O singura biserica (4)
Raspunsuri - Pagina 15
Elena spune:
Conchita, da, te inteleg. Ar fi trebuit sa fac delimitarea de la inceput, insa in mintea mea era clar ca cei care iau in desert Numele Domnului NU intra nicicum in discutie !!
Asa cum s-a mai spus si aici, martorii lui Iehova si mormonii nu sunt crestini, cum nici celelalte secte care rastalmacesc Cuvantul Domnului sau care pun mai presus OMUL decat Creatorul !! Cum a spus si Domnul Iisus:"Nu orisicine imi spune Doamne, Doamne va fi mantuit" !!!
Adica daca se trezeste intr-o zi John sau Bill ca ei sunt profeti ai lui Dumnezeu ca au avut nu´sh ce revelatie, apoi mai baga trei versete din Biblie si in felul asta au infiintat o "biserica", asta nu-nseamna nicicum ca ei sunt crestini si ca "biserica" lor are ceva in comun cu Cel ce este Adevarul (si pe mine ma invitase cineva de aici la conferinta unui MAAAAARE "profet", dar i-am raspuns politicos "nein, danke"). Insa e drept ca uneori e greu de deosebit minciuna de adevar, pentru ca in unele biserici, la prima vedere nu gasesti nimic gresit, daaar daca asculti cu atentie predicile lor intr-un fel sau altul poti sa-ti dai seama, daca Adevarul il urmeaza ori ba. D-aia zicea foarte bine Ioana, daca cunosti bine Scriptura (si as mai adauga eu, daca din toata inima vrei sa-I urmezi Domnului si NUMAI Lui!), atunci nu te poate insela nimeni cu privire la Adevar !!
Si la fel de bine ii inteleg amaraciunea Ioanei atunci cand (aproape?) toti cei care nu sunt ortodocsi sunt bagati de biserica ortodoxa in aceiasi oala, considerandu-i pe toti sectanti. Eu foarte multe nu stiu de Oastea Domnului, recunosc, dar din cate stiu, Aceluiasi Iisus se inchina ca si tine, ca si mine si nu sunt deloc fanatici!!
Tu spui ca te-ai ruga cu mine, dar conform invataturii bisericii ortodoxe, eu sunt sectanta....daca, de exemplu, as fi membra in Oastea Domnului ?
quote:
Prefer icoana mea stramoseasca bizantina si s-o revolt pe Catalina, decat sa ma inchin la idoli vii, adica la poza papala
Ana, eu am frecventat timp de un an jumate o biserica catolica si am intrat de mai multe ori in diverse biserici catolice dar NICIODATA nu m-am inchinat pozei papale, ci NUMAI Domnului !! am mers in acele biserici pentru a ma ruga, a-i canta si a ma inchina Domnului si numai Lui, pentru ca stiu ca si credinciosii catolici Aceluiasi Dumnezeu i se inchina si nu pentru a ma inchina Papei (de altfel, eu nici n-am vazut vreo poza de-a Papei in biserica).
quote:
Ca imi aduc aminte iarasi de homosexuali cu pretentia lor de a se cununa in casa Domnului cladita din voia Sa, aceeasi care a dus la distrugerea Sodomei si Gomorei. ei spun ca nu scrie nicaieri in Biblie ca numa barbatul cu femeia se pot casatori - minciuna crunta -, si ca Dumnezeu e dragoste - uitand ca Dumnezeu ne indeamna sa nu mai pacatuim.
ABSOLUT de acord cu tine !! cum ti-am spus in mintea mea eliminasem din start pe cei care rastalmacesc Cuvantul Domnului, deci homosexualii evident ca nu intrau in discutie !!
Ei, acum nadajduiesc ca ne-am (mai) lamurit !?
gandacelu spune:
quote:
autoarea e versisoara sotului meu
sabina, esti fenomenala
mare noroc pe capul meu cu o prietena ca tine, ca voi sunteti rude, prieteni, cunostinte cu toata lumea buna
quote:
mai e vreuna dintre voi cu trecut ateu, asa ca mine? ca ma framanta o chestie- ramane ceva cinism chiar si dupa ajungerea la liman prin credinta?
conchita - da, eu!
cinism in ce sens - fata de Dzeu? raspunsul e NU categoric
dar pe mine oricum nu m-a framantat niciodata cinismul, doar ironia:)) - raspunsul este ca fata de Dzeu nu mai ramane decat dragostea (fara a fi pietisti)
quote:
cand aveti indoieli, sunt asa fundamentale sau legate de detalii? cum depasiti momentele astea?
aceste momente sunt ceva obisnuit, se cheama ispite:)
ispitele pot fi de stanga (ispite grosiere: desfranare, lacomie, etc) si de dreapta (cele intelectuale: mandria, slava desarta, etc)
personal, eu nu prea am indoieli, pentru ca la mine Dzeu este o certitudine, dar iti spun cum depasesc alte momente, de acelasi gen: ma rog pana in panzele albe sa am raspuns, pentru ca nu pot "inghiti" orice
problema incepe din momentul in care nu-ti mai pui nici o "problema", fara a fi in dragostea care este cunoastere, ci in starea de inertie, burgezie, comfort sau spune-i cum vrei:)
citeste neaparat filocalia si patericul - neaparat!!!
acolo gasesti raspunsuri de la parinti inaintati in virtute, nu ne mai intreba pe noi care, vorba ceea...:))
quote:
gandacelu – ziceai de un lik de unde putem descarca acea carte meseriasa.... pleaseeeeeeeee !
darel, linkul este chiar acolo, nu trebuia decat sa faci clik pe carte:)
quote:
m-a marcata fost viziunea pe care a avut-o la prima spovedanie ,precum si explicatia data de parintele Argatu.Ce har lucreaza in aceasta sfanta Taina,ce mari minuni se intampla i Biserica lui Hristos
si pe mine m-a socat, as zice, acest lucru, dar in alt sens: si mie mi s-a intamplat cam la fel - de fapt, pot spune ca m-am regasit foarte mult in aceasta carte (inca nu am terminat-o, dar mai am putin:) in acest tip de convertire - e drept, eu eram botezata, dar eram atee... insa multe-multe din povestile sorei elena le-am regasit in propriile amintiri... m-am cutremurat!
eu inca nu indraznesc sa vorbesc despre asta, dar va spun aspectul "comic" al povestii: credeam ca toata lumea la spovedanie traieste aceste stari si am obligat pe cativa sa se spovedesca numai ca sa simta dragostea lui Hristos:)) e adevarat, nu au simtit nimic saracii:)) dar eu Il simteam pe Dzeu atat de omniprezent atunci... incat ma miram, ca si monica, de ce oamenii pe strada mai pot fi tristi:))
eu as incepe acum o alta discutie: cum am putea sa pastram acea stare de inceput cat mai multa vreme?:)
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
cu voia dvstra, mi-am schimbat titulatura:)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
joanna spune:
'eu as incepe acum o alta discutie: cum am putea sa pastram acea stare de inceput cat mai multa vreme?:)'
Anca,de ce intrebi tu oamenii asa chestii personale???
Aceea stare de 'tu si BunulDumnezeu' te defineste om,mi se pare mie,
rima pamintului.
Imi retuseaza drumul rugaciunea inimii si sfanta liturgie.Asta e ce constientizez..ca stii tu bine ca sunt mult mai multe.
Joanna
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by joanna
'eu as incepe acum o alta discutie: cum am putea sa pastram acea stare de inceput cat mai multa vreme?:)'
Anca,de ce intrebi tu oamenii asa chestii personale???
Aceea stare de 'tu si BunulDumnezeu' te defineste om,mi se pare mie,
rima pamintului.
Imi retuseaza drumul rugaciunea inimii si sfanta liturgie.Asta e ce constientizez..ca stii tu bine ca sunt mult mai multe.
Joanna
:)
pai da, stiu, asa este, dar nu uita ca starea de inceput de bogata in har, Dumnezeu iti da - si apoi iti cere
e ca un flux si un reflux - ei, cand esti in reflux, cand trebuie sa dai tu, mi se pare ca e mult mai greu si foarte diferit fata de flux:) stiu ca spun niste lucruri evidente pentru toata lumea, numai ca in practica este altfel - in flux totul merge de la sine, rugaciunea, credinta, dragostea...
nu uita pe Sf. Serafim de Sarov care a stat (cati ani?) nemiscat pe o piatra implorand lui Dzeu sa ii dea acel har de la inceput...
nu uita pe Sf. Siluan Athonitul care, tot asa, cati ani a cerut de la Dzeu harul care i se luase? 25?:) nu mai tin minte...
ei, de acest lucru intreb eu, mie mi se pare ca odata cu refluxul, parca nu mai am nici o putere... si nu stiu ce sa fac cu mine sa ma smulg de acolo... cam asa...
e drept, e cam intim:)
joanna spune:
Inteleg eu ...dar desi mereu merg la mila Lui(flux)..'in reflux' merg doar la mila Lui.
Iata-ma Anca.Nu stiu sa explic.
Joanna
Sabina spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
autoarea e versisoara sotului meu
sabina, esti fenomenala
mare noroc pe capul meu cu o prietena ca tine, ca voi sunteti rude, prieteni, cunostinte cu toata lumea buna
hehe, persuasiva schizoida ....vrei sa zici prin asta ca tu esti lumea buna, las ca stiu eu
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by joanna
Inteleg eu ...dar desi mereu merg la mila Lui(flux)..'in reflux' merg doar la mila Lui.
Iata-ma Anca.Nu stiu sa explic.
Joanna
multumesc, joanna
am inteles
te iert:)
dar pentru ce?:)
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
quote:
gandacelu – ziceai de un link de unde putem descarca acea carte meseriasa.... pleaseeeeeeeee !
darel, linkul este chiar acolo, nu trebuia decat sa faci clik pe carte:)
Multumesc !
Cu respect,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT