scurgeri dupa chiuretaj

Buna fetelor,
Nu stiu daca ma mai tineti minte....va scriam acum 1 luna ca am pierdut sarcina oprita din evolutie - asta s-a intamplat pe 04 feb...dr. nu m-a chiuretat bine a mai fost nevoie de inca unul... pe 11.feb. De atunci pana acum am tot avut scurgeri maronii, rosii... (cateodata mai intense) am zis ca ii ciclu - dar nu se mai termina? A trecut deja 1 luna si ceva. Scurgerile nu sunt abundente.... dar am inceput sa ma ingrijorez din cauza lor...s-a mai intamplat cuiva asa?
M-am saturat si de dr....nu vreau sa mai duc deocamdata la nimeni.
In prezent iau un tratament homeopat...
Astept parerile voastre!
Va pup
Ginnet
Raspunsuri

danna2002 spune:
eu am sangerat 2 luni dupa chiuretaj.
s au oprit sangerarile dupa un al doilea presupus ciclu.
la fel ca si tine aveam sangerari usoare, m am dus la medic si mi a dat ergomet, clorocalcin si vitamina C, perioada in care s au mai linistit sangerarile, dupa 1 sapt sau 2 am inceput din nou sa sangerez, am luat ospamox sau ospen 1000 si calciu cu magneziu..au mai cedat un timp..
cam la 2 luni de la chiuretaj am sangerat abundent o saptamana si apoi m am linistit..am inceput sa iau anticonceptzionale factor care cred ca a linistit si el pierderile de sange.
nu stiu cat e de normal, eu am refuzat al doile chiuretaj si m am cam chinuit, la tine e putin cam ciudat ...si nu stiu ce sfat sa tzi dau...
doar sa fi linistita si poate sa ti recomande fetele un alt medic, stiu ca esti satula dar daca nu te linistesti e cazul sa mergi totusi la medic
solutzii de moment:
asculta muzica,incerca sa iesi..sa iei vitamine, incerca sa fi calma, sa consideri ca e doar o stare trecatoare, relativ normala si ca totul va fi ok in timp.
ai grija sa se stie ce ti se intampla ca in caz ca lesini sa te duci/sa fi dusa de urgenta la spital.

Amely spune:
Draga Ginnet, am fost cam in aceeasi situatie ca tine: chiuretaj pe 4 februarie, apoi incepand din a doua saptamana sangerari (mai mult sau mai putin usoare, dar nu hemoragii), zilnic. La mine nu a mai fost nevoie insa de un al doilea chiuretaj, la eco aparea f curat, insa dr. mi-a prescris DUPHASTON, care este un progesteron destul de puternic. Se pare ca intr-adevar a fost o mica dereglare hormonala, iar suplimentul de progesteron mi-a rezolvat IMEDIAT! problema (2 tb/zi).
Eu mai iau in plus vit. A si E (dr. zice ca e f bine pt vindecarea uterului)
Pupici si sanatate!

Felicity spune:
mie nu mi se pare normal sa sangerezi asa dupa un chiuretaj.
am avut si eu unul dupa o sarcina oprita din evolutie. in primele zile n-am sangerat deloc, apoi foarte putin cam o saptamana. insa s-a oprit si a venit ciclul peste alte 3 saptamani. un ciclu mai subtire decat unul normal. a tinut 3-4 zile ca de obicei.
mie faptul ca sangerezi imi semnalieaza o posibila infectie sau o rana care nu se mai inchide. eu as fi mai precauta si as cauta alt doctor.
eu nu inteleg larghetea cu care se dau medicamente hormonale in Romania. mai ales dupa un chiuretaj...eu sunt de parerea ca organismul isi regleaza singur mersul lui, orice hormon destabilizeaza si mai mult situatia. dar eu nu-s doctor....spun doar cum fac doctorii aici.
aici, dupa un avort nu se dau nici macar antibiotice. decat in caz ca faci febra.
iar sangerarea dupa atata timp de la avort...e suspecta si in dezavantajul tau.

ginnet spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri...am sa iau de la fiecare cate ceva....cu siguranta o sa ma ajute sa merg mai departe.
Va pup
Ginnet