se arcuieste de spate

De cand fetita mea e mai mare adica are 3 luni ,o tinem mai mult in sus si am observat ca ea isi arcuieste spatele parca ar face podul si nu stiu daca e normal.Plus ca nici capul nu il tine f bine singura ii mai cade uneori,iar daca vreu sa o ridic de maini din pat nu trage capul dupa ea ci indoaie spatele.Ma ingrijoreaza f tare ,va rog spuneti-mi ca nu e nimic grav.
Raspunsuri

aissa spune:
Eu zic ca orice ti-ar spune fetele, numai un medic te poate asigura ca e ok. Sa zicem ca inca nu-si tine capul bine, ca si a mea se clatina la verticala, dar nu ii cadea capul nici la 2 luni. Ce nu imi place, sincer, din ce spui e faza cu ridicatul de manute. Acolo stiu ca daca nu participa la miscarea aceasta trebuie anuntat doctorul. Deci eu zic sa mergi la dr. si sa rogi sa ti-o vada atent.
Sanatate!
Cristina si

Carmen_So spune:
Stai linistita, Alexia-Sonia, nu cred ca e nimic grav. Si a mea facea asa cand o tineam in brate, fiindca se uita la tavan sau la plafoniera. Si continua sa faca podul si acuma, la aproape 7 luni. O sa-si tina si capul mai bine, ai sa vezi.
Carmen si Mara (12.08.04)

Roxana_G spune:
Ohoho, si a mea a facut asa mult timp. Facea asa si in carucior si in scaunel si peste tot. Nu mai spun la ea in patut unde si inainta asa arcuita. Si acum e bine multumesc. Sincer nu imi mai amintesc la ce varsta au incetat arcuielile, insa au disparut pur si simplu.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

adelyna spune:
probabil ca nu este nimic,dar in general acesta este semn de leziune cerebrala.Nu este cazul sa te sperii,dar cel mai bine mergi la un control neurologic.Pt linistea ta.
Multa sanatate!

alexia-sonia spune:
Si medicul la care am fost a crezut la fel ,dar toate examinarile(eco transfontanelar, encefalograma }au iesit f bine ,asa ca s-a ajuns la concluzia ca nu e stimulata suficient.Adica nu sta destul pe burta si nu o ridicam de manute.Tratamentul consta intr-un sirop cu vitamina B asa ca nu stiu ce sa mai fac.Voi cum ati stimulat copiii?

pfekete spune:
Cred ca tb. mai mult exercitiu, dar nu forta nota; daca vezi ca e obosita, las-o. Am citit ca, copii doar la 4 luni (si asta e aproximativ, fiecare are ritmul sau) ar trebui sa-si tina capul sus. DE ex. a mea a fost mai lenesa la tinut capul sus stind pr burta (il tinea doar citeva secunde pe la 3-4 luni). La fel, se arcuia pe spate dupa ce minca (pe la 3 luni) si incepea sa plinga...nu stiu nici acum de ce (cred ca voia s-o tin pe verticala dapa masa), dar i-a trecut in 3-4 saptamini.
Un exrecitiu: tine-o pe burta, pe pieptul tau/sotul; asa poti controla inclinarea, poti vorbi cu ea.
Sanatate!

adelyna spune:
Nu trebuie sa o lasi sa se dea pe spate.Cand o iei in brate sa o tii cu spatele pe pieptul tau,cand vrei sa o ridici de manute,cineva sa o impinga putin de la spate sau stimuleaz-o cu jucarioare sa se ridice.important este sa ii dispara acest reflex si asta se va intampla repede daca nu o mai lasi.
Macar te-ai linistit si ai aflat ca nu e semn de boala ci doar un reflex nedorit.

coralia_popa spune:
Si fetita mea (are 4 luni acum) facea si face tot asa, in ceea ce priveste arcuitul spatelui. Sincera sa fiu nu m-am ingrijorat, acum din arcuirea aia da sa se intoarca pe o parte.. uneori aproape ca reuseste. Cand o ridicam de manute (am inceput pe la trei luni sa o ridic o data/ de doua ori pe zi) cateodata mai lasa capul pe spate. Acum o face din ce in ce mai rar. Acum fac exrcitiul asta mai des. Oare fac bine?
Coralia si bebe Ioana(2 noiembrie 2004)