Invitatii de nunta!
Raspunsuri - Pagina 7
nushulica spune:
rochitza mi-am luat-o din mall din iasi si nici nu e foarte scumpa dar un lucru e clar de cum am vazut-o pe manechin in vitrina am stiut ca e rochitza mea si am avut noroc ca era masura mea acolo sunt unicat si daca nu-mi venea ...stiti voi
radu300 spune:
Pentru toti cei care doresc invitatii personalizate ii rog sa imi trimita pe PM numele mirilor, numele parintilor si nasilor, celelalte date pe care le mai vor, eventual si un text, impreuna cu o adresa de mail. Conceptia grafica e gratuita, restul e treaba voastra. Imprimarea va invat unde sa o faceti, astfel incat sa va coste cam 50 bani (sic!) pe bucata.
nushulica spune:
quote:
Originally posted by radu300
Pentru toti cei care doresc invitatii personalizate ii rog sa imi trimita pe PM numele mirilor, numele parintilor si nasilor, celelalte date pe care le mai vor, eventual si un text, impreuna cu o adresa de mail. Conceptia grafica e gratuita, restul e treaba voastra. Imprimarea va invat unde sa o faceti, astfel incat sa va coste cam 50 bani (sic!) pe bucata.
si de ce spui abia acu mai radu????e tarziu tare majoritatea au invitatiile facute
oricum multumim
radu300 spune:
Pentru cele care au rezolvat deja problema, le urez casa de piatra. Daca pot ajuta pe celelalte, care inca nu au facut rost de invitatii... De ce postez doar acum? Pai nu m-am gandit ca v-ar fi de folos...
adi2003 spune:
Radu, poti sa proiectezi o invitatie daca iti dau datele? Nu e pentru mine, cineva m-a rugat sa incerc sa-i fac una, stiind ca am calculator, dar ce am incercat eu pana acum sunt niste frame-uri, dat fiind ca ei doresc ca pe invitatie sa apara si poza lor.
Poza le-am facut, am pus-o in cadran, dar de scris nu stiu unde si cum.
Poate ai tu un program special de facut invitatii.Ei vor sa scoata invitatia pe hartie fotografica. Ce zici, e o idee buna?
Daca se poate pana luni, sa ma ajuti cu un model de invitatie, ar fi super. Multumesc mult.
Simina
album foto1
album foto2
radu300 spune:
Ideea e foarte buna, de fapt asa se si face. Trimite-mi repede datele, luni plec din tara. Bye
adi2003 spune:
Am trimis deja pe PM textul invitatiei, dar am nevoie si de o adresa de email de-a ta, ca sa pot trimite poza cu mirii.
Iti multumesc mult.
Simina
album foto1
album foto2
mamitzichi spune:
Fetelor,
puteti comanda cu incredere la invitatia.ro din Sibiu. Am comandat eu si am fost foarte multumita de serviciile lor. Au foarte multe modelele dragute, preturi mici, servire prompta si cu rabdare, fac aranjarea textului dupa care va trimit o poza cu textul pe invitatie sa vedeti cum arata, in urma caruia mai puteti face cate modificari doriti sau dati bun de tipar. Trimit si mostra daca le scrieti e-mail si cereti lucrul acesta pentru a vedea invitatia si sa o "pipaiti". Mie mi-au conceput la cerere si carduri de masa si de confirmare, la preturi mici. Transportul postal este suportat tot de ei. In urma platii am primit invitatiile in 4 zile, ceea ce nu mi se pare chiar mult, avand in vedere ca textul a iesit exact asa cum mi-am dorit. Decat sa fi stat la cozi la diverse magazine si textul sa-mi fi fost aranjat fugitiv, eu am preferat sa fac comanda linistita de acasa, si vi-i recomand cu incredere.
Casa de piatra viitoarelor mirese!
Catalin spune:
Subiect initial: "Invitatii de nunta"
postat de liana pop, 11/11/2005, 10:36:32
Salut. Eu am nunta pe 26 august 2006 si de pe acum ma gandesc la invitatiile de nunta.As vrea sa le facem singuri (nu printr-o firma). Imi puteti recomanda ceva:ce hartie as putea folosi, ce culoare, ce imagini. Este vreun program de calculator pe care as putea sa-l folosesc? pt sticlele de bautura pe care le dam cadou invitatiilor m-am gandit sa punem poza noastra si multumirile de riguare (am facut un model de proba si a iesit super). cardurile de pe mese, iarasi m-am gandit sa le facem noi, dar inca nu stiu cum vor arata.Oricum mai am ceva timp pana atunci. Astepr sugestii.Pa
raspuns postat de dyadya, 11/11/2005, 10:54:57
Si noi ne-am gandit la asta dar inca n-am facut un calcul sa vedem daca iesim mai ieftin. In Bucuresti gasesti invitatii dragute chiar si pana in 20 mii bucata. Pe de alta parte cartonul acela frumos(in relief, sidefat, etc) stiu ca era destul de scump. Acum ramane sa prospectam piata si sa comparam preturile. Carton gasesti la firme de papetarie. Iti mai trebuie si o imprimanta buna-cartonul este de obicei lucios si exista riscul sa se intanda scrisul.... Tb sa vezi cat costa catonul, cartusul pt imprimanta sa faci un calcul pt nr de invitatii de care ai nevoie si sa compari pretul cu o comanda facuta la o firma specializata. Ia in calcul si faptul ca daca le faceti voi, vor exista si rateuri. Oricum eu zic sa iei cateva sa le faci de proba sa vezi daca iti plac cum ies.
raspuns postat de Laura10, 11/11/2005, 12:08:14
Buna Liana si bine ai venit printre noi. Te-ai inscris si la Miresici de 2006?
Sincera sa fiu nu prea te pot sfatui ce sa faci cu invitatiile, dar si eu pot sa-ti spun ca exista niste modele superbe si foarte ieftin, daca ai nevoie de site sau locatie iti si spun unde, si poate ar fi mai bine decat sa te chinui tu (doar daca nu iti place foarte mult sa faci asta...)
In alta ordine de idei, am vazut ca vb de niste sticle de bautura... pe care le faci cadou invitatiilor cu etichete... Poti sa-mi spui si mie despre ce este vorba? La ce te-ai gandit? Eu am mai vazut la o nunta puse pe masa sticlute mici mici, de 30 ml cred, cu tuica si dop de pluta si un biletel legat pe fundita cu numele mirilor, asta in chip de marturie la nunta. Te gandesti cam la acelasi lucru?
Pupici
raspuns postat de a.cicel, 11/11/2005, 13:06:35
E vorba de palinca sau vin care se da in Ardeal, impreuna cu prajituri. Cand pleaca invitatii preimesc plainca si prajituri din partea mirilor. Ca la noi nu prea am vayut marturii. De fapt eu de pe site/ul asta am aflat de asa ceva.
Cat priveste invitatiile, si noi vrem sa le facem acasa,avand o imprimanta foarte buna. Dar inca nu am gasit hartie care sa ne placa. Am decis sa facem comanda la o librarie. In privinta modeleleor, iubi al meu a incercat ceva in corel, dar se pot scoate si de pe diferite site/uri care au modele de invitatii pt nunta.
raspuns postat de Oana T, 11/11/2005, 14:13:30
Liana Pop,in legatura cu invitatiile, chiar ca se pot gasi modele dragute la preturi mici. Eu am gasit la Busquets cu 11000lei. Bine, nu erau cele mai frumoase, mie mi-au placut altele de la Tbz, cu 45000 si mi-am facut comanda la 50 buc. pt. VIP-uri. Daca tu vrei sa le faci singura am o idee...De ex., daca nunta este pe alb/visiniu; o buc. carton visiniu, de buna calitate,cu mici striatii, deasupra o foaie de calc prinsa cu un strop de super-glue, iar in locul unde e prinsa, o fundita visinie...
Eu am facut meniurile si carduri la mese, carton alb cu striatii si fundite portocalii
Noi am facut si marturii(bombonele in tull portocaliu cu fundite albe)si amdat si caserole cu prajituri la plecare.
In Ardeal este obiceiul sa se dea la plecare si palinca, in sticle de dif. gramaje, cu etichete, dar noi nu am dat.
raspuns postat de olguttza, 11/11/2005, 16:40:43
Si eu am facut etichete, dar pentru sticlele de vin de la local, nu de dat acasa (bine, am dat la cei mai dragi noua a doua zi). Le-am "creat" singurica ca model, in word, dupa care m-am dus la un centru, unde mi le-a modificat un nene in coreldraw si mi le-a scos la imprimanta color, pe hartie semilucioasa si potrivit de groasa (parca 90?! nu mai stiu). Uite aici cum arata Eticheta si uite cum arata Sticla de vin. Tot eu am facut si cardurile de masa; se gasesc de cumparat la centrele de facut invitatii si modele in alb, adica doar cartonul propriu zis, iar eu am compus textu si le-am printat la imprimanta alb-negru. Imi pare rau ca n-am pozat si-un card...dar poate o s-o fac atunci cand mi-o pica-n mana un aparat digital.
