O singura biserica (4)
Raspunsuri - Pagina 17
Banti spune:
Banti,Oastea Domnului nu a fost o "incercare de reforma in BO",cum incearca NP sa o prezinte.Mai informeaza-te,te rog.
Referitor la versetul citat de tine ,Scripturile la care face referire Domnul nostru Iisus Hristos sunt cartile evreiesti,adica Vechiul Testament.Scriptura,in forma actuala,a aparut cu mult mai tarziu.Dar fiindca tot ai amintit de treaba asta,te rog,spune-mi si mie :este adevarat ca semnul ca ai Duh Sfant este vorbirea in limbi sau nu?Penticostalii(care predica SOLA SCRIPTURA)vor raspunde ca da ,baptistii(care se bazeaza pe aceeasi doctrina SOLA SCRIPTURA ca si penticostalii)vor zice ca nu.Ei,cum ramane cu "Scriptura se interpreteaza singura" si cu "daca cunosti bine Scriptura nu te poate insela nimeni"?Si baptistii,si penticostalii pretind ca ei cunosc bine Scriptura ,deci de unde aceste interpretari diferite?Nu cumva Scriptura nu este chiar asa suficienta cum li se pare lor?
Si ca sa fiu in ton cu tine,sa stii ca si pe mine ma deranjeaza neoprotestantii care nu numai ca sunt pe cai gresite,dar mai incearca sa-i atraga si pe altii pe ele.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
[/quote]
Irina, un raspuns scurt si la obiect :-) Asta e ultimul, promit.
Vorbirea in alte limbi este o manifestare a Duhului Sfint si chiar Apostolul Pavel vorbeste despre asta, te rog citeste in Faptele Apostolilor si vei vedea despre ce este vorba. Exista si catolici carismatici care au experimentat acest lucru, nu doar penticostalii sau alti neoprotestanti. Daca nu ai trait tu acest lucru nu inseamna ca nu exista si nu poti nega ca exista pentru ca vorbeste Scriptura despre el. Domnul Isus a spus ca va boteza cu Duh Sfint si cu foc.
Stiu si eu prea bine ca Domnul Isus vorbea despre Scripuri referindu-se la Vechiul Testament, crede-ma ca am studiat prea bine, inclusiv Istoria Bisericii, si a celei Ortodoxe, evident.
Am prieteni baptisti, penticostali, crestini dupa Evanghelie, din Oastea Domnului, ortodocsi, si chiar carismatici, si eu nu ii judec pe ei ca nu sint mintuiti sau sint rataciti sau numai eu sint pe calea dreapta si ei nu. Cei ce sint cu adevarat ai lui Cristos vorbesc aceeasi limba, daca intelegi ce vreau sa spun, chiar daca merg in biserici locale diferite. Daca tu nu te poti intelege decit cu cei care merg la Biserica Ortodoxa, nu e vina nimanui, dar nici nu inseamna ca trebuie sa dai impresia ca numai tu ai dreptate.
Si sa stii ca si pe mine ma deranjeaza crestinii, chiar ortodocsi sau neoprotestanti, care vor sa faca prozelitism. Dar nu ma deranjeaza cei care vorbesc despre Dumnezeu intr-un mod intelept. Ca doar asta trebuie sa fie principalul subiect al crestinului, sa vorbeasca de Domnul si sa se aprofundeze in cunoasterea Lui. Crede-ma ca nu faci decit un mare deserviciu Bisericii Ortodoxe si ortodoxiei, care are frumusetea ei, ce-i drept (pentur ca am invatat multe din ea), avind aceasta atitudine. Sper ca am fost clara. Iti doresc pace si har de la Domnul Isus!
Ioana
Elena spune:
quote:
si spui tu bine de ispite, iar cea care ma ustura cel mai tare e vanitatea intelectuala. e oare un pacat ca esti fericit cand stii mult si ca esti curios pentru si mai mult? mie stiinta mi se pare ca ma apropie de gratie. nu mai vorbesc de arta, care mi se pare direct rupta din rai sau, cum superb spunea Sabina, vibreaza laolalta cu divinitatea.
