Majorare salariu in CIC

Majorare salariu in CIC | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Ma rog, e impropriu spus in CIC, insa mi-a trecut o idee prin capsor (ca vad ca la mine la firma au fost crescute salariile pe cartea de munca) si voiam sa stiu cat e de fezabila.

Eu figurez acum in CIC (practic lucrez, dar salariul il iau pe baza de contract de prestari servicii, pe microintreprindere).
Daca m-as intoarce sa zicem o saptamana pe bune la birou, adica as renunta la CIC, mi-ar putea creste salariul pe cartea de munca, nu?! Dupa care pot sa revin frumos in CIC ca nu se intampla nimic.

Ma gandesc la angajator, singurele lui cheltuieli suplimentare ocazionate de cresterea salariului ar fi impozitele si asigurarile sociale pentru saptamana pe care am lucrat-o. Dupa care el va continua sa-mi platesca suma aia pe care o da statul, deci pe el nu l-ar afecta cu nimic daca eu as avea 2 milioane sau 20 de milioane in cartea de munca pe perioada CIC-ului.

De ce vreau chestia asta....pentru ca se aduna "vechime" cu un salariu mare si-mi va fi usor sa iau un credit peste ceva vreme. Ca una e sa revin la munca peste 1 an si sa-mi creasca atunci salariul si sa mai astept 6 luni pana sa pot merge sa iau credit, si alta e sa imi creasca acum salariul si peste 1 an cand voi vrea sa iau credit sa nu mai astept pentru ca deja am salariul marit de suficient timp.

Gresesc undeva? Ca am vrut sa iau acum credit de la banca pentru nevoi personale pe 1 an de zile si cand s-a pus problema venitului n-au vrut sa-mi ia in calcul venitul din CIC (cu toate ca mie mi se pare mult mai sigur decat cel de pe cartea de munca, firma te poate da afara intr-un an insa banii aia pe concediu vor veni oricum) ci cel de pe cartea de munca. Asa ca ma gandesc sa joc dupa regulile lor, daca ei vor sa ia in calcul venitul de acolo, hai sa-l fac cat mai mare, ca oricum nu ma afecteaza cu nimic deocamdata.

Mickyyy (27 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Teoretic, ce vrei tu se poate face. Despre credit insa iti dau o veste proasta. EU stiu ca si dupa CIC te refuza bancile pana faci 6 luni lucrate. Sora mea a patit asa. Deci....

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de Mickyyy
[...] pentru ca se aduna "vechime" cu un salariu mare si-mi va fi usor sa iau un credit peste ceva vreme.

Banca cere copie dupa cartea de munca pentru a vedea ca ai un contract de munca in vigoare. Salariul - mare sau mic - il va vedea pe adeverinta de salariu, pe care s etrece cel realizat, nu cel din cartea de munca. Deci acela nu are nici o valoare. Tu insati spui ca nu au luat in considerare venitul din CIC. Atata vreme cat ESTI in CIC, acela va fi singurul venit pe care il vor putea vedea cei de la banca.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Rozi, si mie mi s-a parut normal sa ia in calcul salariul de pe adeverinta de salariu, nu cel din cartea de munca, mai ales ca voiam credit doar pe 1 an si eu mai am de stat in CIC vreo 2 pe putin (pentru ca's din nou ). Insa am sunat la 3 banci si toate mi-au dat acelasi raspuns, nu conteaza cat iei acum in mana, pe noi ne intereseaza ce ai in cartea de munca.

Acum vad ca aissa zice ca si daca ma intorc la munca tot nu vor sa-mi dea credit 6 luni, sa mor eu daca-i mai inteleg.

Ca sa nu mai zic ca eu voiam credit pe 1 an iar ei incercau sa ma convinga ca pe 3 - 4 e mai avantajos si se aproba mai usor. Adica vrea omul sa le dea banii inapoi mai repede si ei nu vor!

Pana la urma, am voie sa intrerup sau nu CIC-ul ca sa-mi majoreze salariul pe cartea de munca?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Mickyyy, ai voie sa-ti majorezi salarul pe cartea de munca daca iti intrerupi CIC-ul.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Mickyy(igrec)
Te rog sa ai multa grija cu acel contract de prestari servicii kum ii spui tu...
Cand esti in CIC, kiar NU ai voie sa realizezi venituri (si asta trebuia s-o declari printr-o Declaratie pe proprie raspundere)..vezi sa nu fi nevoita sa restitui indemnizatia CIC !!!!!!
Din respect,
***Cool***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

cool, merci de sfat, stiu si eu asta, numai ca eu nu sunt si angajata la firma mea, asa ca teoretic nu eu sunt cea care prestez acele servicii (contractul este intre 2 firme si nu se precizeaza nicaieri ca eu personal voi fi executantul), eu figurez doar ca administrator. Si cum n-am luat nici dividende pana acum, nu pot spune ca am avut venituri suplimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

mickyyy, mie mi-au cerut la brd salariul pe ultimele 3 luni; nu mai stiu sigur daca salariu sau venit, oricum netul. eu zic sa mai intrebi la mai multe banci, eventual fara sa zici ca esti in CIC

vor pe perioade mai mari ca sa incaseze mai multa dobanda

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput