Scoala Arc-en-ciel
Dragele mele, va rog ajutati-ma urgent cu niste sfaturi. Cele care aveti copilasi sau cunoasteti pe cineva care are copii la scoala Arc-en-Ciel, sect.2, spuneti-mi si mie cat de multumiti sunt, ce program are scoala si tot ce credeti ca m-ar putea ajuta sa ma hotarasc sa o inscriu pe Teodora mea acolo.
Ce am auzit eu este ca doar din acest an scoala este particulara 100% si ca s-au schimbat multe lucruri in bine. In anii trecuti am auzit pareri si bune si critice (un pic), dar m-ar interesa daca stie cineva care este situatia exact anul acesta scolar.
Va pup pe toate si succes cu inscrierile boboceilor la scoala!
Corina
Raspunsuri
cge spune:
Buna!
Nu pot sa iti dau prea multe informatii despre scoala , eu am baietelul de 3 ani la gradi "Arc En Ciel".
Hai sa sintetizez informatiile pe care le stiu:
- in primul rand, sunt primiti copiii care au urmat si gradinita tot aici. Ideea este ca la scoala vor face 3 limbi straine : franceza, germana, engleza si ca le prind bine cunostintele dobandite la gradinita. Limbile straine atat la gradi cat si la scoala le fac cu profesoare de specialitate nu cu educatoare.
- programul de la scoala este urmatorul : de la 8-12, scoala obisnuita comuna cu elevii de la scoala 85, apoi o scurta pauza: 2 ore limbi straine, masa, odihna si apoi temele de a doua zi.
In unele zile, nici nu isi mai iau ghiozdanelul acasa.
La 18.00, cand se termina programul, au terminat cu scoala.
O parte proasta am inteles ca ar fi faptul ca in timpul orelor de la scoala sunt mai indulgenti cu elevii de la Arc En Ciel (cei care platesc) fata de ceilalti.
Oricum pentru parinti este un ajutor imens numai sa verifice lectiile nu sa le si efectueze.(asa ma gandesc eu)
Daca te mai pot ajuta cu vreo alta informatie, sa imi zici.
Cristina
Corina Paraianu spune:
Multumesc Cristina pt.raspuns.
Ceea ce am auzit eu este ca anul acesta s-au separat de scoala 85 si au clase doar pt. Arc en Ciel, nu mai sunt amestecati.
Asta ar fi un lucru bun, sper sa fie adevarat. Am sa merg la scoala sa ma interesez.
Ce ma deruteaza este chestia asta cu limbile straine. E cam greu sa faci 3 limbi straine deodata, nu ti se pare? Din ce am vorbit anul trecut cu unii parinti cu copii in cls.I acolo ziceau ca nu e prea bine, copii stiu din toate cate ceva, dar niciuna bine.
te pup si daca afli ceva mi-ar prinde bine,
Corina
cge spune:
Buna!
Cu limbile straine, si eu m-am temut la inceput ca le va amesteca.
Dar la 5 ani, Victor le are f. clar in minte: ce e in engleza, germana, etc.
Eu prefer franceza, dar el prefera germana anul asta, ca ii place mult de "frau".
Stie expresii uzuale, cuvinte, fraze in toate 3 limbile si o multime de cantecele si poezii. Si le sedimenteaza el in capsorul lui fara probleme.
Ma gandesc ca pe masura ce cresc, cu atat le va fi mai usor sa "sedimenteze" cunostintele de limbi straine.
Cristina
gabi.i spune:
Cristina eu am o fetita de doi ani si patru luni si as vrea sa o inscriu si eu la gradinita Arc-en-ciel .Poti sa imi mai zici si mie cate ceva despre ea :cum se poarta educatoarele cu copiii ?,cum este mincarea ?, cum s-a descurcat Victor la inceput cu limbile straine?,la ce program este si cu ce taxa?
Te rog ajuta-ma si pe mine poate reusesc sa ma hotarasc .
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
http://photos.yahoo.com/stroengr
cge spune:
Gabi,
Noi suntem multumiti de educatoare si de profesoare.
