astept cerere in casatorie!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

draga Nina,

nu stiu daca e cazul sa te adresezi astfel catre cele sau cei care nu vad lucrurile cum le vezi tu ...

si ca fapt divers ... "lumea buna" nu foloseste, nic macar in gluma, sintagme "cu burta la gura" si "cu plodul in poale" vis a vis de cineva care face nunta gravida sau cu un copil ...

asta in cazul in care, prin "lumea buna" se intelege = oameni cu mult bun simt, care prin educatie reusesc sa accepte si sa respecte pe cei din jur ... asa cum sunt ei

quote:
... plus ca o mireasa cu burta in gura sau cu plodul de poale mi se pare de-a dreptul si de-a stangul caraghioasa...

quote:
daca placerea dvs a constat in intelegerea termenului in sens peiorativ...

chiar asa ... de unde s-o fi inteles ...

nu stiu daca atunci cand ne spunem "parerile personale" trebuie sa fim atat de agresivi ...

totusi, tzuni ... ne cerea un sfat vis a vis de relatia ei ...

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Imi pare rau ca am interpretat PLODUL....
Deci sa reformulam...

quote:
ca rationamentele mele ridicole...tot catre obligativitate ma conduc... plus ca o mireasa cu burta in gura sau cu plodul de poale mi se pare de-a dreptul si de-a stangul caraghioasa...

A SE CITI:
Judecata mea limpede si impartiala.... Ma conduc cu gandul ca acesti tineri se iubesc... iar o mireasa insarcinata sau cu fructul iubirii alaturi.... este....
Na ca nu mai stiu sa traduc sfarsitul!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu cred ca dupa 6 ani daca nu te cere de nevasta, e clar ca nu prea vrea sa te ia pe tine. Iar lui ii convine sa astepte ca nu are nimic de pierdut. Dar tu pierzi timp pretios, care nu se mai intoarce inapoi. Ai deja 30 de ani. Iar concubinajul nu e in defavoarea barbatilor, ci a femeilor in mod sigur. Scuze daca am fost cam directa, dar cred ca trebuie sa iei ceva masuri, ori il intrebi direct ce are de gind in privinta relatiei, ori astepti o propunere, dar din partea altcuiva

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Daca-mi se da voie ,o sa remarc faptul ca are numai 30 de ani.Eu am aproape 38 si daca e nevoie, ma mai marit o data.Oamenii care au fost casatoriti si au avut o deceptie serioasa,au o rezerva in a repeta pasul.Cred ca asta e problema!
Occidentalii nu se prea omoara cu casatoria,cel putin asa spun statisticile si gratie orientarii noastre spre vest,probabil incepe sa se aplice si la noi.In ceea ce priveste virsta ,cred ca si ea este destul de "inaintata" cind se decid s-o faca.Poate ne confirma cineva care locuieste prin "tari aerisite la minte" aceasta realitate.Oamenii se concentreaza pe cariera profesionala,sa aiba o anumita situatie financiara ca sa-si poata intretine o familie cu "pui" cu tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allice spune:

Aici 90% au 'chum', nu 'mari'. Da' diferenta e ca daca chum-ul lor s-a plictisit si pleaca, femeia-mama poate sa-si creasca biiine copii dpdv material... Nu ca la asta ne gandim cand vrem sa avem acte, ci exista un intreg complex de imprejurari.Adica cei dragi tie, ca parinti, frati, prieteni considera asa. Oare de ce sa-i fierbem cand pentru noi oricum o hartie nu are cine stie ce valoare... Mentalitatea sau obiceiul de a face intai nunta si apoi copii nu este de la 'Ceasca'. E romanesc, e crestin.
Tzuni, eu n-am fost niciodata de acord sa astept 'altu' cand sunt intr-o relatie. Vreau alceva? Pe altcineva? Lamuresc, devine 'ex' si vine urmatorul.
Si... ca l-ai cunoscut de 3 luni sau de 10 ani, nu conteaza. Atata timp cat VRETI amandoi acelasi lucru. Indiferent ce. Iar dragoste are nevoie de intretinere, indiferent ca e intr-o familie cu acte sau fara... E ca o floare pe care vreti s-o ingrijiti amandoi. Altfel moare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

quote:
Originally posted by NinaB

nora draga, poate imi explici si mie cum nu ati fost pregatiti sa va casatoriti pana in momentul in care l-ati descoperit pe bb...si brusc v-ati pregatit cand ati aflat... ca rationamentele mele ridicole...tot catre obligativitate ma conduc... plus ca o mireasa cu burta in gura sau cu plodul de poale mi se pare de-a dreptul si de-a stangul caraghioasa... contrazice toate imaginile alea idilice cu care am fost crescute! asta nu inseamna ca neg importanta cununiei religioase (facute decent si discret), dar respectarea traditiilor romanesti:cerut de la parinti, rochia alba, jucatul voalului si pusul basmalei...mi se par un circ perfect! parerea mea

Stimata NinaB, tonul tau imi displace! Si nu doar mie, dupa cum vad!

