Va intreb pt.ca nu trece o si fara ca fiica-mea(1 an si 7 luni) sa nu se "converseze" cu cineva la telefon. Cand ma vede cu tel.in mana o apuca isteria ca vrea si ea sa "vorbeasca" si de cele mai multe ori ajung sa cedez.Plus ca e zilnic "cautata" de bunici,strabunici,unchi si mai ales de tati(cand e la serv).
Am inceput sa ma intreb cat de bine procedez,ma gandesc ca nu are cum sa fie un lucru sanatos,poate stiti voi care este gradul de nocivitate al tel.mobil asupra unui copil atat de mic.Ma gandesc sa nu ne trezim cu cine stie ce repercusiuni peste ani si ani si sa ajung sa imi reprosez ca am fost o mama denaturata.
Deci,care e parerea voastra?
Mamica lui Diana "telefonista"
Cum studiile privind nocivitatea telefoanelor mobile de pana acum au avut rezultate neclare/contradictorii, mai bine mai precauta si exagerata decat invers.
Acasa noi tinem mobilele la intrare. (departe de noi)
Cand cineva vorbeste la telefon, Matei isi ia telefonul (un mobil dezafectat) si "vorbeste" si el.
Diana poate sa vorbeasca la un mobil de jucarie.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
caarra, dupa cate stiu a aparut recent in UK, un studiu despre eventualele probleme care por sa apara in cazul folosirii mobilelor de catre copii. Oricum, concluzia era ca pana la 8-10 ani copii sunt mult mai vulnerabili radiatiilor electromagnetice, din cauza cutiei craniene mai subtiri si mai mici.
eu nu-i dau celui mic deloc sa vorb. la mobil, acu le-am luat telefoanele si celorlalti 2 mai mari,iar taticu lor vorbeste din gradina cind are convorbiri la mobil.in plus ma dau si citiva metri la o parte.
Va multumesc pt.raspunsuri.Deci nu e de gluma.
Ruxandra,nu se pune pb.sa o "prostesc" cu un mobil dezafectat sau cu unul de jucarie.Se enerveaza si mai tare!
Nu-mi ramane decat sa fiu ferma pe pozitie,sa nu mai cedez insistentelor ei pt.ca mobilele nu le pot scoate definitiv din viata noastra.
Daca e musai, poti folsi un hand free. Pui casca in urechea copilului si tii telef cat mai departe.
Pupici,
Gabriela si baietii