M-am tot gandit zilele astea: sa spuuuun....sa nu spuuuun.... si pana la urma mi-am luat inima-n dinti sa raspund si eu la intrebarea ta, desi nu mi-a fost adresata !
Ana, as vrea sa iti spun cum "vad" eu lucrurile in ceea ce priveste "vanitatea intelectuala" si nu o fac nicidecum ca sa te supar si nici ca sa te "luminez" eu pe tine !! E o probema reala, asa cum ai observat-o si e serioasa. Stii de ce o consider eu "serioasa" ? Pentru ca bogatia culturala, fie ca e stiinta sau e arta sau e capacitatea intelectuala, oricare din ele sau toate la un loc, aspecte care prin comparatie cu mai toata lumea te dovedesc superioara, lucru usor de constatat concret de altfel si prin urmare indiscutabil, are atasat un pret pe care trebuie sa-l platesti.... iar "pretul" e ca te "fidelizeaza", adica ramai atasata, legata, "priponita" chiar de aceste valori. N-ar fi nimic rau in asta, ca asa si trebuie, sa ne legam si sa ramanem legate de lucrurile cele mai bune, iar stiinta si arta sunt lucruri foarte bune, dupa parerea mea, sunt chiar dintre cele mai bune (!!!)..... mai putin un "amanunt": stiinta sau artele sunt lucruri de aici de pe pamint,pe care iubindu-le tare exista riscul sa ramai cu ochii atintiti la ele si numai la ele, dar, dupa cate am inceput sa inteleg si sa intrevad eu, chiar si cele mai inalte lucruri de aici de pe pamint nu ating macar pe cele mai mici din ceruri!
Daca vrei cu adevarat sa faci ceva cu tine in privinta asta, atunci eu as indrazni sa-ti spun cam cum ai putea s-o faci.... tu hotarasti, evident, ce si cum vei face si nu trebuie sa te iei dupa ce spun eu, ca sugestia mea poate nu-i suficient de "ortodoxa" sau poate o fi chiar "ultra-ortodoxa" si iar n-ar fi bine !!!! Asadar, daca tu simti real o dezechilibrare in viata ta din pricina "vanitatii intelectuale", cauta sa iti echilibrezi balanta ! cum? nu poti contesta ceea ce esti si nu poti inceta sa fi ceea ce esti, deci simpla incercare sa alungi mandria poate sa nu aiba rezultat si indemnul respectiv sa fie o vorba-n vant, dar ceva se poate face (repetat) si anume sa gasesti pe cineva vrednic/a, curat/a, dar mai "mica" decat tine, "inferioara" in sensul celor de tine aratate, si "sa te pleci" inadins pe tine sub nivelul aceleia, sa te cobori sub cea/cel mai prejos decat tine, reeditand intr-un anume fel gestul Fiului Lui Dumnezeu Care a spalat picioarele ucenicilor Lui inainte de cina cea din urma dinainte de rastignire ! cum si in ce fel precis s-ar face asta ....nu stiu si nu-ti pot spune, tu trebuie sa afli "concretul" daca te intereseaza, eu doar ti-am descris "principiul"....oricum, dupa cum te stiu eu pe tine cred ca ti-ai da seama si singura ce si cum trebuie facut, plus ca ai simti dupa rezultate daca ai procedat corect !
Aaaaa si ar mai fi ceva..... se poate, mai, Ana, sa spui "daca ai in fata o fleica de porc la cina" tocmai la inceputul postului mare ? imediat dupa "lasata secului" ? vrei sa intru in pacat citind postarile tale ? ca numaŽ cand imi aduc aminte....
qsar spune:
Continuarea: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45311" target="_blank">O singura biserica? (5)