amenoree

amenoree | Autor: uoana

Link direct la acest mesaj

As avea o intrebare...amenoreea primara este o forma eleganta de a spune ca nu poti avea niciodata copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

amenoreea in sine este efectul, nu boala.
poate fi provocata de sindromul Stein Leventhal, de ex., si in cazul asta, cu tratament si/sau interventie chirurgicala, poti sa ai copii.

Intreaba si tu medicul...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uoana spune:

Asta am facut ieri. Mi s-a spus ca atata vreme cat imi induc menstra nu exista ovulatie si deci nu voi putea sa am copii.
Mi-am facut programare la medsana si am sa vad ce imi zice si dr. Ancar. In acel moment voi stii sigur ce se intampla. Eram foarte ingrijorata si as fi vrut sa stiu mai multe.
Eu in acest moment fac tratament cu cyclo-proginova, fara de care nu imi vine ciclul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Of, Uoana... Peste ce doctor ai dat?
Daca faci tratament pentru a-ti induce menstra si atat, nu ai cum sa ai ovulatie. Exista insa foarte multe metode de a rezolva problema ovulatiei.
Eu nu am avut ovulatie si nici ciclu timp de noua luni, am facut un tratament naturist, fara efecte secundare sau contraindicatii, iar de atunci am ramas de doua ori insarcinata.
Nu intra in panica, nu ai de ce si, in primul rand, schimba medicul!

Medeea

Mergi la inceput

Nici nu mai stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc. Ce tratament naturist as putea face? Da-mi un sfat, te rog..

Mergi la inceput

Iti trimit PM si nu dispera, e o problema minora, crede-ma!

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Mey Ouana, Medeea are perfecta dreptate!!!
Chiar nu are sens sa iti faci probleme de pe acum. Eu a avut amenoree timp peste 3 ani si am reusit sa scap de ea tot cu un tratament naturist, pe care l-am luat timp de o luna. Asta dupa ce mai multi alti doctori ma trecusera prin experimente hormonale de tot soiul.
Ba mai mult, o doctorita idioata (ginecolog), la care ma dusesem, de fapt, pentru ecografie, nu mi-a mai facut-o pentru ca, a zis ea, in urma controlului: "ai uter infantil, nu o sa faci niciodata copii, draga!". Am plecat de acolo umflata de plans.. Bineinteles ca intre timp am prietene cu uter infantil ramas gravide si au nascut (la vremea aceea eu nu incercam nimic, inca)
In fine, sfatul meu este sa nu te iei dupa toate afirmatiile catgorice nefondate pe probe si analize. Uita-te pe forum si vezi ce cazuri dificile s-au rezolvat!
Iti tin pumnii pentru vizita la Medsana si sedere cat mai scurta la aspirante.

Tania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Da, asa e, nu te panica.
Si eu am avut o groaza de probleme, dintre care mare parte s-au rezolvat. Chiar NU PUTEAM sa am copii...iar acum..Doamen ajuta..poate vine !

Mie personal nu mi-a spus nici un doctor ad literam "nu poti sa faci" - in schimb au opinat ca tb. neaparat sa imi scoata ambele ovare!! De parca nu era echivalent cu a nu mai avea copii vreodata! Normal ca am fugit mincind pamintul! Aveam asa un kef sa intru la menopauza la 20 si ceva de ani....

Trebuie sa ai grija ce doctor iti alegi! Nu spun ca ar fi vreunul rau intentionat...dar se intimpla sa greseasca, si cum pe tine greseala asta te costa scump, e bine sa ceri mai multe pareri, si sa mergi pe mina cui iti inspira incredere.

Elise

Mergi la inceput

Eu va multumes mult pentru incurajari. Datorita sfaturilor voastre m-am hotarat sa urmez un tratament naturist pentru amenoree primara si sper din tot sufletul sa pot avea copii.
Dar vreau sa va intreb daca urmand un tratament naturist menstra imi va veni de la sine? Adica nu este tot un fel de mentra indusa artificial?

Mergi la inceput

Uoana, tratamentul pe care ti l-am dat regleaza echilibrul hormonal din organismul tau, fara efecte secundare, fara contraindicatii si cu rezultate sigure. Menstra va veni "de la sine", cum spui tu, nu mai e nevoie de chimicale. Daca problema ta e foarte grava (ceea ce, sincer, nu cred), poti repeta tratamentul naturist inca o luna. Dar vreau sa te avertizez ca psihicul poate influenta negativ starea ta fizica, deci, cu alte cuvinte, baga-ti si mintile in cap!
Succes si ai grija de tine!

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Plantele invata corpul sa lucreze singur asa ca nu induc menstruatia artificial!Menstruatia va fi cat se poate de naturala si chiar cu ovulatie din prima!

Sa va mai scriu...eu nu aveam menstruatie de 4 luni dar cum am inceput trat.au inceput niste pete maronii cateva zile apoi s-a declansat sangerarea pt.7 zile si in a 14 zi gata ovulatia si am fost cu bebe...dar nu am stiut pana luna urmatoare cand iar nu mai venea menstruatia...am asteptat 10 zile peste data cand trebuia sa-mi vina si-am facut test de sarcina siiiiii...eram cu bebe!!!Atunci cand am aflat am si intrerupt trat.nat. ca sa las corpul sa lucreze pt.bebe!Am fost la dr.s-a cunstatat sarcina si gata a inceput perioada de sarcina...Am luat acid folic pana in sapt.12 inclusiv!

Mergi la inceput