Joc "In jurul lumii" - geografie/istorie (9)
Raspunsuri - Pagina 14
Teodora D. spune:
da,bianca!
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by BubblesDaca este, apoi promit ca urmatoarea nu va mai fi Venetie!
si venetia sudului cui o lasam?
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
Bubbles spune:
N-o stiu care este, s-atunci chiar c-o las acolo unde este...
In urma cu cateva luni am vizionat un documentar impresionant, iar intrebarea aceasta este evident inspirata din biografia eroului:
Insula pe care este inmormantat un renumit explorator irlandez, recunoscut prin expeditiile sale in Antarctica, cu ambarcatiunea "Endurance".
Bianca
Teodora D. spune:
south georgia?
Bubbles spune:
Yes, it is!
Bianca
_
Am cautat pe net, aici poate fi citita povestea. Este extraordinara.
http://www.amnh.org/exhibitions/shackleton/expedintro.html
Teodora D. spune:
cine stie prima ce rau trece prin arad sa continue, ca eu lipsesc vreo doua ore.
Teodora D. spune:
da, bianca, dar trebuia sa pui si o noua intrebare.
Bubbles spune:
A propos de intuneric si lumina
La ce ora apune soarele la cercul polar de nord, in ziua solstitiului de vara?
Bianca
Teodora D. spune:
nu apune; rasare la echinoctiul de primavara si apune 189 de zile mai tarziu, la echinoctiul de toamna.