Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
eliy spune:
multumesc mult Saphir,am sa-ti urmez sfatul pt da eu sunt nestiutoare in ceea ce priveste copiii,una pt ca am 21 de ani iar a doua pt ca sunt singura aici in israel{doar cu sotul meu}parintii mei sunt in romania,noroc cu voi,aici pe forum ca mai invat si eu ceva.iar fetita mea mananca aduc 150-170ml,o sa incerc sa-i dau mai mult.
PatriciaArdeleanu spune:
Fetelor, ce pot sa va spun....va compatimesc sincer. Imi pare nespus de rau ca treceti prin aceste momente, pe care eu, din fericire, nu le cunosc si sper sa ramana asa, dar imi pot imagina ce simtiti.
Fata mea este -inca, sa nu fie de'deocki - cumintenia intruchipata.
Cred ca este un copil vesel, colicii ne-au ocolit, imi demonstreaza ca stie sa plinga doar daca intirzii cu mincarea -atunci nu ai cu cine sa te intelegi. Are momente cind vrea sa stea in brate (la mami, neaparat), dar cind se simte bine sta oriunde -canapea, carucior, patutz, dar cu suzeta. Noptile le doarme din ce in ce mai bine. Va doresc si voua cit mai curind sa treceti la acest regim!!
Anda, de cind ii dai Milumil? din maternitate si inca de la o dr am auzit ca nu se de Milumul combinat cu sin, pentru ca este f. gustos si dulce si atunci nu ii mai place sinul.
NAN- are un gust....ihhhh, nu inteleg cum il poate bea, dar pe vremea cind aveam sin, nu ii displacea. Cit despre pompa, sint de acord cu tine!! Pina la urma tot mai buna a fost o pompa seringa Baby-Nova!! care a fost cu muuult mai ieftina.
Patricia si Rebecca (05.02.05)
eliy spune:
haideti dragele mele sa va spun ce face mandruta mea,mananca si bineinteles adoarme in brate la mine,eu incerc sa o pun in patut iar ea deschide ochii si iar o iau de la capat ,altadata e linistita,o pun in patut si ma duc pe la bucatarie sa mai fac si eu ceva iar ea cum isi da seama ca nu mai sunt langa ea face o data"oaa"mai sta 2-3 minute iar"oaa"si pana nu o iau in brate nu se lasa,asa ca tot ce pot face e sa stau cu ea in brate iar daca mai am timp mai fac si altele daca nu le las pana cand vine sotul meu de la munca care le face pe toate saracul de cand am nascut.
saphir spune:
Eliy, cu placere
Sa stii ca nici eu nu sunt experta in cresterea copiilor, dar eu iti spun din experienta proprie, pentru ca mai am un copilas de un an...asa ca multe din greselile facute atunci, cu Amos, incerc sa nu le mai fac acum.
Sa stii ca si noi suntem singuri, fara familie aici, doar eu cu sotul si cu fratii lui...dar de ajutor din partea lor nu beneficiem asa ca am invatat sa cresc copii, de pe forum. Am intrebat pe toata lumea si mamicile de la ian-febr 2004 si m-am descurcat binicel, zic eu
Acum va am si pe voi, mamici de ian-febr. 2005 si e perfect.
Mami Saphir si pruncii
http://community.webshots.com/user/climamos
BESTUTZA spune:
Fetele dragi,
DOar ca ma gandesc la ziua de ieri si mi se inmoaie picioarele!
Doamne, da Doamne sa se termine!
Acum plangem de zor , dar intr-adevar trebuie facut un mini program,Saphir , are dreptate!
Slava lui Dumnezeu ca focutza lu mama incearca sa se tina de program! Ma doare sufletul ca il las sa scanceasca si apoi sa planga, dar nu am ce face! Experientza din ultimile doua zile ma face sa plang si eu dar asta e!
ANda si fetele care incearca sa alapteze! citeste si tu la alptarea pe Femina Intim, sa vezi ca si eram pe punctul de a da doua mil pe pompa isis dar am citit ca pompa nu scoate decat 40 la suta din cantitata pe care o extrage bb deci nu e relevanta!
Si eu i-am dat milumil si se dedase sdmnealui!
Am luat apoi un biberon de la aventcare areo tetina super tare si trage destul de greu la ea si asa am combinat un timp pana a inceput focutza mica sa traga si la san si uite asa a mai venit lapte si acum e din destul! Plus spirulina in fiecare zi ! Lapte si ceai chimen, anason, fenicul, seminte marar!
Cornelia se pare ca e la fel ca Sab-ul! Are si Gripe Water , i-am dat si din ala, dar al a nu-mi place nici mie , e gretos, dar i la-m dat si fara efect!
aam vorbit dimineata si cu nasa mea care a reusit sa-i "dreseze" exemplar pe amandoi bb!
Fata are un an si baiatul 3 jumate!Niciodata n, niciunul nu a adormit leganat sau cu cineva in camera! E drept ca amndoi nu au avut colici, dar orisicat se trezeau nopatera si daca palngeau fara motiv, lasati sa planga...MIe mi se rupea sufeltul , dar a dat super rezulate! SI mia- zis ca nu ii lua in brate , barem in prima faza, pana se invata , decat atunci cand venea oraa de masa!De discutat discutau din patut, si se jucau la fel, plus baia, si masa cand erau privilegiati in brate... Speram sa ajungem si noi la performanta asta desi nu cred,ca eu ma topesc dc il aud ca e disperat de plans si NU POT SA IL LAS PREA MULT! Aseara sotul meu mi-a zis sa stam de vorba cat plange el si sa incercam barem sa vedem ce iese si la un moment dat a zis ca dc mai plange tot asa isi vinde si casa si masina numai sa nu il auda ca plange..
Deci ....
HAI ca se face unu si ma duc sa vedem cum mai pacalim o jumate de ora cu plansul, ca ultima masa s-a incheiat la 10.30!Mai invartim caruselul , mai tace si incercam si noi sa vorbim tot de pe margineaa patului
Pupicei si multa liniste in burticile bb vostri!
saphir spune:
Numa 2 vorbe sa zic, ca-s pe fuga.
Bestutza, sa stii ca eu nu sunt de acord cu metoda asta, de a lasa copilul sa planga. Atata vreme cat e mancat, schimbat si totusi plange, inseamna ca ceva il deranjeaza.
Eu am mai spus si repet, e prea mic ca sa poti spune ca plange pt ca s-a invatat in brate. Poti vorbi de alint si invatat in brate pe la 6-7 luni, pana atunci ceva il deranjeaza pe BB de plange...si in cazul nostru, durerile de burtica.
Asa ca eu cred ca, decat sa il lasi sa planga,mai bine il iei in brate, ii vorbesti, il alinti, te joci cu manutele lui, faceti miscare prin pat, asta ca sa oboseasca nitel si apoi dupa masa sa adoarma frumos. Si inca ceva foarte important, atunci cand sunteti cu BBlasii fiti calme, nu pe fuga, grabite, agitate. Ei simt tot si le transmiteti starile voastre.
Gata, fug la fata .
Mami Saphir si pruncii
http://community.webshots.com/user/climamos
ellinia spune:
Uf, am avut o zi astazi, crunta, ce mai!
Dupa ce ieri a dormit ca un prunc si in afara de papa la 2,3 ore altceva n-a vrut, astazi mi-a scos peri albi! De dimineata in continuu intoarce capul dupa san. Da' are un stil de ma termina. Isi intinde gatul si da capul pe spate si in parti, ma musca de bluza in dreptul sanului, si cand ma incumet sa-i dau, mai roteste un pic capul (cu gura deschisa) si se repede la san de zici ca vrea sa-l inghita cu totul... Daca n-as fi asa obosita m-ar amuza! Inca vreo 2 zile din astea si se alege praful de incercarea mea de a-i face program cu supt macar la doua ore.
In general, dupa baita, n-ar trebui sa doarma mai mult? Stefan se trezeste dupa 2 ore si vrea mancare...
Cum sa fac sa-i curat nasucul? Respira cam greu si m-am uitat in nsucul lui, ar cm trebui curatat. Voi cum procedati? Si urechile? Le lasam asa? Ca stiu ca nu-i voie cu betisoare.
Cristina si bebe Stefanut (25.02.2005)
Shobo spune:
sint de acord si eu cu un program cit de cit... eu am tot incercat sa-l tin la distanta de 2 ore cel putin intre mese... si imi reuseste deocamdata, ba chiar tind spre 3. dar maninca si bine la mese, nu-l prea las sa adoarma... doar dupa baie nu-l mai pot convinge ca dupa 20 min de supt la un sin sa-l mai ia si pe celalalt. chiar mi-am muls laptele din celalalt aseara ca il simteam tare si nu vroiam sa stea laptele in el peste noapte, dat fiind ca dupa baie doarme cam 3-4-5 ore. si e si acum in bibe in frigider, habar n-am cind o sa i-l dau... ca ziua suge bine la ambii sini si nu-mi vine sa i-l dau pa ala din frigider. totusi azinoapte a avut o mica criza de colici, in sensul ca dupa masa de ora 1:30-2:30 (masa cu tot cu aschimbatu dureaza cam o ora la noi) s-a trezit plingind cam nasol pe la 3:30, deci cupa doar o ora... si am stat cu el pina pe la 5:30 cu feonul pe burtica si linistindu-l. n-am vrut sai dau sin dupa doar o ora, mai ales ca era noapte si i-am facut ceai 50ml babydrink si l-a baut pe tot, desi tot il durea burta. dupa feon si o sticluta de apa calda pe burtica l-a mai lasat si a adormit pe o perna mare (care-i place lui) si asa cu tot cu perna aceea l-am dus in pat unde a dormit pina pe la 8 dim.
pt. treaba cu un program cit de cit (adica nu e riguros la 3 ore) m-am luat dupa instinctul matern.... care asa imi zice, ca sa-l invat totusi la o cit de mica distanta regulata intre mese.
dar fiecare are instinctul sau! deci urmati-l fiecare!
pupici
Mamica lui Bibishor
Dr. Tutunaru - ELIAS
Ubi spune:
Ellinia - pune-i ser fiziologic in nari si peste catva timp trage cu o pompita mucisorii.
In urechi eu curat cu bete de urechi cu opritor. Iese ceva mizerie de acolo.
Avem 4.700 kg si 56 cm. Am recuperat ce nu luasem in prima luna!!!!
Dragi mamici si la voi umplu bb-ii pampersii? Ca pe mine ma dispera cat kk face.
www.ubi.ro/alexandra
Ubi spune:
Si inca ceva. Vad ca nimeni nu zice de vaccinul din maternitate. Ca la noi a tot copt de cateva ori. Dr. zice ca la 6 luni ii masoara cicatricea. La voi cum e?
www.ubi.ro/alexandra