Diversificare

Diversificare | Autor: doini

Link direct la acest mesaj

Copilasul meu refuza supa de legume in totalitate !Ce sa fac ?Are 5 luni...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladosmina spune:

Incearca piureuri de fructe sau cereale( cel mai bine e tolerat praful de orez).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Renunta pentru moment si incearca peste 2-3 saptamani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mama spune:

Fetelor,

Copilasi pina la 6 luni traiesc cu lapte.(Daca ii dai piept super nu-i trebuie prea multe supe etc.)
Parerea mea si nu trebuie sa tina nimeni cont de ea.
Mai incet cu tot felul de mancaruri pina la 1 an.
Este foarte important ,ca copii nostri sa creasca sanatosi nu-i asa?
Deci foarte mare atentie la sfaturi!.

Sanatate si succes, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

Noi am inceput diversificarea la 4 luni; pentru a fi sigura ca accepta supa i-am amestecat-o cu lapte (30 ml supa in prima zi si restul lapte, 60 in ziua 2, samd)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu nu i-am dat supa de legume!Direct pireuri!Mai intai morcov, apoi cartof, apoi albitura, broccoli, ardei, ceapa, rosie etc.Le-am introdus pe rand si am vazut asa ce preferinte are, daca ii place o anume leguma sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Nici Andreea mea nu papa supica ( ma refer la zeama). In schimb papa piureul pe care il fac din legumele pe care le-am fiert in supica. Iar daca cumva face mofturi si nu vrea sa pape nici legumele eu ii adaug putina banana pisata ( ca banana tare ii place) si apoi papa tot.

AlinaB si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ketty spune:

eu m-am chinuit la inceput vreo trei saptamini... ei nu sint obisnuiti sa manince cu lingurita si au reflexul de scuipare
parerea mea este sa nu renunti.laptele este foarte important dar nu-i asigura toate vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a creste sanatosi.
incearca toate variantele : pune-i supica in biberon foarte bine pasata si gaseste-i o tetina potrivita sau da-i piure de legume cu cereale si treptat amesteca-i cite o lingurita de piept de pui fiert separat si creste cantitatea in fiecare zi. o sa se obisnuiasca in cele din urma
asteapta sa fie infometat puiutul. daca prinde gustul mincarii n-o sa mai ai probleme... eu acum ma rog de ea cu laptic...
rabdare...
pupici la bebelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Ai multa rabdare! Asa fac toti cand incerci sa le schimbi obiceiurile, mai ales daca e vorba de papi.
Am mai raspuns azi la asa intrebare.
Iata ce am scris >

Si noi am patit la fel si imi faceam griji, pt. ca unii imi ziceau ca am scapat momentul potrivit pt. diversificare (Danutz avea 5-6 luni) , in timp ce altii ma asigurau ca in laptele de mama puiu gaseste tot ce-i necesar pt. a creste si a se dezvolta armonios . Ca atare, putem zice ca am inceput diversificarea la 6 luni, cu 1-2 lingurite de suc, pireu de fructe. Si daca astea le mai inghitea cu greu, cand am trecut la supe de legume, imi scuipa totul in fata sau vomita. Adaptarea la noul gust a durat vreo 2-3 saptamani , cand ne mandream ca am reusit sa-l facem sa pape vreo 40-50 gr. de supa, dupa care urma neaparat tzatzica .

Mult succes si pofta mare!

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

Mergi la inceput