Cine lucreaza in domeniul artei?

Cine lucreaza in domeniul artei? | Autor: Caprioara

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am postat un subiect la zona artelor numit "Ati pictat vreodata?" dar nu am primit decat doua raspunsuri. Cred ca acolo intra mai putine persoane de pe forum, asa ca incerc si aici, poate am mai mult succes. Daca nu fac bine, rog moderatorii sa mute subiectul si imi cer scuze anticipat...

Ideea este urmatoarea: vreau sa ma apuc de pictat. Problema este ca nu stiu mai nimic despre asta. Ca atare as vrea niste sfaturi ( fie ele si de genul "Las-o moarta! ").

Vreau un tablou pentru sufrageria mea si nu am gasit nimic sa-mi placa. Am fost la Hanul cu Tei pe Lipscani si m-am uitat la tablouri. Sunt si destul de scumpe pentru ce imi pot permite eu. Acolo am vazut insa panze si hartie pentru pictat si desenat, culori, si mi-a venit in cap sa-mi fac singura un tablou mai abstract asa , ca de altceva sigur nu-s in stare. Voi ce parere aveti? Credeti ca am vreo sansa sa reusesc? Ma gandisem sa-mi iau o panza si sa pictez in ulei. O panza mare costa 560.000 lei iar culorile vreo 60.000 tubul. Iau culorile sa se asorteze la sufrageria mea, si incerc. Sunt dusa cu pluta rau, ce ziceti ?

Astept pareri si sfaturi, plus cunostinta cu oameni din domeniul artei care doresc cunostinta cu oameni din domeniul cifrelor (vezi io).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Eu am inceput un tablou maaaaarrreee 1,70/1.70 in acuarela .Daca nu esti obisnuita sa pictezi cred ca e mai bine sa incepi in acuarela. Asa poti sa experimentezi culorile, sa inveti cum sa le combini in functie de efectul pe care vrei sa-l obtii. Cred ca se gasesc carti despre tehnicile de pictura. Chiar si pe internet poti gasi multe informatii. Nu te sfatuiesc sa treci direct la ulei fara sa stii bine care e procedeul de dizolcare a vopselei, modalitatea de uscare etc.

Multa inspiratie!

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Apsara,

Dar tu te pricepi la pictat, sau te-ai apucat asa de-odata?
Multumesc frumos de sfaturi.

Caprioara&Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Chiar dintr-o data nu m-am apucat, am trecut prin desen, acuarela, carbune, ulei. De ceva vreme am descoperit pietrele (caut pietre frumoase pe plaja, mari;sunt foarte mandra de o piatra in forma de piramida ) si bucatile de copaci ( crengi). Dintr-o piatra banala sau o creanguta poti face un element decorativ dragut. Ideea mea e sa fixez o creanga mare pe perete in loc de tablou insaŽn-am gasit-o inca pe cea potrivita.

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Caprioara, cred ca este foarte important sa simti ca poti face asta. Inseamna ca ai o afinitate spre genul asta de activitate. Eu nu pictez dar faca multe lucruri de mana pentru care nu am facut studii de specialitate, sunt lucruri frumoase si sunt mandra de ele. Succes!

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu am inceput prin a cumpara carti: se gasesc una de introducere in acuarele si una in ulei. Mari, frumos colorate si nu exagerat de scumpe. Am facut si tot felul de schite. Si mi-am cumparat pensule de diverse marimi. Si apoi le-am uitat.
Ce bine ca mi-ati adus aminte!!!
Mie tare imi plac florile, as picta ceva in culori de primavara.
Acuarele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Originally posted by cristiama

Eu am inceput prin a cumpara carti: se gasesc una de introducere in acuarele si una in ulei. Mari, frumos colorate si nu exagerat de scumpe.

Ne poti da mai multe detalii despre carti?? Le-ai cumparat din Bucuresti?? Unde le putem gasi??

Eu doar cochetez cu ideea de a ma apuca de pictat. Astfel ca as fi interesata sa cumpar asemenea carti. Macar sa imi fac o idee.

Multumesc!

Steluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

sau puteti imprumuta de la bibioteca carti in domeniu si iesiti si mai ieftin

------------------------
Banditin actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Caprioara, nici eu nu ma pricep, dar visez sa incep vreodata sa invat mai multe despre culori.
Am vazut pe aici cateva emisiuni foarte interesante despre decorarea casei si intr-una din ele am gasit o idee asemanatoare cu a ta: decoratorii au fixat pe un perete un dreptunghi de sticla (cam 1m/70cm) pictat in 3 culori care deja erau in sufragerie: alb (asa erau peretii), rosu si albastru (culorile covorului, dar cu foarte putin rosu in el). Camera era cam mohorata, asa ca au folosit mai mult rosu si efectul a fost miraculos. Albul mai mult delimita celelalte culori. Ei au folosit doar linii drepte, perpendiculare, si fiecare culoare era de fapt cate un dreptunghi de diferite dimensiuni, dar asezat in picioare (adica latura mica jos si sus).
Succes si sa ne spui si noua la ce te hotarasti.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Eu iti pot da un site al unui pictor foarte tinar. Este un priten de-al meu...dar sa fiu sincera habar nu am ce preturi are.....Daca te intereseaza da-mi un PM si-ti trimit link-ul.

Succes daca totusi vrei sa te apuci de pictat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adjadyn spune:

caprioara draga, eu te intreb prima si prima data ce-ti place tie cel mai mult si cel mai mul??apoi incearca sa-l reproduci..fie ea o floare, un peisaj,o persoana.cauta pe internet.sunt manuale pentru liceele de arta care te invata exact ce doresti tu, adica diferite tehnici, si cum se construieste un desen.incearca sa cauti manuallele acestea .

adjadyn

Mergi la inceput