O lamurire, va rog!!!

O lamurire, va rog!!! | Autor: Elly1977

Link direct la acest mesaj

Sotul poate sa-si concediu medical cateva zile pentru a sta acasa cu copilul care necesita tratament?
Eu am inceput serviciul doar de o luna si fac crize cei de la serviciu daca i-mi iau medical.
Multumesc,
Elly

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, are dreptul ori el ori tu.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Legea nr. 19/27 din martie 2000
privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale

Art. 121. - (1) Asigurații au dreptul la:
a) indemnizație pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani și, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
b) indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
(2) Indemnizațiile prevăzute la alin. (1) se suportă integral din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Art. 124. - Durata de acordare a indemnizației prevăzute la art. 121 alin. (1) lit. b) este de 14 zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepția situațiilor în care copilul contractează boli contagioase, este imobilizat în aparat gipsat sau este supus unor intervenții chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elly1977 spune:

Saru' mana!
Avem nevoie doar de vreo 4 zile, pana termina tratamentul cu antibiotic intravenos.

Mergi la inceput