Chiar doriti sa aveti copii?

Chiar doriti sa aveti copii? | Autor: tania-z

Link direct la acest mesaj

Fetele, arunc si eu o chestie in discutie: ce parere aveti despre articolul din Cosmopolitan (martie 2005) denumit "Chiar vrei sa ai copii?"

Parerea mea este ca nu poti folosi 3 statistici pentru a demonstra ca este mai bine sa nu-ti doresti copii, mai mult nu este etic! O prietena de-a mea, care si asa statea pe ganduri daca sa aiba copii (are 31 de ani) avand in vedere ca nu este casatorita cu prietenul cu care locuieste, a fost puternic influentata de articol, gasinsu-si suficiente argumente de a nu mai incerca.

Astept reactii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

N-am citit articolul , dar cine stie ce vrea nu se lasa influentat de articole din astea . Adica sint persoane care sint hotarate ca vor copii , altele ca nu vor . Poate prietena ta cauta un motiv , de fapt hotararea ei era luata de mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

da, eu chiar vreau, si as vrea si daca as avea 15 ani si n-as avea barbat, casa, bani...samd.

Tot l-as face si as gasi o solutie sa-l cresc!!

Stiu, poate suna inconstient, dar...la intrebarea asta, n-am alt raspuns.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

eu cred ca daca acest sentiment nu vine din interior, nu a venit inca momentul

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

am o verisoara care nu-si doreste copii, pur si simplu! desi ma surprinde optiunea ei, nu o comentez, tocmai pentru ca este a ei...

nu cred ca m-ar influenta orice sondaj in decizia mea de a avea copii, o sa cumpar revista din curiozitate: ori argumentele au fost intr-adevar puternice, ori prieena ta este influentabila si, peste un timp, un articol pro-copii o sa o aduca la alte ganduri. Din decizie in indecizie poate ramane gravida si.. gata cozonacul! Si sa fii influentat de ce citesti/auzi nu mi se pare reprobabil, ci doar uman.. (sa va povestesc cum citeam intr-o perioada cu sufletul la gura horoscopul dintr-un anume ziar fiind convinsa ca e real?!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Prietena mea nu stie, intr-adevar, ce vrea cu privire la conceperea unui copil, cel putin asa pretinde. In momente de sinceritate insa, cand prietenul ei nu e de fata (pentru ca cu el nu poate niciodata vorbi serios) regreta ca nu are curajul sa dea un sens propriei vieti printr-un copil. De aceea articolul a influentat-o, pentru ca ii hranea mecanismele de aparare...
Totusi, acele statistici mi s-au parut infioratoare: o triplare a procentului de femei intre 35-40 de ani care nu au copii pentru ca nu-si doresc, pentru ca au constatat ca asa e mai bine.

Si noi care ne miram ca a scazut numarul de gravidutze!

Mergi la inceput

arditesti haioasa dar ai dreptate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

"regreta ca nu are curajul sa dea un sens propriei vieti printr-un copil": asta este deja extrema cealata, aici pare o persoana care nu poate sa taiasca fara copil.. hmmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Daca incepi sa cauti argumente pro/contra inseamna ca problema respectiva te cam macina..
Are dreptate Ardit...Hmmmm
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Dragele mele,

Eu cred ca nu este o exagerare a spune ca un copil da sens unei vieti de om. Recunosc de la inceput ca sunt subiectiva (eu incercand de mult sa am unul) dar nu cred ca motivele mele sunt iesite din comun: da, chiar vreau sa am copii cu omul pe care il iubesc si cred ca va fi cel mai frumos "proiect comun", consider ca eu personal nu constitui un motiv asa de puternic pentru a munci de dimineata pana seara, pentru a agonisi diverse lucruri (casa, bani etc). Daca nu este un copilas (doi, trei) pentru care sa faci toate eforturile astea, pentru care sa faci eforturi si care sa te bucure cu un simplu zambet ca i-ai facut o bucurie ... toate sunt degeaba. La un moment dat tot te vei satura, fara copiii fiind, de super case, de bani, de tzoale, de calatorii ... si in fond, a trai doar pentru a avea cat mai multe din astea nu este putin egoist ?
Si mai e un aspect. Da, chiar vreau sa am copii, pentru ca femeia prin nastere se mantuieste si a nu avea copii inseamna pentru mine a nu-mi implini rostul pe pamant.

Imi pare rau daca suna putin patetic dar ... asta cred eu in acest moment si zic ca cei ce declara ca nu vor sa aiba copii nu au simtit niciodata pe pielea lor ca NU POT sa ii aiba. Nici nu le-o doresc.
Multa sanatate!

Catalina

Mergi la inceput

Catalina, iubita, cum poti sa spui ca ceea ce ai exprimat tu suna patetic??? Eu sunt de acord cu tine, atunci cand nu reusesti sa ai copii iti dai seama cat de mult iti doresti. Si daca e sa citesc doar sloganurile fetelor de pe forum, imi dau seama ca multe dintre ele ti-ar da dreptate.

Mergi la inceput