"Burta in gura"... "plodul de poale"... crezi ca toate astea merita un raspuns? Eu nu cred... Oricum nu ai intelege. Iti doresc ca toate "imaginile idilice cu care am fost crescute" sa nu-ti fie contrazise de viata.

PS. Expresia corecta este "burta la gura", oricum! Si ca sa te dezamagesc in imaginatia ta dubioasa legata de nunta mea: nici unul din invitati nu a observat ca as fi insarcinata, burtica era mica si bebe cuminte. Si jocul cu voalul si basmaua iarasi nu a existat la nunta mea, asa ca... Mai ai mult pana sa ghicesti cam cum s-a desfasurat totul.

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze si poze noi din decembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Mai eu cred ca deja la 30 ani iti pui problema de casatorie!Totusi 30 ani...esti femeie,iti doresti un copil,iti doresti o familie,sa ai o siguranta....si siguranta asta vine prin petecul ala de hartie!Eu una asa cred...si sa imi spuna mie care femeie nu isi doreste o familie si un copil?Si dupa 6 ani de stat impreuna si la 30 ani iti pui problema daca vrea sa te ia sau nu!Eu una cat las iubi mi-ai lua inima in dinti si l-as intreba:mai e laie sau balaie?Ca sa stiu ce cale urmez!

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

NinaB ma intriga raspunsul care ai fost in stare sa l dai...
nu cred ca esti in masura sa judeci momentul ales de unii oameni pentru a si legaliza relatia.

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Fetelor dragutzelor,

Si eu fac parte din categoria celor care erau cu "fructul iubirii" la purtator cand ne-am casatorit, civil doar si am fost foarte foarte fericitzi, by the way actele pentru Olanda au durat foarte mult...deci nu asta e ideea cand te casatoresti, daca exista prejudecati asta e alta poveste si pe oamenii inteligenti nu cred ca are cum sa-i afecteze asta, doar tolerantza e una dintre ideile de baza ale civilizatiei, contrazicetzi-ma argumentat daca gresesc!

Tzuni cred ca ideea este cam asta: tu vrei ceva de la el, pentru ca in definitiv pe el il vrei de barbat din cate intzeleg eu, deci ar fi super-normal si nu inseamna ca te umilesti sau altceva de soiul asta sa pui probelma concret, mai omule, de 6 ani suntem impreuna tu ce vrei de la mine? ca eu vreau asta! Si daca omul este nehotarat acum depinde de tine daca il vei accepta asa sau nu...adica cu acte sau fara!

Dans cred ca problema casatoriei se discuta de secole...de-aia mai fac oamenii cate un best-seller, mai baga ei cate o idee noua si uite asa tensiunea nu scade deloc, fiindca de cand lumea si pamantul or sa existe oameni si oameni deci idei si idei...e destul de greu sa compilezi totul intr-un subiect de genul asta cu prea multe ramificatzii filosofice: 1.aprioric "citat din Kant" -un individ priveste o serie de evenimente ca avand substrat negativ, celalalt individ priveste aceasi serie de evenimente ca avand substrat pozitiv...care este adevarata serie de evenimente?...2.parere personala de femeie la a doua casatorie-fiecare om ar trebui sa faca ce simte el ca-i face placere, mie imi face mai mare placere sa fiu sotia lui, decat partenera lui, deci la prima vedere e doar o chestiune de nuanta.

Nu cred ca cineva poate obliga un barbat sa ia o femeie de nevasta chiar sa zicem ca ar avea si un copil impreuna daca el nu vrea...nu cred in filmele in care el este alergat cu gun-ul de catre intreaga familie a viitoarei sotii, alea sunt comedii de mare efect, dar atat.

Exemplu: eu am dat divort de primul sot si el plangea la tribunal sa ne impacam...acum asta suna a telenovela pentru ca nu prea vezi des un barbat plangand si mai ales in public...acum urmeaza faza haioasa: toata lumea dar absolut toata lumea cand spuneam ca eu sunt divortata incepea a ma compatimi "asa tanara si frumoasa si te-a lasat, e un nenorocit!"...nimeni, dar absolut nimeni nu vedea lucrurile si din celalalt punct de vedere ca si o femeie poate sa lase un barbat ca el, asta ca final, vis-a-vis de PREJUDECATZI.

aveti grija de voi,
Lena si Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

quote:
Originally posted by NinaB

nora draga, poate imi explici si mie cum nu ati fost pregatiti sa va casatoriti pana in momentul in care l-ati descoperit pe bb...si brusc v-ati pregatit cand ati aflat... ca rationamentele mele ridicole...tot catre obligativitate ma conduc... plus ca o mireasa cu burta in gura sau cu plodul de poale mi se pare de-a dreptul si de-a stangul caraghioasa... contrazice toate imaginile alea idilice cu care am fost crescute! asta nu inseamna ca neg importanta cununiei religioase (facute decent si discret), dar respectarea traditiilor romanesti:cerut de la parinti, rochia alba, jucatul voalului si pusul basmalei...mi se par un circ perfect! parerea mea

daca ptr. tine aceste traditii reprezinta un " mit sacru " , marita-te virgina , ori te-ai maritat virgina ?

ema&richard-sora

Mergi la inceput