help me!
Buna ziua!Sunt mamica unei fetite de aproape 2 ani si sunt foarte stresata deoarece se apropie data cand va trebui sa ma intorc din concediu la serviciu si doresc sa-mi las puiul Ok (fie cresa fie bona) si nu stiu ce sa fac Am nevoie de niste sfaturi de la cateva mamici care au trecut peste aceasta perioada.Help me!
Raspunsuri
lidiadanaila spune:
Eu zic sa incepi sa cauti si bona, si sa te orientezi si la o cresa !!!De ce ??? Daca ai norocul meu , sa nu fii multumita de ce bone gasesti [ eu sunt la a3a ] sa-l duci la cresa...daca ai norocul de o femeie cumsecade, de incredere, curata [ sa auda si sa vada- nu ca ale mele]...atunci esti o norocoasa, si mai stati putin pina la gradinita. Eu personal, abia astept sa-mi pot duce copilul la cresa sau gradinita.
Kalid spune:
Daca nu are cine sa te ajute deloc (mama sau soacra), parerea mea este ca trebuie sa cauti (si) o bona. Eu am avut (si am) ajutor de la mama, insa cand s-a facut fii-mea de gradinita am zis sa o las la program normal, sa o mai scutesc pe mama de efort. Dar mi-a racit foarte des si, in plus, au multe vacante (ca la scoala). Asta daca o dai la o cresa/gradinita de stat (cele particulare au program non-stop, dar platesti si cand nu duci copilul -din diverse motive: bolnav, concediu). Din grupa mijlocie, am lasat-o pe fii-mea la program scurt, asa ca cineva trebuia sa se ocupe de ea. Deci iti trebuie un 'back-up' pt. probleme. Tie nu poate sa iti dea concediu medical pt. copil decat 14 zile calendaristice pe an. Iar vacante au o gramada (peste 4 luni). Daca ai un serviciu normal (nu in ture), iti va fi f.greu.
Pt. al doilea copil am luat o bona, nu avea cum sa faca mama fata. Desi cu inima stransa la inceput, se pare ca am nimerit-o din prima. Ca si lidia, si eu am auzit cazuri care au schimbat cateva bone pana au gasit una acceptabila. Eu am avut noroc: are grija de Matei, imi face si mancare si imi si calca. Mama o supravegheaza dupa ce vine cu fii-mea de la gradinita (in jur de ora 13) asa ca stau linistita (desi am deja incredere sa o las si toata ziua singura cu Matei).
In concluzie, sa nu o mai lungesc, parerea mea este sa iei o bona.
Mult succes!
kalid si copiii : matei (8 luni) si lidia (5 ani si 10 luni)