O singura biserica (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
quote:
gandacelu – ziceai de un link de unde putem descarca acea carte meseriasa.... pleaseeeeeeeee !

darel, linkul este chiar acolo, nu trebuia decat sa faci clik pe carte:)

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Multumesc !

Cu respect,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by Banti

Iar ma bag si eu in vorba :-)

Miscarea Oastea Domnului este o miscare de reforma in cadrul Bisericii Ortodoxe. Nu sint fanatici, nu sint nebuni deloc. In orice miscare religioasa mare apar si miscari de reforma. V-ati gindit vreodata de ce este nevoie de reforma? Ca daca sint toate bune si frumoase nu e nevoie de nici o schimbare, nu? Nu ma refer la schisme, ci la reforme. E normal ca cineva sa vina sa atraga atentia cind te departezi de la adevarul pe care pretinzi ca-l slujesti. Oastea Domnului nu e acelasi lucru cu Martorii lui Iehova sau mormonii. Am studiat istoria Bisericii si am citit si cartile lor, am stat de vorba si cu astfel de oameni, si stiu cite ceva despre ceea ce cred ei. Deci sa nu-i punem pe toti in acceasi oala. Daca cunosti bine Scriptura nu te poate insela nimeni cu privire la Adevar. Chiar Domnul Isus a spus celor din vremea Lui "va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".
Am o prietena foarte scumpa care face parte din Oastea Domnului. E o fata deosebita, cu o credinta mare si eu cred ca Il slujim pe acelasi Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfint. E normal ca Biserica Ortodoxa sa-i renege, dar asta nu inseamna ca sint nebuni sau dezorientati.
Poate nu va place ce spun, dar pe mine ma deranjeaza cind se sustine ca numai ortdoxia e buna, dreapta, adevarata si ceilalti crestini sint rataciti. Si spre asta tinde sa mearga discutia.

In primul rand imi cer scuze ca-mi bag gheruta iarasi aici (conchita, fii miloasa te rog cu mine, nu ma pali prea tare). Vreau sa spun ceva referitor la cei din Oastea Domnului. Spuneati ca nu-s fanatici....va contrazic....nu le-am citit cartile, dar de zeci de ani cunosc oameni care fac parte din aceasta secta (spun secta datorita convingerii mele personale). Doua matusi de-ale mele sunt in Oastea Domnului....asta a lasat urme asupra copiilor. Din fericire baietii au reusit sa se rupa din contrangerile impuse de familie si credinta lor....si acum au o viata normala, au continuat studiile desi au avut parte numai de piedici ...fetele din pacate nu au avut acesta putere.
Si hai sa va dau un exemplu: Amundoua aveau familie numeroasa, abia se descurcau de pe o zi pe alta. Si la o intrunire de-a lor s-a stabilit ca in noaptea de revelion '84/'85 parca ar fi venit sfarsitul lumii. De craciun taiasera porc, ca tot romanul....dar brusc au realizat ca nu mai au ce face cu carnea...si au dat-o de pomana la o alta matusa de-a mea, ortodoxa. Matusei Iconia i-a picat fata...si a baiguit "apoi Florenta si Anica, daca tot vine sf lumii la noapte, eu cand pacatele mele sa mananc doi porci?" Bineinteles ca era convinsa ca a doua zi aveau sa vina inapoi sa ia carnea. Dar le-a pandit in acea noapte....se adunasera in casa la matus-mea Florenta o multime de sectanti....acolo isi aveau locul de rugaciuni, iar la ora 11 noaptea s-au urcat in copaci toti ca sa fie mai usor de ridicat la cer cand avea sa se produca evenimentul.
Varul meu, care acum e colonel...baiatul Florentei....are de povestit zile intregi despre asemenea intamplari aberante, noua ni se pareau amuzante, lui nu, pt ca un copil ramane marcat cand e obligat sa faca lucruri nefiresti impotriva vointei lui.

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Miscarea Oastea Domnului este o miscare de reforma in cadrul Bisericii Ortodoxe.

dupa parerea mea, veridicitatea invataturii ortodoxe sta si in trainicia sa, in faptul ca nu s-a schimbat ca sa multumeasca gustul vremelnic al "clientului". cuvantul "reforma" nu ma stimuleaza automat sa gandesc pozitiv despre reformisti. Biblia updated? cuvantul divin reinventat, imbunatatit, revizuit in editii permanente, dupa cum bate vantul vremurilor? atunci vorbim de cate un Dumnezeu pe zi.

ce reforma vor cei din Oastea Domnului?! chiar voi, doritoarele de unire, ar trebui sa fiti impotriva unor astfel de miscari schismatice, pentru ca sunt contra voii Domnului pe care o tot citati, cea cu "o tuma si-un pastor".

imi pare rau ca te deranjeaza ca altii sustin ca ortodoxia e calea dreapta, am mai explicat de ce, repet pe scurt: daca as avea o indoiala in legatura cu adevarul ortodox, m-as converti a doua zi. de aceea se cheama ca esti ortodox, sau catolic, sau adventist: pentru ca in asta crezi, nu?

-----------------------
Nu sta, ca sta productia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ada, martorii sigur nu sunt crestini, dar asa se pretind. si in spatele sectei asteia sta o intreaga organizatie care se ocupa cu spalarea banilor si traficul uman. bleah, nici nu vreau sa imi mai amintesc de ei, dar mi se facea paru' maciuca numa cand vedeam vreo imbaticata (ashea le ziceam eu la femeile cu batice) la usa mea, intrebandu-ma pe mine daca il cunosc pe Iisus. ca parca ele L-ar cunoaste si ar stii intr-adevar cui slujesc cu adevarat!

Elena, tu poti sa fii si din Oastea Domnului, tot ma rog cu tine si pentru tine (sa iesi din organizatia aia adica :)).

Gandi, ba va intreb, dom'le, de ce sa nu va intreb? nu aflu io Lumina la voi :)), dar schimb de experiente tot putem face, ca reazem sufletesc pentru vremuri grele. referitor la indoieli, nu ma gandeam la indoiala aia fundamentala, legata de existenta lui Dumnezeu, ci la mantuirea noastra, la calea pe care ar trebui s-o urmam. si spui tu bine de ispite, iar cea care ma ustura cel mai tare e vanitatea intelectuala. e oare un pacat ca esti fericit cand stii mult si ca esti curios pentru si mai mult? mie stiinta mi se pare ca ma apropie de gratie. nu mai vorbesc de arta, care mi se pare direct rupta din rai sau, cum superb spunea Sabina, vibreaza laolalta cu divinitatea.

deci, imi dai voie sa te consider sora de revelatie? chiar ma gandeam ca sunt singura ratacita printre voi care a trecut prin avatarurile ateismului...ciudat totusi ca ne manifestam credinta diferit, nush daca ai bagat de seama. comun insa avem spiritul revolutionar, ma intreb oare e ramasita a fostei personalitati decedate sau e insuflat de credinta actuala?

cum pastram starea de inceput? well, e intrebare super-intima, dar pentru tine, hai treaca-mearga. :)) pe mine m-a secatuit cumplit starea de inceput, care a fost de habotnicie. cand am inteles ca daca viata cu bucuriile si tristetile ei ar fi fost un pacat in sine, atunci Dumnezeu nu ne-ar mai fi daruit-o, am reinceput sa traiesc ca inainte -oarecum -, dar cu o alta perspectiva. cum spune si Elena, dupa ce ai cunoscut cuvantul lui Dumnezeu, nu te mai poate pacali nimic asa usor (mah, nu e o vanitate totusi sa crezi asta? ca nu stiinta ta te apara, ci Dumnezeu). ca sa dau un exemplu profan: chiar daca ai in fata o fleica de porc la cina, iti iei o secunda-doua acolosha sa te gandesti la porc cu respect si sa binecuvantezi masa respectiva. nu doar cu lacomie pura. deh, zic si io acuma, poate gresesc.

adusca, de data asta subscriu.

-----------------------
Nu sta, ca sta productia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------
iar cea care ma ustura cel mai tare e vanitatea intelectuala. e oare un pacat ca esti fericit cand stii mult si ca esti curios pentru si mai mult?
-----------
Draga Conchita, vanitatea e un pacat, fericirea si curiozitatea nu. Incearca sa le pastrezi doar pe acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by DARAEL
Multumesc !

cum e, darel? ai inceput sa citesti? iti place?:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by conchita
Gandi, ba va intreb, dom'le, de ce sa nu va intreb? nu aflu io Lumina la voi :)), dar schimb de experiente tot putem face, ca reazem sufletesc pentru vremuri grele.

conchita, ai dreptate, si eu sunt pentru astfef de dialoguri, de la experienta la experienta:)

quote:
referitor la indoieli, nu ma gandeam la indoiala aia fundamentala, legata de existenta lui Dumnezeu, ci la mantuirea noastra, la calea pe care ar trebui s-o urmam.

stiu, draga mea, asta ne framanta pe toti, daca am sti raspunsul (ma refer la raspunsul acela personal, nu la indrumarile generale) - ce farmec ar mai avea cautarea... aaa, viata am vrut sa zic:)
acuma, serios, aceste probleme chiar se discuta numai cu duhovnicul (daca ai incepu sa citesti talita kumi vei vedea cat e de important duhovnicul - eu subscriu prin experienta personala)

quote:
si spui tu bine de ispite, iar cea care ma ustura cel mai tare e vanitatea intelectuala. e oare un pacat ca esti fericit cand stii mult si ca esti curios pentru si mai mult? mie stiinta mi se pare ca ma apropie de gratie. nu mai vorbesc de arta, care mi se pare direct rupta din rai sau, cum superb spunea Sabina, vibreaza laolalta cu divinitatea.

casandra a raspuns foarte bine - vanitatea e pacat, adica sentimentul ca de la tine vine toata stiinta, nu din alta parte

atunci cand suntem tari (ne credem asa) atunci suntem slabi, si invers:)
cand suntem plini de noi insine, unde mai are loc Altcineva?
si unde Il lasam?

sta la usa si bate... iar clanta este numai de partea noastra a usii

quote:
deci, imi dai voie sa te consider sora de revelatie?

da, puiule:) da' ma mir, de atata vreme ne stim (facem anu' maine-poimaine) si sa nu stii tu asa ceva despre mine?:)

quote:
ciudat totusi ca ne manifestam credinta diferit, nush daca ai bagat de seama.

nu stiu, la ce te referi? chiar is curioasa
la "credinta" te referi, sau la felul nostru de a fi, unic ca amprenta?:))

quote:
comun insa avem spiritul revolutionar, ma intreb oare e ramasita a fostei personalitati decedate sau e insuflat de credinta actuala?

io nu ma vaz revolutionara in credinta, in rest, e o chestiune ramasa din viata anterioara:))

quote:
pe mine m-a secatuit cumplit starea de inceput, care a fost de habotnicie. cand am inteles ca daca viata cu bucuriile si tristetile ei ar fi fost un pacat in sine, atunci Dumnezeu nu ne-ar mai fi daruit-o, am reinceput sa traiesc ca inainte -oarecum -, dar cu o alta perspectiva.

cumva greseti si cumva ai dreptate
ce constat - si la tine si la mine - e ca, odata luandu-ni-se acel har, nu ne-am omorat sa il cautam, ci ne-am intors lenese la starea anterioara (zi ca nu-i asa!) - bineinteles ca invatand si din aceasta experienta ceva

eu una stiu sigur ca acea "habotnicie" era buna (nefiind habotnicie in sine, ci, da-mi voie sa-i spun, stare de revelatie, indragostire, nu te mai intereseaza nimic decat EL:) - dar nu ma mai pot intorce acolo din pricina ca sunt aici - dar fiind aici, stiu sigur ca voi gasi din nou drumul, un alt drum, acolo:) mia bogata un pic

quote:
cum spune si Elena, dupa ce ai cunoscut cuvantul lui Dumnezeu, nu te mai poate pacali nimic asa usor

nu e chiar adevarat

nu te mai pacaleste asa usor ca inainte, dar tot te pacaleste, la un alt nivel (dovada "sfinti" care au cazut in ultimul moment) - lupta este continua, pana in ultima clipa, si ispitele asa de felurite incat n-ai cum sa te plictisesti:))

quote:
(mah, nu e o vanitate totusi sa crezi asta? ca nu stiinta ta te apara, ci Dumnezeu).

eu cred ca e o prostie:)) tot pacat, vorba aia
Dzeu iti da, dar nu iti baga in traista si toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos

btw, apocatastaza e o erezie... daca ne-ar "apara" Dzeu, ne-am mantui cu totii, nu?
si ce rost ar mai avea lupta?

quote:
ca sa dau un exemplu profan: chiar daca ai in fata o fleica de porc la cina, iti iei o secunda-doua acolosha sa te gandesti la porc cu respect si sa binecuvantezi masa respectiva. nu doar cu lacomie pura. deh, zic si io acuma, poate gresesc.

depinde
tu te gandesti?:))))))))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

Iar ma bag si eu in vorba :-)Miscarea Oastea Domnului este o miscare de reforma in cadrul Bisericii Ortodoxe. Nu sint fanatici, nu sint nebuni deloc. In orice miscare religioasa mare apar si miscari de reforma. V-ati gindit vreodata de ce este nevoie de reforma? Ca daca sint toate bune si frumoase nu e nevoie de nici o schimbare, nu? Nu ma refer la schisme, ci la reforme. E normal ca cineva sa vina sa atraga atentia cind te departezi de la adevarul pe care pretinzi ca-l slujesti. Oastea Domnului nu e acelasi lucru cu Martorii lui Iehova sau mormonii. Am studiat istoria Bisericii si am citit si cartile lor, am stat de vorba si cu astfel de oameni, si stiu cite ceva despre ceea ce cred ei. Deci sa nu-i punem pe toti in acceasi oala. Daca cunosti bine Scriptura nu te poate insela nimeni cu privire la Adevar. Chiar Domnul Isus a spus celor din vremea Lui "va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile".
Am o prietena foarte scumpa care face parte din Oastea Domnului. E o fata deosebita, cu o credinta mare si eu cred ca Il slujim pe acelasi Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfint. E normal ca Biserica Ortodoxa sa-i renege, dar asta nu inseamna ca sint nebuni sau dezorientati.
Poate nu va place ce spun, dar pe mine ma deranjeaza cind se sustine ca numai ortdoxia e buna, dreapta, adevarata si ceilalti crestini sint rataciti. Si spre asta tinde sa mearga discutia.Pace tuturor!Ioana

Aveti aici mai multe informatii despre Oastea Domnului.
http://www.odaia.go.ro/oastea_domnului.htmlBanti,Oastea Domnului nu a fost o "incercare de reforma in BO",cum incearca NP sa o prezinte.Mai informeaza-te,te rog.
Referitor la versetul citat de tine ,Scripturile la care face referire Domnul nostru Iisus Hristos sunt cartile evreiesti,adica Vechiul Testament.Scriptura,in forma actuala,a aparut cu mult mai tarziu.Dar fiindca tot ai amintit de treaba asta,te rog,spune-mi si mie :este adevarat ca semnul ca ai Duh Sfant este vorbirea in limbi sau nu?Penticostalii(care predica SOLA SCRIPTURA)vor raspunde ca da ,baptistii(care se bazeaza pe aceeasi doctrina SOLA SCRIPTURA ca si penticostalii)vor zice ca nu.Ei,cum ramane cu "Scriptura se interpreteaza singura" si cu "daca cunosti bine Scriptura nu te poate insela nimeni"?Si baptistii,si penticostalii pretind ca ei cunosc bine Scriptura ,deci de unde aceste interpretari diferite?Nu cumva Scriptura nu este chiar asa suficienta cum li se pare lor? Si ca sa fiu in ton cu tine,sa stii ca si pe mine ma deranjeaza neoprotestantii care nu numai ca sunt pe cai gresite,dar mai incearca sa-i atraga si pe altii pe ele.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
cum e, darel? ai inceput sa citesti? iti place?:)

Am citit.
Dar nu voi comenta.
Sper ca prin asta sa nu fiu prea revolutionar dupa cum se exprima frumos conchita .
Dar sper ca o sa fiu iertat – spre deosebire de multi, eu inca ratacesc. Pe bune !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Eu nu vad nici o contrazicere intre arta ca expresie a dramei despartirii omului de Dumnezeu si arta ca vehicul care te duce pana la poalele dealului, deci merge pe drumul spre Dumnezeu. Depinde. Data fiind varza de arta a secolului in care traim, as spune ca arta contemporana se inscrie mai ales in prima categorie. Da, e vorba de omul care se desparte de Dumnezeu si lupta singur dar nu stie pentru ce, isi construieste zgarie-nori doar ca se prabuseasca odata cu ei...E omul-artist care de fuge de Dumnezeu si implicit de el insusi fiindca Dumnezeu este chiar in el. De aici drama vesnicelor sangerari existentiale. Si mai este artistul care creeaza pe langa lutul din care a fost facut de Dumnezeu. Acela e mai liber si impacat sub revelatia divina. Iar cand e cu adevarat liber si cu adevarat impacat, cred ca nu mai are nevoie de nici o arta fiindca e fericit cu singura creatie absoluta, divina, care este chiar el, Omul. E fericit inlauntrul lui, in strafundul sufletului, acolo unde este Dumnezeu. Asa vad eu lucrurile.

Conchita, ai vazut filmul acela( e clar, nu? ) cu Dustin Hoffman (sau Al Pacino ? ca eu mereu ii incurc pe astia 2...oricum n-are importanta...:))care se termina asa: "Vanity, my favorite sin!" spune nichidutza. Eu as spune ca n-are nimic rau in ea...curiozitatea intelectuala. Numai ca daca devine vanitate, mi se pare mie ca merge mana in mana cu nelinistea si incrancenarea sufleteasca si-atunci intervine si acel frustrant cu cat inveti mai mult, cu atat stii mai putin...si te trezesti asteptandu-l pe Godot. Cat despre intrebarea ta, uh, e grea.... oricum, garantat, nu esti singura prinsa in lupte.

Eu va doresc la toti multa liniste!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput