Prietenii omului (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Sanzi - bine ai venit!
Carmita - Maritza e mai bine mititica! are deja doua zile de cand face antibiotic si e mai bine. vrea afara, am scos-o de cateva ori si mananca normal. mai tre sa ii faca antibiotic vreo 2-3 zile, ii scoate firele in weekendul asta si speram de saptamana viitoare sa fie ca noua

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Cinta, multumesc pentru felicitari.

Sanzi bine ai venit!

carmita_baby, ciobanestii mioritici sunt caini spectaculosi, daca te ocupi de ei.
Si Azara mea cand era micuta, era foarte rea. Dar cu multa rabdare am reusit sa o dezvat de toate apucaturile rele. Sunt caini cu o personalitate foarte puternica, sunt extrem de incapatanati si daca nu stii sa te impui in fata lor, ajungi sa fii dominat de ei. Azara este foarte posesiva si nu accepta sa arati ca iubesti si alt animal in afara de ea. De putina vreme a inceput sa arate ca este caine de paza si vad ca are simtul proprietatii foarte dezolvat si stie sa isi apere terenul ei.
Au nevoie de foarte atentie si afectiune, fiind la randul lor extrem de iubareti. Trebuie sa ai timp de plimbari lungi impreuna cu ei. Blana lor necesita periere in fiecare zi, pentru ca altfel se incalceste si pana am obisnuit-o pe Azara sa stea la periat, mi-a scos peri albi.
Acum cand o vad ce mare si frumoasa s-a facut, uit de toate pocinoagele care mi le-a facut.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonitza spune:

Multumesc ca v-ati facut griji pentru Piki si ca sunteti alaturi de noi...deocamdata este sub tratament micutul, dam pastilute cu pumnul si un amestec cu miere,albastru de metil,faringosept si ospamox (pentru o imflamatie in gat, care, presupune doctorul i-ar fi declansat toata starea de rau de 2 saptamani incoace).
De la peritol (pentru pofta de mancare si antiinflamator) avem stare de somnolenta si suntem buimacel toata ziua,nici nu prea ne dam jos din pat...iar seara mergem la cabinet ,langa Bucur Obor sa ne intepe domnul doctor...
Dar las ca trecem noi si de asta si ne facem mari si voinici (deja am inceput sa mancam si noi mai multisor).
Aveti grija de animalutele voastre :)
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Simonitza - ma bucur ca Piki e mai bine mititelul

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Simonita tu vorbesti de medicamnte pentru catel? Ca tot ce ai enumerat sunt medicamente pentru copii...
Dr nostru nu ne-a dat decat produse veterinare pentru catel, nu stiam ca poti sa le dai si peritol, ospamox, faringosept...
Oricum noi nu prea am avut pb cu Cora, a fost mereu sanatoasa, slava domnului si inafara de vaccinuri...

Fetelor care aveti caini, ce va faceti cu ei cand gasesc pisici? Desi al meu a dormit cu o pisica cand era mic, acum se pare ca a uitat si nu le mai are la inima...mi-e greu sa recunosc, dar pe cand eram la curte la soacra-mea a avut o altercatie cu un pisoi, si pana am sarit noi sa ii despartim , erau amandoi inclestati, a trebuit sa o lovim si sa o strangem de bot sa ii dea drumul pisicii (desi ea nu e deloc violeta, nu stiu ce s-a suparat asa!!!) si pisica a doua zi a murit la veterinar.... Pur si simplu nu am putut sa ii despartim...era o maidaneza, care nu stiu cum a ajuns in curte, si de ce s-au certat...si Cora a avut rani vreo 3 saptamani, si eu eram zgariata pe maini, dar desi am dus-o imediat la dr (era mai salbatica, si speriata si s-a zbatut si in masina) nu au avut cum sa o mai salveze...
Am certat-o si boscorodit-o ca tare rau mi-a parut de piscica, si tare vinovata m-am mai simtit si inca ma simt responsabila...dar ea nu a atacat nici o pisica pana acum...de ce a facut-o ? nu stiu...
As vrea sa nu se mai intample, dar cum sa previn?

"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."

Sinzi si David
David la 2 ani si petrecerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Sanzi, Piki al Simonitzei este un motanel.

Cat despre medicamentele pentru catei (la picici nu ma pricep) se pot da si medicamente de uz uman. Nu toate, dar o mare parte pot fi folosite, dar numai la indicatia medicului.

