Sangerare pe timpul sarcinii, cat de grav?

Dragele mele,
Sunt in saptamana a 9-a.
Azi am fost la urgenta de doua ori cu sangerari foarte puternice, exact ca la ciclu in prima zi, poate chiar putin mai puternice.
Mi s-a zis ca deocamdata bebe e bine, dar nu se poate garanta faptul ca va ramane asa si asta seara sau in urmatoarele zile.
Pentru ca nu mai am rabdare sa astept sa vad ce se intampla, as dori sa va intreb pe voi fetele care ati avut sangerari in timpul sarcinii:
Cat de puternice au fost?
Cat au durat?
Dureri ati avut?
(eu nu am nici o durere, am uneori o intepatura, dar asta am simtit-o de la incepututl sarcinii, cica are legatura cu ligamentele)
Va multumesc din tot sufletul!

dodo spune:
Lucia, din cite stiu eu, singerarile in primul trimestru inseamna de cele mai pierdere a sarcinii...Dar mai exista si minuni, poate se opreste singerarea...Si tot din cite stiu, in afara RO, dr. nu prea dau tratamente de sustinere a sarcinii (cel putin aici nu dau) in primul trimestru, ei zic ca selectia naturala e importanta, de ce sa sustii o sarcina care poate fi cu anomalii pt. fat? Pareri pot fi pro si contra, ei asa considera, ca organismul mamei stie el ce face cind respinge o sarcina..O fi, nu zic nu, desi e greu de acceptat ideea de catre o mama...
Ce sa-ti zic, inshallah sa fie bine, sa se opresca singerarea, altfel...nu stiu cum sa te imbarbatez, dar inca mai este sperantza..

cipcipcip spune:
Am o prietena care a tot avut singerari in primul trimistru, iar doctorul i-a zis sa nu faca sex si nici efort. Totul a fost ok pentru ea. Dupa cite stiu eu nu e o problema daca ai singerari daca nu sint insotite de crampe. iti tin pumnii sa nu fie nici o problema
Cipcipcip si bebe in burta 16 sapt

nefertari spune:
E posibil sa apara sangerari in primul trimestru - din cate stiu nu foarte puternice ( cam ca la sfarsit de ciclu ) .Dar daca nu ai dureri e bine . Stai cat mai mult in pat , nu face efort .
Ca sa te incurajez - in sarcina trecuta nu am stiut ca sunt insarcinata pana in luna a 3-a - pentru ca am avut sangerari cam ca la ciclu.Aveam dureri mari de spate .
Curaj ! Orice s-ar intampla , cineva acolo sus ne iubeste !
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

lazy spune:
DRAGA LUCIA, incearca sa gandesti pozitiv si sa nu te sperii[stiu ca e usor de spus].Ideea este ca sangerarile in primul trimestru nu semnalizeaza toate un avort, ci pur si simplu, implantarea oului in mucoasa uterina,si un dezechilibru hormonal.Eu am sangerat in saptam. a-5-a si a-14-a.Am urmat un trarament cu progesteron[UTROGESTAN SI GRAVIBINON],repaus fizic si sexual. Acum am 26 sapt.,bb pare sa fie ok[echo. morfologica],dar problematic este organismul meu[contractii] ,iar eu fac tot ce pot pt a merge la capat.DECI, daca nu ai dureri de burta ,col deschis ,decalotari de placenta,cred ca ar trebui sa fii OPTIMISTA!Anunta-ne si pe noi de urmari.BAFTA!!!!!!!!!!!

hena spune:
Sangerarea de care vorbesti tu (puternica, ca-n prima zi de ciclu) se poate datora si dezlipirii partiale a placentei. Intre peretele uterului si placenta apare sangerarea, de cele mai multe ori se formeaza si cheaguri de sange.
Daca dr ti-a spus ca bb e bine (deocamdata), stai cuminte in pat si misca-te cat mai putin.
Nu stiu daca te ajuta, dar nasha mea si o prietena au patit exact la fel, tot la doua luni. Cea din urma, in drum spre spital, a umplut de singe bancheta unui taxi (nu exagerez). Amandoua au acum o fetita de patru ani si jumatate si - respectiv - un baietel de trei ani, perfect sanatosi.
Din cate stiu eu, amandoua au urmat tratament cu Gravibinon - saptamanal.
Inima sus!!! Vei vedea ca totul va fi bine!!!
Hena si BB Mihnea - 08.nov.2004
pozele noastre

