Jocul cu de toate(18)
Raspunsuri - Pagina 6
pumpkin spune:
Ce tara are sarbatoarea nationala pe 1 aprilie ?
Hint : populatia : 51% persi...si o granita de 35 km cu Armenia
cinta spune:
va rog sa raspundeti... ca de mai bine de jumate de ora navighez vitejeste si fara rezultat pe net incercanmd sa ii dau de cap.
dar listele gasite de zile nationale incep pt aprilie cu data de 4 pt Senegal... hai ca mi-ai batut un cui in creier acum si mor sa aud raspunsul, Pumpkin
cinta
cinta spune:
na, ca am gasit pe net: am intrat pe Armenia si i-am luat la puricat vecinii sa vad cine se incadreaza la semnalmente :)))
IRAN
noroc cu voi fetelor, ca ma mai culturalizez si io nitzel :)
nu preiau stafeta ca inca nu am inspiratie :)
cinta
Danna spune:
Cred ca te referi la Iran, 1 aprilie - proclamarea Republicii Islamice Iran.
Aproape peste tot apare ca zi nationala 11 februarie - Aniversarea victoriei Revolutiei Islamice.
www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara
pumpkin spune:
Felicitari Cinta ! Daca nu gaseai raspunsul trebuia sa il astepti pana maine... Incearca si aici o intrebare, poate soseste inspiratia !
Danna ! Continua tu si aici daca Cinta nu doreste stafeta ! Oricum cred ca tu ai dreptate cu 11 februarie, sursele mele erau putin gresite...
Danna spune:
Ce a descoperit Joseph Priestly in 1774 ?
www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara
Teodora D. spune:
a "descoperit" oxigenul
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
cinta spune:
sa ma ierte Teodora ca ma bag peste ea...
dar in cazul in care ea nu are timp acuma, am eu o intrebare-ghicitoare pt voi:
unde a avut loc cel mai mare jaf/ furt de arta in istorie [aici nu ma refer la jefuirile din timpul razboiaelor ci la ur jaf pregatiti si executat de catre "spargatori"]
hint: au fost furate 12 tablouri foarte valoroase.
cinta
pumpkin spune:
Isabella Stewart Garden Museum, Boston, 18 martie 1990. Tablourile, printre care si Vermeer, Rembrandt, Degas in valoare estimata de 100 milioane USD nu au fost inca recuperate.