Zymafluor, din nou...

Zymafluor, din nou... | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Sotul meu de citeva luni bune merge la dentist - probleme vechi, netratate la timp . Tot de atunci, doctorita il tot bate la cap sa-i dam Zymafluor lui Bogdan (2 ani si 3 luni). Pina la urma ne-am hotarit si am cumparat Zymafluor-ul. Bun, dar avem o alta problema: daca ii dam Zymafluor, numai putem sa-l spalam pe dinti cu pasta de dinti pt. copii, din cauza continutului de fluor. In conditiile astea, cu ce sa-l spalam pe dinti, ca fara pasta nu cred ca se curata ca lumea. Si sa aveti in vedere ca Bo'dan, papa de zor pasta de dinti !

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Exista pasta de dinti fara fluor, se gaseste si in Romania. Lui Robert i-am dat Zymafluor cu Vit D pana la 2 ani , apoi nu i-am mai dat si l-am spalat cu pasta obisnuita.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Este indicat, foarte bine ca ati cumparat Zymafluorul !! Exista o pasta acum aparuta pe piata, fara fluor, fara conservanti, coloranti, cu aroma de fructe NENEDENT-BABY....si are si periuta de dinti tip degetar pentru mamici sa-i spele pe pitici daca sunt mai mici, sau cei mai marisori nu se spala bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by lidiadanaila

Este indicat, foarte bine ca ati cumparat Zymafluorul !! Exista o pasta acum aparuta pe piata, fara fluor, fara conservanti, coloranti, cu aroma de fructe NENEDENT-BABY....si are si periuta de dinti tip degetar pentru mamici sa-i spele pe pitici daca sunt mai mici, sau cei mai marisori nu se spala bine.

Dati-mi si mie un PM daca puteti, unde pot sa gasesc pasta de dinti fara fluor. Plllllllllllllls

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Lidia, crezi ca Fluorvigantoletenul se absoarbe la fel ca zymaflourul, asta pentru ca zymaflourul i-l dadeam Marei la culcare si ramanea cu el in guritza, iar fluorvigantoletenul i-l dizolv in apa si dupa el se intampla sa mai bea cate ceva, chiar lapte...are vreo importanta?

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by geliza

Lidia, crezi ca Fluorvigantoletenul se absoarbe la fel ca zymaflourul, asta pentru ca zymaflourul i-l dadeam Marei la culcare si ramanea cu el in guritza, iar fluorvigantoletenul i-l dizolv in apa si dupa el se intampla sa mai bea cate ceva, chiar lapte...are vreo importanta?

Eliza si Mara (24.01.2002)

Eliza, din cite am citit in prospectul de la Zymafluor, nu e indicat ingerarea de lapte dupa Zymafluor. Parca anuleaza efectul fluorului si cred ca ar fi valabil si pt. fluorvigantoletenul.

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

Este foarte bine si asa ELIZA...important este sa-i dai...

Mergi la inceput

Eliza, este foarte bine si asa !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_28 spune:

Ma bucur ca ati deschis acest subiect. Fetita mea are 1 an si 3 luni si ii dau cate 4 picaturi de Vigantol pe zi. Aici am citit ca unele fete dau fluorvigantoletten sau vigantoletten 500 . Am intrebat-o pe doctorita mea si a spus ca nu sunt mari diferente. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Sa nu radeti de mine, dar zymafluorul pentru ce se da? Si in primul rand de la ce varsta se da?

Va multumesc.
Claudia ALexandrei 10.12.2003

Mergi la inceput

Claudia, uite ce am gasit referitor la Zymafluor:

"O excelenta metoda de profilaxie, aplicata de multa vreme in strainatate si de curand pe scara larga si in Romania, este administrarea de preparate pe baza de fluor, in perioada de varsta 0-18 ani, cand se formeaza si erup dintii temporari si cei definitivi. Aceste preparate conduc la formarea unui smalt de mai buna calitate, in care apare fluorapatita, mai rezistenta la atacul acid. Dintii erupti au dimensiuni si forme care favorizeaza o mai buna curatire (coroana mai mica, cu santuri mai largi pe suprafata ocluzala). Nu s-au constatat reactii adverse sau secundare la administrarea de fluor in doze corecte.
Pana la 1 an, se administreaza zilnic cate un comprimat de Zymafluor de 0,25 mg. Intre 1 si 3 ani se administreaza 0,50 mg/zi iar dupa 3 ani, 1 mg/zi, pana cand se termina eruptia dintelui definitiv (16-18 ani). Este important de retinut ca tratamentul cu fluor nu trebuie intrerupt. Pauzele favorizeaza formarea unor zone de smalt hipomineralizat, care este mult mai expus la aparitia cariilor."

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput

Am gasit Pasta de dinti NENEDENT baby am luat-o de la farmacia Help din bucla (dr. Taberei Bucuresti). Pe net am vazut ca se gaseste la farmacia Help Net Sebastian.

Rugamintea mea e ca daca mai gaseste cineva in Romania o alta pasta de dinti pt. copii fara fluor, sa ma anunte si pe mine.

Karina + Bogdanel

Mergi la inceput