O singura biserica (4)
Raspunsuri - Pagina 8
casandra spune:
Adela, e minunat articolul. Acum am inteles ca, in Vechiul Testament, oamenii L-au adus pe Dumenzeu la lacrimi. Aveam impresia ca Dumnezeu era dictator.
joanna spune:
Doamne iarta-ma...Casandra pina si eu ,cea mai pacatoasa dintre muritori stiu ca Dumnezeu e 'boier darnic'(cum frumos s-a exprimat cineva si nu imi amintesc cine) cum sa nu stii tu care stii atitea si ai un suflet atat de frumos..
Scuze...nu m-am putut abtine.
Joanna
casandra spune:
Draga Joanna, eu in Vechiul Testament L-am vazut pe Dumnezeu ca un stapan care da legi, pedepseste si cere pedeapsa exemplara pentru cei care incalca regulile, fara comentarii. N-am vazut lacrimile. A trebuit sa il citesc pe Kuraev sa inteleg.
joanna spune:
Draga Casandra ,dupa ce am citit toate mesajele tale nu mi-am inchipuit ca tu il vezi asa pe Bunul Dumnezeu.Poate il simti asa?
Toti avem necazuri ...mai mari, mai mici si mie mi se pare ca m-a carat in spate de nenumarate ori desi nu merit.De-asta imi si place fraza'boier darnic'.Ca eu nu merit da el face si da si iarta(uita) ...
Te rog sa nu crezi ca a fost vreun strop de rautate in mirarea mea.A fost sincera.
Joanna
casandra spune:
Nu, Joanna, nu il vad asa si nici nu il simt asa. Asa il vedeam aparand in Vechiul Testament, inainte de intruparea lui Hristos. Inainte de Iisus, nimeni nu L-a privit ca pe un tata. Iisus a adus aceasta perspectiva. Regulile vechilor evrei erau destul de dure: omorarea cu pietre pentru adulter, dinte pentru dinte, ochi pentru ochi,.... Alimentatia foarte stricta: fara carne de porc, nu se amestecca laptele cu carnea. Dumnezeu vroia supunere, omul nu avea prea multa libertate, cel putin asta am inteles eu din Vechiul Testament. Vorbesc de Dumnezeu din perioada precrestina.
joanna spune:
Am inteles ideea ta ,dar eu nu am putut citi Vechiul Testament fara prisma Noului Testament .
Joanna
conchita spune:
eu recunosc ca nici acum nu pot citi Vechiul Testament in intregime, numai pe sarite. din acelasi motiv mentionat de Casandra.
---------
Nu sta, ca sta productia.
irina.c. spune:
Dragele mele,va rog cititi "Dragostea care sminteste" scrisa de parintele Savatie Bastovoi.M-a impresionat pana la lacrimi.Cititi capitolul cu "de ce potopul este o scena duioasa".Ce multe am inteles despre Dumnezeu de acolo!V-ati gandit vreodata ca dragostea lui Dumnezeu pentru oameni s-a manifestat prin potop?Va rog cititi si sa-mi spuneti ce parere aveti.Cred ca se gaseste pe net.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."