cum este cu corset
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anaemi/anaemi.jpg)
sunt o miresica de 2005 si am o mare problema:nu stiu "ce vreau de la rochie"
am vazut mai multe modele mi-au placut o gramada dar eu tot nu stiu cum vreau sa fie!
m-am gandit la varianta cu corset dar mi-e teama ca in ziua cu pricina o sa stau tot timpul sa trag de el sa nu se duca in jos si nu stiu daca un corset m-ar avantaja (am circumferinta bustului cam 94 cm).
voi cele care ati avut rochie cu corset imi puteti spune si mie cum sta treaba cu corsetul?
nunta pe 30 iulie
![](bis.gif)
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
codita spune:
Si eu eram la fel de nedumerita pana am probat rochia. Credeam la fel ca tine ca o sa-mi cada rochia cand dansez daca e pe corset. M-am inselat. Daca o probezi ai sa vezi ca n-are cum sa cada daca e pe masura ta.
Cu crinolina exista avantaje si dezavantaje. Arata super rochia cu ea dar e mai incomoda cand stai jos. Eu am cautat una cu circumferinta mai mica si sunt super incantata acum. Du-te si probeaza si vei lua decizii.
Ioana81 spune:
Sa va povestesc si eu cum stau lucrurile: dupa ce m-a cerut de nevasta, a doua zi ne faceam planuri...si el m-a intrebat cum vreau sa fie rochia, am raspuns: pe copr nu crinolina, nu corset si acum cateva saptamani mi-am luat rochia : cu corset, fara crinolina dar nici pe copr, adica nu e mulata. A fost singura rochie pe care am probat-o Deci ca sa intelegi: cand am pus corsetul....si nu era strans bine......am zis ...oaoooooo....imi sta foarte bine, pe bune zici ca sunt din reviste. Incearca si ai sa vezi...idea cu corsetul e super. Nu o sa regreti. Eu nu recomand crinolina mi se pare incomoda. Banuiesc ca ai si tu o idee despre cum vrei sa fie rochia ta. Asa ca probezi si vezi ce vine mai bine.
Succes si sa ne anunti si pe noi ce ti-a placut
Degetzel spune:
Anaemi, costumasul meu de la cununia civila a fost cu corset si m-am simtit minunat! E adevarat, conteaza foarte mult cum e lucrat si sa fie exact masura ta, dar daca e realizat bine, nu ai de ce sa-ti faci nici o grija ca va aluneca... Al meu nu a avut bretelutze, dar nici nu s-a miscat de la locul lui, desi m-am zbantuit toata ziua !
Cat despre crinolina ... eu am probat cateva rochii si cu si fara: si m-am simtit mai bine fara... Mie mi s-a parut ca ai o imagine de "clopotel" cu crinolina (adica se misca cam nefiresc din stanga in dreapta...), iar cand dansezi sau urci/cobori scari se vede cam inestetic (pentru ca trebuie sa-ti ridici rochita).
Pupici !
http://community.webshots.com/user/roxanadobrin
AngeliquedeS spune:
Eu sunt pentru corset. Daca e bine facuta rochita, chiar daca nu ai bretele nu are cum sa iti cada. A mea e cu corset si crinolina, eu asa mi-am dorit, iar corsetul are un decolteu amplu si bretele cazute pe umeri.
Pupici,
Angelique
http://community.webshots.com/user/kristina_deppner
floricika spune:
Anaemi, pot sa-ti spun ca sora mea a avut corset desi circumferinta bustului e si mai mare decat a ta. Si-a facut un corset in forma de inimioara (nu pot sa-ti spun cum se vedea decolteul.....) si niste bretelute cu trandafirasi pe ele, pt ca rochia avea trandafirasi. Ideea este ca a aratat super, avea un mijlocel de viespe, si decolteul....super. Du-te si probeaza si asculta si sfaturile celor de la magazin. Sora mea asa a facut pt ca initial rochia care i-a placut ei avea corset cu decolteul drept, si ea avand sanii marii...nu prea mergea. Si doamna de la magazin i-a recomandat sa faca corsetul in forma de inimioara iar bretelutele sa fie pe umeri, nu cazute, ca sa sustina
pyssy spune:
Eu am probat o roche cu corset la Rafaello (sau ceva de genul asta )si-mi vine sa rad cand ma gandesc ... era cald in magazin , si vanzatoarea tragea de sireturi sa stranga corsetul .. ma simteam ca intr-o cutie de carton , nu puteam ridica bratele si nu puteam respira .. i-am spus vanzatoarei ca nu pot ridica bratele nici macar sa-mi iau viitorul sot in brate.. mi-a raspuns : pai de ce sa-l iei in brate la nunta.. il iei si tu dupa nunta ;i-am spus ca nu pot respira , mi-a raspuns ca nu trebuie sa respir adand .. ci din contra .. sa respir usor ca o domnisoara .. ma gandesc daca ii spuneam ca nu pot trai in rochia aia ce-mi raspunde ...
De atunci eu am exclus ideea corsetului ..
Pupici
pyssy
floricika spune:
Interesanta experienta ta cu corsetul! Sora mea nu avut nici o probema nici cu respiratul, nici cu ridicatul bratelor....Nu stiu , depinde si de model si de material pana la urma....cred...
pyssy spune:
Probabil alte modele ar fi fost altfel ..insa cine a mai avut curajul sa incerce ?!
Nu spun ca nu-i bun corsetul .. dar pt mine a fost tare incomod ( frumos .. e adevarat .. dar incomod )..si nu vreau sa-mi petrec ziua stand tzapana fara sa am puterea sa zambesc ..
Asa ca anaemi, cel mai sigur.. DU-TE SI PROBEAZA .. vezi tu acolo ce-i pt tine si ce nu
Pupici
pyssy