Androix spune:
Ai primit vreun tratament? Sangerarile in 50% din cazuri se termina cu avort spontan. Poate fi menstruatie peste sarcina? Este perioada in care ar fi trebuit sa fie? Ecografie ti-au facut? Poate ai avut un hematom care acum s-a spart.
Curaj" Sa speram ca va fi bine!
Andreea 29 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

claujro spune:
Eu sunt patita! Am sangerat la 5 saptamani, nimic grav, ceva negru, maro... doctorita m-a trecut pe Alilestrenol si vit E forte.
Partea nasoala acum vine, ca prin saptamana a 7-a, am iesit de sub dus si am simtit ceva caldut ca imi curge pe picioare, initial am crezut ca e apa...dar era sange mult mult si rosu. A ajuns pana pe covor, nu exagerez! M-am dus imediat la spital, m-au internat, mi-au facut injectii si ecografii si stiu ca mi-au spus ca daca sangele e rosu, curat, indiferent cat de abundent e, este bine! Bb nu e afectat! Am continuat tratamentul, am facut si eu injectii cu Gravibinon.. dar dupa vreo 3-4 saptamani poveste s-a repetat! Sange rosu, mult si dureri cam de loc! Pur si simplu, din senin ma pocnea, ca la ciclu. Nu am mai intrat in panica, am stat cuminte in naoptea aia si a doua zi m-am dus la cabinetul doctoritei care m-a urcat pe masa, m-a curatat inauntru... si sangerarea s-a oprit , in schimb pana spre luna a 4-a au contiunat sa-mi curga niste chestii maro (ramasite). Am facut nenumarate ecografii!!! Toate artau ca bb e bine si se dezvolta normal!
Acum, am un baietel de 1 an si 2 luni, frumos, destept si foarte vesel. A fost si este sanatos. Daca vrei s ate convingi uite-te la poze!
Pupici si mult mult curaj!
Claudia si bb MAtei
http://community.webshots.com/user/claujro

lucia_cs spune:
Claudia
Matei e un dulce, a speriat-o putin pe mami, dar dupa aceea a rasplatit-o prin dragalasenia lui.
Andronix
Nu am primit nici un tratament, exact cum a zis si Dodo, in afara de Romania nu se da nici un tratament de sustinere a sarcinii, tot ceea ce primesti este un zambet cald, plin de intelegere si o vorba buna, dar sincera.
Ecografie am facut si lui bebe ii batea inimioara linistita, de ambele dati am facut ecograf si era in regula.
Vai fetelor, v-am citit mesajele cu lacrimi in ochi de bucurie ca mai pot spera. Cum m-am trezit v-am citit mesajele, sotul meu era si el langa mine si ma strangea cu mana ori de cate ori citeam o veste buna.
Am in continuare sangerari, de data asta sunt putin mai groase si nu prea abundente, dureri nu am de loc.
Va multumesc din tot sufletul meu pentru toate vorbele frumoase si intamplarile cu "happy end". Nu stiu cum sa fac sa va imbratisez pe toate, dar macar un pupic virtual va pot da.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Oana C spune:
Lucia,
Si eu am avut singerari. Au inceput la 11 sapt si 5 zile, exact pe 31 dec cind ne pregateam de revelion; in schimb, eu am avut crampe foarte puternice, desi singerarea era putina, maronie (stiu ca la mine ciclul incepe tot asa, cu singerare maronie, putina).
Am fost la urgente, mi-au facut tot felul de teste, plus ecografie si examen pelvic (este ca un pap smear = Papanicolau) si au vazut (si eu la eco) ca bebe era bine. Cu toate astea mi-au dat diagnosticul de posibilitate de avort spontan (dupa pap smear a inceput sa imi curga singe foarte mult, vreo 15-20 min).
Apoi am fost la ob-gyn mea unde am facut si acolo alta eco si mi-au confirmat ca bebe e bine, doar ca placenta era inserata prea jos si mi-a spus sa nu fac efort (concediu acasa), no sex ... chestii de-astea.
Singerarea s-a oprit pt vreo 4 zile, dar a reaparut si a tinut 4 saptamini (singerare usoara=spotting); apoi s-a oprit complet de atunci. Nu am luat nici un fel de medicament pt asta; doar prenatalele.
La eco morfologica, la 18 sapt si 1 zi, bebelusa era mare de 19 sapt si 2 zile (stiu exact cind am avut UM si cind am ramas insarcinata). Placenta este tot putin mai jos, cu diagnosticul de marginal placenta previa (asta inseamna ca nu trebuie sa fac efort in continuare, no sex ... si daca placenta nu se ridica o sa treaca in placenta previa, unde o sa trebuiasca sa nasc prin cezariana).
Acum bebelusa este foarte activa, se misca in fiecare zi si este sanatoasa (asa am vazut la eco).
Mai am o prietena (insarcinata, cu 2 saptamini inaintea mea) care a avut, ca si tine, 2 singerari puternice, a fost la urgente si a vazut ca bebe era bine, tot de la placenta inserata jos era. Acum placenta ei s-a ridicat complet si nu mai are nici o problema.
Asa ca daca ai vazut la eco ca bebe era bine, stai linistita, ca se intimpla. Daca lucrezi, ar fi bine sa stai citeva zile acasa (cere-i dr tale o hirtie cu semnatura pt asta).
Mult succes, sarcina usoara si fara alte probleme si un bebe sanatos, frumos si mincacios!
Oana C si din burtica 20sapt 3zile

Rosey spune:
eu am facut tratament cu alilestrenol pana a miscat bebe si asta pt ca la prima sarcina am avut dureri,contractii si avort spontan:(
si la a doua sarcina am avut sangerari usoare, dar nu si contractii, cel putin in primul trimestru.eu zic ca daca nu ai dureri poti sa speri.
BAFTA!!!!!!