candidoza bucala

candidoza bucala | Autor: mariussimiuc

Link direct la acest mesaj

Puiul nostru,Robert,a facut pe limbuta o ciuperca,candidoza parca a spus doctorita.Mi-a recomandat sa-l sterg cu un tampon steril inmuiat in "bandijonaj bucal".Am urmat recomandarile dumneaei dar fara rezultat.Se curata pe moment apoi la urmatorul supt apare din nou.Cu ce as putea sa-l dau ca sa-i treaca?Imi este mila de el cand ii bag degetul in gura si el isi face greata...
Miha si puiul Robert

marius simiuc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Esti sigur ca nu e laptic? ca candidoza nu dispare dupa un badijonaj... dureaza cam o saptamana. Oricum nu e grav, cam toti bebeii fac. Tratamentul se face cu un gel antifungic bucal.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Daca e canidoza nu trece de la sine. Si Laura a avut cand era mica si am incercat cu Nystatin (o solutie de dat in gurita) si pentru mine acelasi medicament in forma de crema ca sa imi dau pe sani (alaptam). E foarte important, in cazul alaptarii, sa se trateze si mama, ca altfel candidoza se tot transmite de la unul la celalalt.

De trecut nu a trecut insa cu asta, am incercat si bandijonajul cu solutie de bicarbonat si tot degeaba. Cu ce am reusit noi: violeta de gentiana, solutia aia albastra si urata. Te murdaresti un pic dar trece mult mai repede.
Uite aici niste informatii: http://www.oz.net/~chotii/fighting_thrush.html

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si cu "solutia aia albastra si urata"(mi-a placut cum ai spus-o)ma dau eu pe san, banuiesc.Si de alaptat cum mai alaptez?

marius simiuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Miha, eu tot cu violet de gentiana am scapat dupa ce am incercat cu nistatin si albastru de metil. Si a funtionat de minune. Uite cum am procedat: ma dadeam pe mameloane cu un betigas de urechi si apoi ii dadeam sa suga, daca se lua prea mult de pe sani mai dadeam o data.
Pateaza dar se duce la spalatul obisnuit, cel mai bine e sa faci la masa de seara inainte de culcare. Bebeb va fi albastru in gurita si in jur cam 24 ore practic pana la aplicarea urmatoare.
Trebuie facut o data pe zi, 7 zile.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput