ile se uita la un film.
-mama ! mama ! uite vapori !!!
uau ! imi zic eu, desteapta lu’ mama !
-unde ? ma prefac eu tare interesata.
-uite, uite, acolo !
cand ma uit mai bine, ce credeti ca imi arata Ile ? ce credeti, cu alte cuvinte, ca isi imagina Ile ca sunt vaporii[/] ???
VAPOARE !!!
……………….
toata lumea cunoaste sfarsitul din Cartea junglei : Mowgli ramane in satul oamenilor, iar Baloo si Bagheera pleaca, tinandu-se de umeri, cantand, consolati, intr-o atmosfera teribil de boema…
Ile, cu ochii la film, intinde degetul :
-mami, vreau si eu cu ei !
si, pentru ca ma vede razand, ma implora :
-… numai putin !
……………….
in timp ce-i dau sa manance, Ioachim imi da una peste lingurita si mi-o rastoarna cu tot cu continut.
-eeeeeeeeeeeeeeei, ma prefac eu suparata tare, ce-ti fac acumaaaaaaaaa !!!
la care Ile, repede :
-il mai iubesti ?
………………
acum cateva zile, Ile a facut ce-a facut si-a luat o cazatura cu capul de asfalt de i-a iesit instantaneu un cucui « ca-n Tom si Jerry »
azi am trecut prin acelasi loc si ma intreaba :
-unde am cazut ? aici ?... aici ?...
ii arat locul exact si se apleaca sa bata locul. bineinteles ca nu pe asfalt il doare, asa ca Ile vine repede la mine, suparata :
-mami, am facut un cucui si in palma !
Sabina spune:
pup ile dragutza, si nu te mai uita draga atat, auzi, sa nu poata copilu sa se suie pe biblioteca...din cauza unei mame indiscrete...
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
gandacelu spune:
am inceput sa o invat pe Ile limba engleza;)
acum cateva zile a invatat primul cuvant: dog
azi mi-am amintit ca trebuie sa trecem la “level 2”;)
-Ile, hai sa te invat cum o cheama pe pisicuta in engleza!
-cum o cheama ?
-cat.
-…
-hai, hai, zi si tu : cat !
-…
-hai, mami, cum o cheama pe pisicuta in engleza ?! hai, zi !!!
-cat mic.
cookie spune:
Gandacelu, mor dupa fata ta!
la puiuti si la mamica lor!
Si-mi mai place ceva la voi, mey! Ai nascut-o pe Ile de ziua mea
Cookie si bb Sabina
gandacelu spune:
categoria "sunt cuminte, dar ma tratez"
cum isi imagineaza Ile viitorul:
-si o sa ma fac mare, si Ioachim o sa se faca mare, si o sa alergam, si o sa ne plimbam cu bicicletele, si o sa cadem, si o sa nu plangem...
categoria "garfield"
tati cu copiii in dormitor, eu aud scena din sufragerie...
tati il invata pe Ioachim sa zica (desigur) TA-TA
-zi ta-ta! TA-TA! TA-TA...
Ioachim scoate niste sunete nedeslusite...
tati, in extaz:
-A ZIS TA-TA!!! ai zis TA-TA??!! a zis TA-TA!!! a zis TA-TA!!
la care Ile (desigur) probabil nebagata in seama, ii taie elanul:
-a zis ILEANA
categoria "it's a kind of magic"
in bucatarie, cu Ile, mancam cirese
incerc sa o invat sa scuipe samburii
Ile nu stie sa-i scuipe, ci ii scoate in felul urmator: baga toata mana in gura si ii cauta, se umple de zeama, etc DAR daca si numai daca ii aduc eu aminte sa ii scoata...
la un moment dat uit sa-i zic (ups) si-i zic cu intarziere:
-Ile, samburele!!!
Ile baga mana in gura, cauta, cauta, se umple de zeama si, deodata, perplexa:
-asta nu a avut sambure!!!
Simonna spune:
Bravo, Gindacel!
Grozava fata ai, doamne, ce-i mai merge mintea, ca sa nu mai vorbim de gurita!
Pupici si la bb,
Mama lui Atomix