Oxiuri

Oxiuri | Autor: georgescu oana

Link direct la acest mesaj

Am aflat ca fetita mea are oxiuri ,puteti sa imi spuneti cat de eficient este tratamentul cu Zentel si daca exista si alte tratamente?

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Alte tratamente sunt cele naturiste, noi le-am combinat. Dupa Zentel mai avea doar chisturi, asa ca am continuat cu Helmiflores (de la plafar)si acum totul e ok. Am scapat. Am o prietena al carei baietel avea giardia, i-a dat numai Helmiflores, dar a scapat dupa 6-7 luni, asa ca tratamentul naturist e de durata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Gina imi pun problema ca Alex e mica are 10 luni,oare pot sa-i dau tratamentele astea?

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Mie tot pediatrul mi-a zis si de Helmiflores, la 1an si 4 luni cat avea atunci, i-am dat doza de pe prospect, cate 10 pic/2 ori pe zi.
Probabil voi trebuie sa luati mai putine picaturi..rau nu au cum sa faca, sunt doar plante. Vezi ce spune si doctorul vostru.

Mergi la inceput

Tot eu sunt..spala-i body-urile la temperatiri mai mari (doctora zicea sa le fierb), lenjeria de pat schimbata mai des..
Cred ca luasem si eu, ma manca nasul ingrozitor, am luat si eu o pastiluta.
Bafta multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Buna Oana,

Cum anume ai aflat? Ce semne prezenta copilul? Si ce analiza ai facut te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Noua ne-a recomnadat Decaris + fiarta lenjeria de corp si de pat si calcata neaparat chiar daca lenjeria de pat e creponata.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42234" target="_blank">Mihaita al lui Felis

Mergi la inceput

Nu mai avea pofta de mancare, se trezea noaptea,lucru neobisnuit ptr.ea,era mai maraita,si in fine ,analiza am facut-o mai mult la plesneala,am vrut sa vad daca are ceva paraziti pentru ca ii plce sa mearga pe jos si baga manutele in gurita.

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Am facut analiza la kk-ut coproparazitologica si coprobacteriologica dar oxiurile de la parazitologic ai iesit

Martie-Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Am citit si de tinctura de propolis, tinctura de usturoi, ulei de dovleac, seminte de dovleac. Cauta pe net . Eu am cumparat de propolis si am inceput sa-i dau de trei zile cate 10 picaturi diminata, dupa ce sambata seara am vazut in kaka un viermisor mic si alb (singurul pe care l-am vazut pana acum si mereu ma uit la kaka si il intorc pe toate partile). Presupun dupa cum arata ca era oxiur. Ca atare am inceput tratamentul de luni. E rau la gust (cah- cum zice Matei) dar l-am convins ca nici viermisorilor nu le place si de aceea il luam. Am citit ca se da si la fundulet cu o crema- unguient oftalmic (m-am cam mirat) pentru ca acolo se localizeaza ouale si acest unguent le distruge. Trebuie sa vad exace cum ii zice si o sa-l cumpar. Analizele o sa le facem dupa tratament, sa vedem daca am scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Scuze pentru greseli, m-am grabit ...

Am gasit un articol din care postez aici:

"Manifestari clinice:
Infectia, in general, este usoara, fara manifestari clinice
prurit anal (seara), infectii perianale (secundar gratajului)
mai rar: apendicita acuta, peritonita, vulvovaginita ;la copii apar frecvent tulburari neuropsihice (legate de insomnie), iritabilitate, nervozitate, scaderea capacitatii de concentrare.

Diagnosticul: se bazeaza pe evidentierea parazitilor sau a oualor. De cele mai multe ori parazitii sint vizibili cu ochiul liber in scaun.
Ouale pot fi evidentiati prin examen coproparazitologic. Pentru un rezultat sigur examenul coproparazitologic trebuie repetat de mai multe ori. Un singur examen coproparazitologic evidentiaza ouale in doar 20% din cazuri. O alta metoda de depistare a oualor este amprenta anala luata pe banda adeziva. In caz de oxiuroza se recomanda examinarea tuturor membrilor familiei.

Tratamentul: - medicamentos se efectueaza dupa sfatul medicului cu derivati de Piperazina, Mebendazol, Pyrantel pamoate. Se recomanda tratamentul intregii familii.
In cazul oxiurozei, profilaxia are foarte mare importanta. Respectarea stricta a regulilor de igiena personala, privind in special curatenia, este indispensabila pentru prevenirea oxiurozei.

Dr. R. Dochnal"

Mergi la inceput