Ajutor pentru Alina Mihaela (2)
Raspunsuri - Pagina 10
madis spune:
Ioana,
George este mic si slabanog: are max 1.60 inaltime, iar la pantofi cred ca poarta 40 maxim 41.
madis spune:
Noutati despre Alina/Felicia/George
O veste buna: o persoana inimoasa din afara Bucurestiului le-a adus un pat dublu si un scrin (adica un fel de comoda cu sertare, dar foarte adinci).
Eu personal n-am putut ajunge, dar o prietena a fost si le-a dus pampaersi si cite ceva de mincare. Alinuta a fost tunsa si acum este ..."bec". Abia astept sa o vad si promit sa fac si ceva poze.
Cit despre pantofi ... Felicia poarta 36-37 la picior, iar George 37-38.
ulisernic spune:
Ma alatur si eu Madalinei, multumindu-le mult de tot Andrei si sotului ei, care au venit de departe si au facut un ocol numai ca sa aduca familei, in Jilava, un pat dublu si un scrin foarte bune si care le sunt de mare folos. De asemenea, multe multumiri Narcisei, Madalinei si tuturor persoanelor foarte inimoase care sunt alaturi de noi
Va pupam si va dorim toate cele bune,
Mihaela
chri spune:
Buna!
Sunt membru activ si pe un alt forum si noi ne-am hotarat de asemenea sa le ajutam pe cele doua fete. Maine Mihaela va veni sa ne intalnim. Voiam sa va spun ce ii dam, ca sa stiti si voi daca va hotarati sa mai cumparati cate ceva pentru ele. Deci: 1 ulei, 1 faina, 1 malai, 1 zahar, 1 orez, 1 borcan mazare, cateva dulciuri, un sapunel Dalin, 1 deodorant, oua, lapte pasteurizat, mere, biscuiti si maine mai vad eu cam ce mai trebuie de la magazin (ma gandeam tot la fructe si eventual legume). Avem promisiuni de haine si alimente pentru Alina, dar dupa Paste.
http://community.webshots.com/user/lucdavi2004
madis spune:
Buna,
Am fost astazi sa-i vad pe cei trei. Din nefericire, Alina dormea, asa ca n-am putut "vorbi" cu ea. Dar adormise intr-o pozitie dementiala, cu biberonul in gurita. Am facut o si o poza, sper sa termin filmul curind ca sa va pot arata pozele.
Cei trei erau bine, atit cit de bine se poate face in caminul de la Jilava. Le-am dus pampersi, detergent si una alta de mincare.
I-am intrebat daca exista posibilitatea de a munci pe undeva prin zona, macar pe perioada verii. Din nefericire, perspectiva nu este prea roza. George mi-a spus ca exista prin zona un fel de fabrica de cuie (cred!), dar toti cei din zona care au muncit acolo (la negru) nu au capatat nici un ban asa ca au incetat sa se mai duca la munca.
O alta solutie ar fi munca la fermele proprietarului, dar acesta nu le da bani oamenilor, ci doar daca muncesc suficient nu-i mai pune la plata chiriei (adica 700000 pe luna).
In zona sunt si citeva depozite unde o data sau de doua ori pe saptamina vin tiruri cu marfa. Cei care locuiesc acolo ajuta la descarcat. L-am intrebat pe George citi bani cistiga din descarcatul unui tir. El imi raspunde:
-70, 80
-Eu: 70, 80 de ce?
-70.000 lei raspunde George.
Nu stiu cit de coaerenta am fost, dar sunt de ceva vreme in cautarea unei solutii pentru ca ei sa mai cistige ceva bani singuri. Eu nu intrevad nimic, dar poate are cineva o idee. M-as bucura sa poata munci undeva si sa nu mai fie atit de dependenti de ajutorul altora. Orice sugestie este binevenita.
PS Felicia se duce miine la dentist. Cred ca cineva de pe aici a aranjat asta, si ii multumim!
Anette123 spune:
Revin cu ideea de a face comenzi prin ei pentru ce mai avem si noi nevoie prin casa....poate ca multe dintre noi cumpara doar un anume tip de sapun/parfum, etc...dar oricum exista pentru fiecare dintre noi si produse unde nu conteaza asa mult de care sunt. Eu, de exemplu folosesc gloss de buze, si nu-mi pasa marca. Sau o crema din aceea racoritoare pentru talpi, sau cate un ruj din and in cand...Daca Felicia ar dori si ar avea posibilitatea sa plaseze comanda, noi ceilalti am putea sa comandam cate ceva fara sa o mai deplasam inutil. Dupa cum spuneam, eu ma ofer sa scanez color catalogul Oriflame/Avon, sau orice ar fi. Apoi cu documentul scanat, putem face o lista cu produse comandate (poate chiar si pe la colegi, prieteni). S-ar strange cate ceva. Si noi oricum am cumpara produsele respective din alte parti, de ce sa nu o ajutam pe Felicia?
Dar, poate ea sa se ocupe de plasarea comenzii si ulterior de distributie? Inteleg ca e foarte greu cu transportul, si ea sta departe.... Chiar nu exista o solutie? Pe de alta parte, in zona la ei, inteleg ca nu exista sanse de a castiga ceva. Daca ar distribui Oriflame/Avon, etc., lumea ar tine cu siguranta cont de situatia Feliciei si ar ajuta-o. Produsele sunt cunoscute, si de exemplu numai eu as putea incerca sa o introduc la anumite persoane in 2 ministere. Acolo ar putea crea relatii permanente, care sa-i aduca comenzi constant. Ia ganditi-va daca o recomandam pe la mai multi prieteni de-ai nostri?
Anette
madis spune:
Buna,
Am fost duminica sa-i "vad". Alina e bine si vioaie. Si cheliuta, pentru ca fusese tunsa 0 cu citeva zile inainte.
In rest, Felicia si George, daca-i intrebi iti spun ca fac bine si ca nu au nevoie de mare lucru (desi George are probleme cu articulatia de la un sold si nu ar trebui sa faca efort deloc). Traiesc insa in conditii foarte grele si de multe ori eu ma intreb de unde au atita putere pentru a face fata situatiei. Pe de alta parte, nici nu vad vreo mare dorinta de a "scapa" din acel loc si acele conditii. Dar nici posibiltati nu au.
Eu le-am dus o punga mare de pampersi pentru cea mica, sapun, sampon , detergent si cite ceva de mincare.
Resursele lor sunt atit de mici ca uneori ma intreb cu ce traiesc.
Am intrebat-o pe Felicia daca are hainute groase pentru Alina si mi-a spus ca da.
Intrebarile mai vechi despre o solutie pentru ei ramin. Daca cineva are vreo idee (geniala), i-as ramine recunoscatoare.
roxana1974 spune:
Fetelor, cine imi spune si mie masurile Feliciei? Am o colega care m-a tot vazut pe forum si cum mai fac pachete pentru copilasi si are niste haine bunicele de dat si cred si incaltaminte,poate se potrivesc.
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."