Aniridie! O scolala normala sau una speciala?
Raspunsuri - Pagina 4
Brendy spune:
Buna fetelor...din nou multumesc pentru suport
am vorbit si cu dna consilier din scola...mi-a spus ca iei fac un fel de studiu care dureaza cam 6 luni in urma caruia copii care sunt "super activi " sau au alte probleme sunt observati si li se recomanda: "ceva"si eventual se propune un profesor suport..nici ea nu prea stia sigur cum e ...a spus ca se va interesa si o sa mai vedem..
Ieri dna invatatoare mi-a spus ca stind de vorba cu coligi in cosiliu a fost intrebata de ce daca fetita nu vede nu merge la scoala speciala. Ma gindesc acum...daca tot vorbesc atit de integrare de ce nu fac ceva in sensul asta si incearca sa scape de ...raspundere...ca sa zic asa.Sper sa nu am probleme in acest sens. Cei de la Asistenta Sociala au spus ca este decizia mea si ca pot sa hotarasc ce vreau..
Nu gasesc caiete galbene...sau ce am gasit sunt foarte mari si cind le-am aratat Elenei a spus ca ea nu ar vedea mai bine pe galben( era un caiet de mate cu liniute foarte sterse cu o tenta de verde). Eu am cautat la Diverta( la uniri ). Mai stiti voi in alta parte?Am vorbit cu invatatorea si a spus ca nu are nimic impotriva sa scrie pe caiete galbene daca asta o ajuta.
Cristina..spuneai ca ai ceva informati deja traduse..daca poti sa mi le dai si mie, te rog , sa le dau invatatoarei. I-am dat deja ceva...mai multe..si a fost receptiva.
Alina...nu-mi vine sa cred...asa mult timp si ma gasesti aici!Multumesc pentru salut!
As vrea sa va trimit niste poze dar nu stiu cum..mai caut
Va mai scriu
cristina_t spune:
Buna Brendy,
Da-mi o adresa de e-mail unde sa-ti trimit documentele.
Despre caiete nu stiu ce sa zic, eu am gasit la Diverta si liniate simplu (adica nu cu patratele;), si ma gandeam ca poti ingrosa acele linii cu pixul, asa cum sugera si Diana.
Cosmina poate tu stii mai multe despre asta ? Voi folositi hartie/caiete speciale pentru copiii cu vederea slaba ? In strainatate stiu ca se foloseste inclusiv hartie cu liniile "in relief" (cauta pe net: "raised line paper") astfel incat copilul sa simta traseul liniei ... dar ma tem ca la noi e jale din punctul asta de vedere.
Ca sa-ti dai seama daca o ajuta contrastul galben-negru mai mult decat alb-negru, cred ca ii poti desena (sau, si mai bine, printa, ac sa fii sigura ca ai aceeasi imagine pe cele doua coli) aceleasi imagini pe o coala simpla alba si apoi pe una galbena, si o pui sa compare. Daca ai observat, site-urile pentru slab vazatori (de ex. cele dedicate nistagmusului pe care ti le-am zis) folosesc background-ul galben - tocmai in acest scop.
Despre "scoala speciala/scoala normala" eu cred ca pur si simplu nu e bine sa-i ducem in "rezervatii", pentru ca atunci cand le vor parasi, se vor ciocni cu "lumea reala" si nu vor putea sa se adapteze. Sunt foarte multe de zis, ministerul educatiei ar tb sa se ocupe de informarea/instruirea cadrelor didactice in aceasta problema, nu tu parintele la o mica discutie in holul scolii.
rall spune:
Brendy, daca vrei, te pot ajuta cu construirea paginii web (bine inteles, gratuit).
Da-mi de veste daca te pot ajuta
Brendy spune:
Buna din nou
Cristina, adresa mea este brendynic@yahho.com.Ma gasesti si pe mes cu acelasi id.
Rall ...daca poti ar fi..super. Eu acum fac o selectie a materialeleor care le am si trebuie sa traduc multe din ele(pentru ca sunt in engleza)..deci mai vorbim.
Multumesc inca o data de ajutor.
cristina_t spune:
brendy, ti-am trimis pe e-mail docurile, si am incercat sa te contactez si pe yahoo messenger - cam pe la ce ore esti online ?