raspuns postat de briza_marii, 11/11/2005, 22:23:37
Laura, nu ne lasa in suspans! Spune-ne si noua despre invitatiile alea: site, locatie ce vrei tu, numai sa ne spui!
briza_marii
raspuns postat de maimu, 11/11/2005, 23:42:21
buna liana
pt ca sunt o miresica de 2006 am studiat si eu aceasta problema iar pt ca lucrez la o firma de birotica stiu si eu ceva despre asta..
eu am gasit ca varianta hartiile -
-de la hp : codul C6042A matt greeting cards are 20 coli/top arata f bine eu am vazut-o ,e crem mai grosuta si cu striatii dc stii -arata ca inviatatiile alea de nunta mai scumpute- e A4 indoita in 2 -160g/m2 si iti da si un plic la ea -costa cam 500mii/top -cu atat o pot lua eu la prima mana in magazine e mai scumpa sigur o gasesti in jur de 600-670mii lei depine de unde o iei arata f bine in schimb ,se vede ca e calitativa eu cand am vazut-o acum acum 1 an m-am gandit din prima la invitatii de nunta ,chiar pe coperta mi se pare ca e o mireasa - ceea ce mi-a intarit convingerile ca e buna,doar nu o fi pus-o degeaba acolo,nu?- eu acum vroiam sa o folosesc la meniuri (dar merge f bine si la invitatii,carduri de multunire + alte trasnai ce le mai avem in cap )tinand cont ca e si indoita arata cu siguranta f bine dar pe langa costul hartiei ( ar veni cam 25 mii pe pag -cam mult zic eu) ar fi si consumabilele pt printat, dc ai imprimanta cu cerneala iti recomand cartuse originale,cu cele reincarcate s-ar putea sa ai surprize neplacute sau in cel mai rau caz compatibile-sunt cam la 2/3 din pretul celor originale, dc ai imprimanta laser probabil ca ai putea sa folosesti si un cartus reancarcat dar foarte bine + munca ta + posibilitatea sa mai gresesti
- dar e pt nunta ta asa ca....
-ar mai fi si cea cu codul C6045A photo greeting cards 10 coli/top A4/220g/m2 si ea arata bine ,e cam lucioasa
poti sa o vezi cum arata in poze pe site la hp + poti afla si la ce tipuri de imprimante se foloseste +mai sunt o tona de hartii la hp
stiu ca mai sunt hartii destul de bune si de la epson sau canon -eu nu le-am studiat indeamanunt pe astea urmeaza sa o fac, ca gandul meu e la cea pt felicitari -arata f bine
sper ca nu te-am plictisit si ca te-am luminat oarecum iar dc ai intrebari nu ezita sa le pui
radu300 spune:
Moama ce preturi! Pai la banii aia le ia direct din tipografie si ii mai raman omului si bani sa bea o bere la fiecare invitatie... Iti dai seama cum ar arata Catalin al nostru dupa ce termina de facut invitatiile?
Sa va dau si eu ceva idei
In primul rand tiparitul cu imprimante ink jet mi se pare lipsit de sens (o sa fie romantic sa primeasca onoratii oaspeti invitatii care sa le ramana imprimate pe delicatele lor manutze) si nu numai din cauza calitatii (cerneala se ia foarte usor de pe hartie) ci si din cauza pretului (daca nu tiparesti cu cerneala compatibila, ajungi la pepeni cu originalele). Asa ca varianta care mie mise pare rentabila este laserul, fie el alb negru fie color. Ajunge la acelasi pret pana la urma, chiar daca mergi la un centru de printare.
In al doilea rand hartia. Exista tone de tipuri de hartie pentru print, nu este necesar sa aruncati banii pe hartie foto. Un top de carton cu 120 coli de 200 gr., luat de la firmele specializate nu de la magazine detailiste, costa cam 350.000 la 200 gr/mp. Modele si culori sunt pentru toate gusturile, asa ca nu vad de ce nu v-ar iesi exact ce vreti voi. Din pacate, fiind vorba de FOARTE MULTE variante, nu ma voi obosi sa pun ceva on line, daca vreti insa va stau la dispozitie cand vreti voi in special bucurestenilor. Am suficiente mostrare de hartie ca sa multumesc si pe cel mai carcotas nuntas (Raluca, desigur Ca sa va faceti o idee, fiecare importator are cam 300- 500 tipuri de hartie, asa ca eu sunt dotat cu mostrare care ocupa un raft intreg de biblioteca spre disperarea sotiei