Sunt niste persoane calde care se poarta frumos cu copii.
Victor se duce de placere la gradi, desi recunoaste ca e tare bine si cand chiuleste.
Mancarea o aduc de la o firma de catering ptr gradinite.
Meniul este afisat la inceputul saptamanii si astfel stii ce o sa manance in fiecare zi.
Eu m-am gandit ca daca a avut la pranz un fel de mancare e aiurea sa il "oblig" sa manance si acasa acelasi lucru.
Ce ne nemultumeste pe noi este faza cu banii.
La program complet 8-18, taxa este 160 euro, parca daca il iei la pranz dupa ce a mancat e 85, si mai poti opta sa o iei imediat dupa lectii, fara sa manance si atunci pretul este altul (nu-l mai stiu).
Initial taxa era 150$, apoi au trecut in euro, apoi 160.
Si acum au fixat cursul : 1 euro =40000lei.
Bine, evolutia asta a preturilor este pe parcursul a 3 ani.
Ei invata f. usor lb. straine,ori romana ori alta limba e acelasi lucru ptr ei.
Ce mi-a placut mie la inceput, era faptul ca au avut logoped care ii ajuta sa pronunte corect.
adresele : http://www.sfmaria.ro/, http://www.gradinite.com/gradinita.php?tip=2&id=56
Eu zic sa te duci cu Rebeca sa vizitati gradinita si sa va hotarati dup-aceea.
Cristina, mama lui Victor si cu bebe la purtator (13+)
gabi.i spune:
Cristina multumesc pt.informatii cred ca vom merge sa vedem la fata locului despre ce este vorba.
Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
http://photos.yahoo.com/stroengr
alina_antoaneta spune:
Dragele mele,
Si eu m-am gandit la aceasta scoala,dar din motive financiare am renuntat.Si mai este un aspect deloc neglijabil,acela ca nu primesc la scoala decat pe copii lor din gradi si asta este sigur.
Am fost sfatuita, sa mearga macar 3 luni la gradi la ei pt ca au si alte activitati si sa fiu copilul obisnuit.
succes!
Alexandra spune:
Salut!
Si eu o am pe Sonia (2,6 ani) la gradinita Arc en Ciel si sunt foarte multumita de cum este ingrijita si ce invata. Nu e mult sa invete 3 limbi straine, mai ales ca la inceput se bazeaza pe memorie si abia mai tarziu vor constientiza corespondentele cuvintelor. La inceput e important si sa se obisnuiasca cu sonoritatea unei limbi. Chiar si atunci cand se joaca le pun povesti sau muzica intr0o anumita limba ca se mai lipeste cate ceva.
Acum ne pregatim pentru serbarea de primavara, sunt curioasa cum va fi. Sonia e la a patra serbare, am dat-o la gradi de la 1 an si 7 luni.
La scoala intr-adevar primesc copii care au fost in gradinita pentru ca ar fi dificil pentru un copil care n-a auzit o alta limba straina sa "concureze" cu unul care are 4 ani de gradi in spate si e obisnuit cu 7-8 profesori si cu vorbit in alte limbi. Asta e motivul pentru care nu primesc copii din afara.
Alexandra
ursuletul spune:
Buna!
Alexandra eu am un baitel de 2 ani si 7 luni si nu stiu la ce program sa-l inscriu la gradinita. Poate poti sa ma ajuti din experienta ta cu Sonia. Ea la ce program este? Cum crezi ca ar fi mai bine? De unde pot sa stiu eu ca mananca bine la gradinita? La programul prelungit pot sa am incredere ca mananca bine? Sta cineva si le da sa manance la copiii asa de mici? Esti multumita din punctul asta de vedere? La varsta asta copiii ar trebui sa incerce sa manace singuri dar al meu nu vrea nici in ruptul capului. Tot imi zice ca la gradinita va manca singur dar pot sa stiu eu?
Iti sunt recunoscatoare daca-mi dai cateva sfaturi, m-ar ajuta foarte mult.
Cami&Andrei