La faza cu pisicile, eu incerc sa le evit pe cat pot si asta pentru ca am doua fete - care sunt caini de vanatoare (brac german) si doar cand vad pisica si li se zburleste parul incepand de la varful cozii pana pe tot spatele. Am trecut si eu printr-o patanie cu mult timp in urma. In curtea mea intr-o dimineata a aparut o pisica, si cele doua vanatorese ale mele cum au vazut-o glont la ea s-au repezit si au incoltit-o. Saraca pisica scuipa de mama focului inspre ele si scotea gherutele, dracoaicele mele nu-i dadeau pace deloc si cu greu am reusit sa o scot sa nu fie mancata de ele.
Azara nu a vazut inca pisica, dar ma indoiesc ca daca va face cunostinta, va avea o reactie buna.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonitza spune:

Sinzi ana e vorba chiar de medicamente pentru copii, cumparate de la farmacia umana...nici eu nu am avut habar pana acum ca se poate da asa ceva matelor...am incercat si incerc cam tot ce mi se recomanda , in speranta disperata de a-mi insanatosii pisicul.
Sper sa numai am de-a face cu necunoscatori si sa ne mearga foarte bine cu acest domn doctor. E vb de doctorul Dana Cristian , care lucreaza si la Facultate si la cabinetul lui particular de pe Ferdinand intersectie cu Avrig.
Stiti ceva de el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

pe tom il puteti vedea aici:

http://community.webshots.com/user/slakje100

,
alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns argo spune:

Sanziana, si catelele mele alergau pisici prin curte, cand apareau de prin vecini, noroc ca nu le prindeau... Cel putin una dintre catele, cea mare, care e pitbull cu amstaff, avea asa un spirit de vanatoare, ca nu stiam ce sa-i mai fac(de felul ei este un caine extrem de pasnic si de ascultator)... Si tot asa pana intr-o zi cand am gasit pe strada, intr-o balta, o "urma" de pisicut, care nici 2 saptamani n-avea, era mai mic decat o palma... Am incercat s-o plasez pe la diversi prieteni, dar n-am reusit. Si ce sa fac, am adus-o acasa, la bestie... A mirosit-o, i-a tras o limba(gen pupatura), apoi s-a dat in spate un pas si a inceput sa se linga pe bot. Am zis "hait, ca nu merge"... Si am inceput sa-i explic, de ziceai ca sunt mai nebuna decat sunt, ca e "puiu mic", ca "tre sa se poarte frumos" si alte chestii moralizatoare... Cateaua se uita prostita la mine... Ce sa mai zic, nu stiu cesi cum s-a intamplat, am tinut pisica intr-o camera inchisa cateva zile, doar cand ii dadeam sa manance (manca cu seringa) lasam si cainii primprejur, si dupa ce manca ii dadeam catelei mari sa o linga pe burta, sa poata face pipi si caca (puii, pana la o varsta nu-si pot face nevoile daca nu sunt stimulati de mama lor, la burtica). Cred ca o facea din instinct. Si asa, pisica a crescut, acum face "legea" in casa, le trosneste pe catele de le merg fulgii, doar pentru ca asa are ea chef. Rezultatul? Catelele au adoptat-o pe Cichicean (asa a fost botezata), si au continuat sa alerge pisici prin curte. Ba mai rau, pisica era cateodata incoltita de altele, in propria curte si, parsiva le atragea spre casa, unde dadea un "miau" scurt. Si desteptele mele imediat zburau in curte, sa-si apere "sora", care se uita smechera din spatele lor.
Nu cred ca exista vreo metoda sa faci un caine sa nu alerge pisici. Uite-te si tu, cu pisica in casa , si tot trebuie sa le tin sa nu alerge dupa altele...

Si apropo de medicamente, si eu am dat catelelor, la nevoie si prescrise de veterinar, medicamente de uz uman, mai alees diverse alifii si unguente. Bine, unele pot fi folosite, altele nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primel spune:

Simonitza, ma bucur si eu ca Piki e mai bine . Succes in continuare si insanatosire grabnica pentru bietul motanas!
Ramonika, la fel si pentru Maritza! Mai e putzin si scapa si ea de firele de la operatie! Multa sanatate pisicutzei!
Danna, felicitari si din partea mea pentru Azara! E un ciobanesc superb! Am vazut ieri pozele si nu mi-am putut dezlipi ochii!
Au avut si parintii mei un ciobanesc (nu mioritic, ci carpatin // nu prea ma pricep la rasele ciobanesti, dar ei l-au primit cand era mic, mic de la cineva din Voineasa si li s-a spus ca e ciobanesc carpatin...).Era cu parul mai scurt, insa inalt si foarte frumos, de fapt frumoasa ca era tot fetitza...
Multi tuturor animalutzelor

www.craiova.ro/argos

"A gresi e omenesc; a ierta este divin." Alexander Pope

Mergi la inceput