am pierdut 20 de milioane,va rog un sfat

am pierdut 20 de milioane,va rog un sfat | Autor: Adina

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma ajutati...
avind contract de munca pe durata nedeterminata,am facut suplimentar cu casa de pensii un contract in august 2002.in octombrie 2002 am nascut.am platit lunar pina in luna decembrie 2002(cind a iesit ministrul muncii la tv si mi-a spus ca vreau foloase necuvenite)si- urmare logica- nu am mai platit cele inca 10 milioane pe care urma sa le vad la pensie........as mai putea face ceva sa recuperez banii inainte de pensie???))))am auzit de cazuri similare rezolvate in instanta,dar oare chiar am sanse de reusita?????ar insemna o alta cheltuiala cu procesul.....sa ma resemnez deja?????sa traiesc cu frustrarea asta pina la pensie cind oricum ii voi lua cu tiriita??????sau cel putin de-as putea uita intimplarea asta paguboasa......

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu. Banii sunt platiti de catre tine in fondul tau privat. Si pensiile functioneaza din 2001 ca si acumulare de fond privat chiar daca pare neverosimil.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

ai beneficiat de CIC ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

da,am beneficiat de cic.asta era contract suplimentar.stiu persoane de pe forum,situatie aproape identica ,care au luat banii....s-a aplicat diferit de la judet la judet.la neamt eu nu am beneficiat.

Mergi la inceput

Trebuia sa ceri adeverinta de cotizare da la CNPAS ,pana la nastere si sa duci la servici .Si daca numai 3 luni ai platit s-ar fi adunat cu salarul si imparit la 6 luni= baza calcul pt.indemn CIC,ulterior nu cred ca se poate rezolva . Unde ai fost ?aici pe forum probleme similare au fost dezbatute ,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

am adeverinta de la casa de pensii,de cite ori am discutat cu ei(telefonic,ca intre timp m-am mutat)nu mi s-a spus decit ca ii pot actiona in instanta.......apoi un alt sef de pe acolo mi-a spus ca se va rezolva....apoi iar ca nu se poate....si tot asa....a fost si sotul meu la piatra si a mai incercat sa se lamureasca....cazul meu era imposibil de rezolvat....stiu un caz de la suceava care i-a actionat in instanta,a primit banii cuveniti,dar eu am asteptat sa aud si de alte rezolvari ca sa imi mai treaca din lehamite.plus ca ar trebui sa apelez la o persoana specializata care sa ma invete si pe mine cum sa imi sustin cauza...sa am argumente,lege,articol,interpretare etc....uffffff!!!
si pe forum in ultimul an am intrat destul de rar...culmea,mereu am cautat informatii despre contractele astea si nu am avut norocul sa dau peste ele!!!!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

Adina,eu am pierdut 14 milioane.Curios ca mie mi-au facut contract suplimentar in oct.2002 desi am nascut in apr.2002,dar nu am luat nici o zi de CIC,mergeam la servici,urmand sa-mi iau CIC dupa ce cotizam 6 luni.Din ian.2003 nu am mai cotizat,deci nu mi-am bagat CIC la servici,iar in mai2003 am aflat ca se ia in calculul ult.6luni.Era prea tarziu,asa ca nu mi-am mai luat deloc CIC.
Pot sa-i dau in judecata?
Marius, cum este cu fondul privat?Cum functioneaza?

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput

din pacate cazul tau e alta

se lua in calcul numai si numai perioada pana la nastere !!
ili

Mergi la inceput