Urgent... am nevoie de un raspuns avizat!
Spun Urgent ptr ca in 3 zile trebuie sa dau un raspuns.
Am un baitel de 1 an si am reinceput serviciul de cand el avea 10 luni, motivul principal: riscam sa imi pierd serviciul daca nu ma intorceam ca era nevoie de om acolo... asta e, nu-i problema ca oricum imi face placere sa lucrez iar rutina cu copilul si asa ma omora acasa desi tare dor imi e de pui cat sunt la serviciu.
Dar acum mi s-a ivit ocazia de a pleca de la acest loc de munca la altul mai bine platit dar este ptr inceput pe o perioda determinata... Inca nu stiu sigur 3-6 luni si apoi daca sunt oamneii multumiti raman de tot. In principu nu imi fac griji ca nu ma voi descurca dar totusi, risc sa raman si fara serviciul actual si fara posibilitatea de a reintra in CIC la o adica... Nu-i asa? Fiind contract pe o perioda determinata daca e sa nu raman acolo banuiesc ca ei nu au obligatia sa imi dea Cic pana implineste copilul 2 ani?! Asta e intrebarea mea. Am sau nu dreptate? Si ce ma sfatuiti sa fac?
Dar va rog mult, daca se paote repede, ca e mare graba!
Va pup si astept cu nerabdare raspunsul!
Medeea si bebe Danut
Raspunsuri
Andries spune:
Intru si eu in club!!
Sunt exact in aceeasi situatie si nu stiu 100% daca am dreptate, eu insa cred ca: dreptul la CIC este dat de faptul ca am lucrat 10 luni din 12 anterioare nasterii copilului, indiferent ca ma mut de la o firma la alta.
Deci: daca la firma numarul 2 sa spunem ca nu ma accepta, ar trebui sa imi iau eu actele si sa le depun pentru cic, corect?
Andries
marius spune:
Ba da au obligatia. Eu zic sa mergi, joburile bune nu apar prea usor. Profita de oportunitate dac simti ca exista.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Mede spune:
Marius, mersi mult de tot!!!!!!!
Dar totusi daca e sa zic contract pe 3 luni si apoi gata nu te mai tin... cine iti da efectiv indemnizatia aferenta CIC care ar mai ramane de luat, firma la care contractul s-a incheiat sau Casa de pensii... totusi e cam complicat!
marius spune:
Casa de pensii. Insa eu nu cred ca vei ajunge acolo daca e sa propuna jobul respectiv si daca sunt interesati de tine inseamna ca e Ok. Nu se complica nici o firma sa propuna un job bun unei persoane decat daca mizeaza pe acea persoana. Cred ca va trebui sa dovedesti insa ca meriti acel job.
Parere personala
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro