O singura biserica (4)
Raspunsuri - Pagina 10
joanna spune:
Anca ,multumesc frumos.
Stau pe aici pe aproape..urmaresc..nu prea scriu caci ispitesc si cum Postul Mare se apropie vertigios...nici atat nu voi atinge tastele.
Da iubesc pe toata lumea si ma rog la Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.
Joanna
Elena spune:
Vad ca discutia despre unirea bisericilor s-a stins si s-a ajuns la un alt subiect interesant.
Vin si eu cu o nedumerire legata de biserica ortodoxa....asadar, Parintele Papacioc declara ca miscarea ecumenica este lucrarea dracului, iar pe de alta parte Parintele Nicolae D. Necula, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa, declara EXACT CONTRARIU, ca miscarea ecumenica este lucrarea Duhului Sfant !! (aici link-ul: http://www.crestinism-ortodox.ro/html/index.html). Amandoi reprezinta aceeasi Biserica Ortodoxa, care se spune ca nu greseste , dar in cazul asta e clar ca unul din cei doi Sfinti Parinti greseste. Si intreb eu, mireanul de rand, pe cine crede si dupa ce criteriu ???? la fel, au mai fost cazuri cand invataturile Sfintilor Parinti s-au contrazis in mod flagrant, ca de exemplu unul sfatuia femeia sa suporte ciomageala sotului ca este spre binele ei, pentru mantuirea ei si a sotului, pe cand alt Parinte, spunea contrariu, ca femeia sa nu i se supuna barbatului daca acesta n-o iubeste si se poarta urit cu ea.
Astept cu mult interes raspuns/uri....
joanna spune:
Draga mea Elena iarta-mi intrebarea.Tu esti ortodoxa sau iti dai tot interesul sa devii?
Eu is mai proasta si mai pacatoasa, ma ciomageste barbatu de numa' si apoi mergem impreuna la biserica unde la sfarsitul slujbei n-avem nimic mai bun de facut decit sa ii criticam pe sfintii parinti si mai marii ortodoxiei.
Iarta-ma dar eu asa am inteles intrebarea ta.
Anca ce iti povesteam de ispita???
Joanna
Elena spune:
Draga Joanna,regret ca ai luat intrebarea mea atit de pesonal. Eu am intrebat cu toata sinceritatea, pentru ca m.am pus in locul credinciosului de rand care citeste afirmatiile ambilor Sfinti Parinti si m-am intrebat: CUM ? DUPA CE CRITERII accepta el un adevar sau pe celalalt ??? pentru ca tot s-a discutat despre relativismul adevarului, deci care din aceste doua "adevaruri" este cel ADEVARAT si cum poti sa stii ???
Cat despre intrebarea ta, daca sunt sau nu ortodoxa, oare numai ortodocsii au voie sa-si puna intrebari ???? dar ca sa-ti raspund, eu sunt crestina, deci ma consider in acelasi timp si ortodoxa si catolica si protestanta, pentru ca ma inchin Domnului in oricare din aceste biserici, dupa posibilitati.
Daca poti sa imi raspunzi la intrebarea in mod cuviincios, te rog s-o faci, daca nu, te-as ruga sa te abtii.
quote:
Originally posted by joanna
Draga mea Elena iarta-mi intrebarea.Tu esti ortodoxa sau iti dai tot interesul sa devii?
Eu is mai proasta si mai pacatoasa, ma ciomageste barbatu de numa' si apoi mergem impreuna la biserica unde la sfarsitul slujbei n-avem nimic mai bun de facut decit sa ii criticam pe sfintii parinti si mai marii ortodoxiei.
Iarta-ma dar eu asa am inteles intrebarea ta.
Anca ce iti povesteam de ispita???
Joanna
Elena&Laura
joanna spune:
Draga Elena,si eu sunt una din credinciosii de rind,dar se vede bine ca nu iti place raspunsul meu.
Iarta-ma si ignora-ma caci nu posed un raspuns care sa iti placa.
Nu am luat-o personal ....era chiar si un zimbet pe buzele mele cind scriam.Mie mi se pare ca te apropii cu sufletul repejor de ortodoxism.
De aia am intrebat.Daa tu...crestina cum spui ca esti...supara-te ca vin eu si te.
Joanna
Ortansa spune:
joanna,scuza-ma dar se pare ca n-ai citit subiectul de la inceput .ideea Elenei e alta,nu ceea ce ai interpretat tu.
am si eu o intrebare adresata Casandrei,care spune ca ea ia ce este mai bun din ortodoxie(citat cu aproximatie).in cazul asta admiti Casandra ca in ortodoxie exista si lucruri mai putin bune si adevarate?
"ohh,maama!"(Johnny Bravo):-D
Adela99 spune:
Sabina, eu nu mai pot accesa link-ul dat de tine, dar am gasit altul cu acelasi text (sper - ca am citit pe fuga link-ul dat de tine)
http://www.geocities.com/levitki/arta/arta.htm
si aici parintele Savatie spune (printre altele)
"Arta este ceea ce a inteles omul din despartirea sa de Dumnezeu. Ea este drama despartirii si a insingurarii noastre. Insingurarea este tema centrala in arta si in afara de asta arta nici nu poate fi conceputa. Insingurarea insa este moarte."
acelasi parinte in alt articol spune ca
"Arta, in drumul nostru catre Dumnezeu, seamana cu autobuzul care duce la o manastire situata in munte. El ne duce pana la poalele muntelui, dar mai departe el nu mai poate urca, pentru ca il impiedica conditiile. Si atunci toti coboara si-si continua mersul pe jos, pe cararui, printre pietre, pentru a ajunge sus. Asa este si arta pentru drumul nostru spre Dumnezeu. Ea ne aduce pana la poalele muntelui, dupa care noi trebuie sa coboram si sa ne continuam drumul pe jos. Sa folosim acele mijloace care, poate, par mai inapoiate si mai simple, dar care sunt cele mai potrivite pentru hatisurile si ingustimile pe care le presupune drumul nostru catre Dumnezeu."
http://www.razboiulnevazut.org/articol.php?id=19
inteleg (si nu prea) ca arta este si drama despartirii de Dumnezeu dar si drumul catre spre Dumnezeu ... tu poate pricepi mai bine
Elena spune:
Pai Joanna, in primul rand eu nu m-am suparat deloc :)), ci pe tine te-a iritat mesajul meu ! apoi...nu mi-ai raspuns la intrebare !! stiu ca si tu esti una din credinciosii de rand si tocmai in calitatea asta te intreb, TU ce parere ai, care crezi tu ca este Adevarul, este ecumenismul lucrarea Duhului Sfant sau nu ? si DE CE crezi intr-un fel si nu in altul, de ce accepti un adevar si nu pe celalalt, in conditiile in care ambele "adevaruri" vin din sinul bisericii ortodoxe ?
of, nu-mi mai merg emoticoanele :(((
quote:
Originally posted by joanna
Draga Elena,si eu sunt una din credinciosii de rind,dar se vede bine ca nu iti place raspunsul meu.
Iarta-ma si ignora-ma caci nu posed un raspuns care sa iti placa.
Nu am luat-o personal ....era chiar si un zimbet pe buzele mele cind scriam.Mie mi se pare ca te apropii cu sufletul repejor de ortodoxism.
De aia am intrebat.Daa tu...crestina cum spui ca esti...supara-te ca vin eu si te.
Joanna
joanna spune:
Elena mie personal mi se pare ca ecumenismul vine din'unde-i draagoste putina,lesne-i a gasi pricina'.
De aceea masturisesc ce spune Efrem Sirul si dispar urgent de aici.
Ortansa,cu tot respectul,am citit tot subiectul,dar se pare ca nu sint asa de luminata ca tine sa inteleg ce intelegi tu.Tu o intelegi pe Elena mai bine, ca vad eu, stai in aceeasi barca cu ea.
Va pe amindoua si lasati-ma sa ma retrag.Eu is prostuta si n-am dubii nici intrebari.
Joanna
Ortansa spune:
draga joana,de cateva capitole incercam sa explicam ca toti suntem in aceeasi barca.dar dragoste cu sila nu se poate e adevarat.daca voi nu ne iubiti ,noi va iubim.pentru mine e de ajuns.
stiti ce mai este ciudat?in discutiile destul de aprinse cu fetele de alta religie de pe forum sau in cele cu rugaciuni,eram cu toate:catolice,protestante,ortodoxe,in aceeasi barca crestina.acum,in discutia dintre crestini,suntem fiecare de o alta parte a baricadei.cel putin in conceptia unora.ciudat,nu?
"ohh,maama!"(Johnny Bravo):-D