Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 12
casandra spune:
Draga Irina, multumesc mult pentru detalii despre painisoare. Eu n-am facut niciopdata turte. Inteleg asa, ca se face o coca din faina, ulei si aghiazma, apoi se pun pe o tava si se baga la cuptor? Altceva nu se pune? Cam care ar fi proportiile? Cam cat timp sa stea la cuptor? La temperatura mica sau mare?
joanna spune:
Sabina,felicitari ca 'nu te-ai lasat'si sa-ti ajute Dumnezeu !
Am mers vineri la biserica,si la Sf.Maslu seara, fara intentia de a ne spovedi.De,pacatosi pina in maduva oaselor.Numai ca,duhovnicul nostru ne-a strigat in biserica si am mers la spovedit.Cum sa nu te duci cind te cheama Dumnezeu?
Nu m-am impartasit,ramane sa ma mai spovedesc odata mai la sfarsitul postului si abia atunci,impartasania.Sotul s-a si impartasit.
Post usor tuturor!
Am primit cartile de la'sophia',Irina,dar tocmai cartea cu rugaciunile din post am uitat sa o comand.Spune si tu...
Joanna
Sabina spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
[SabinaPovesteste-ne si noua mai pe larg ce si cum ,nu ne lasa asa in suspans.
Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
eh...pai sa vedeti.
Azi dimineata am dat telefon acolo sa intreb cand se spovedeste...si mi-au zis, oricand, veniti in clipa asta! Ceea ce m-a cucerit din prima.
Aveam un drum pe la facultate sa imi echivalez un referat de la doctorat cu dizertatia de master....totul parea sa fie f. in regula, dar secretara s-a purtat asa de rau cu mine incat rectorul nu a fost de acord! In conditiile in care 2 colegi primisera aprobarea, fiind si in exact aceeasi situatie! Plus c a secretara m-a jignit rau de tot, (obraznica, mahalagioaica si pe bune ca nu sunt asa)Dar asta nu m-a atins prea rau, pt ca le face asa la toti, ceea ce m-a mahnit (pana la lacrimi) a fost ca rectorul s-a lasat influentat de ea.Si implicit, problema mea nu a fost solutionata.Iar asta aduce o gramada de alte complicatii...ma rog.
Am fost f f suparata, am bocit o gramada( nu de fata cu ei, bineinteles)....dupa care m-am adunat si m-am dus la schit. Acolo am asteptat nitel pana a venit parintele Macarie, tanar si inteligent.
M-am spovedit...mi-a recomandat sa nu ma impartasesc deocamdata, sa mai vin pe la el.Dar asta nu m-a intristat deloc( mai degraba credeam ca ma va infiera rau de tot...dar nu , a procedat cu multa blandete si tact,mai ales ca nu m-am spovedit de cel putin 11-12 ani)
Nu pot sa spun ca am avut neaparat cutremurul vietii mele....dar a fost f f bine.
Ceea ce va doresc la toate!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Fetele, nu mai ziceti nimica?
va anunt cu mandrie ca datorita postului am slabit vreo 2 kile, super! ( nude aia l-am tinut...da pur si simplu nu mai simt nevoia sa mananc atata, parca plutesc pana pe la ora 16!)
Hai,mai ziceti ceva....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
irina.c. spune:
Sabina,eu nici nu indraznesc sa ma cantaresc ,aveam 45 de kg cand am intrat in post.Sper sa nu mai slabesc,ca ma ia vantul.Si eu ma simt tare bine.Dar nu stiu ce sa mai gatesc,deja sunt in pana de inspiratie.Am umplut congelatorul cu pungi de legume "dujardin",dar am epuizat toate modurile de a le gati.Voi ce mai bucatariti?
Ce ziceti de vremea asta?Pe mine ma dispera,fiindca nu pot merge la Biserica cu Ilinca pe frigul asta ,si nici nu am cu cine s-
o las,ca sa merg singura.Poate totusi o sa fie caldut vineri,ca sa merg si eu la maslu?Te rog,Doamne
Eu (re)citesc viata Sfantului Serafim de Sarov,de arh. Lazarus Moore.Ati citit-o?Irina si bb Iinca(26apr04)
Sabina spune:
Irina, eu aveam invers, 54! Si acu bate bine spre 51,as vrea sa am 48 da slabe sperante...
Uite ce-am gatit eu azi, mancarica de linte.Se fierbe luntea de obicei cu o ceapa ( eu nu sunt mare bucatareasa...asa ca scuze)
si la sfarsit se adauga o lingura de ulei.
Se mai poate face si ciorbita, cu mai multa apa de data asta si cu morcov pe langa ceapa. dar trebuie nitel acrita.
In rest....Dumnezeu cu mila, eu am tinut un soi de regim 3 zile cartofi, 3 zile legume( da la salate am introdus lintea asta)
Si am mancat multi morcovi cruzi si in unele zile orez cu grau.A fost si un soi de exercitiu de vointa pt mine,ca ma asimteam asa de greoaie...
ciupercilesunt iarasi f bune, din alea mari.se pun la cuptor cu un pic de ulei peste ele,sau un vf de cutit de margarina( cam pe fiecare)
Eu sunt insa camimpotrica margarinei.
Cred ca "la bucatarie" se afla un milion de retete.
A....au aparut spanacul si urzicile! pe ele!
Eu citesc( pe langa altele) traducerile lui Petru Cretia aparute la humanitas( ecleziastul, iona, cantarea cantarilor si iov)
Nu e neaparat crestina lectura...da e tare buna.
cat despre vreme...vineri va fi f frig, sorry....
irina.c. spune:
Ioanna am fost eu la Sophia sapatamana trecuta si nu mai aveau cartea,nu o aveau nici la biserica.O sa o mai caut la Antim,sper sa ajung curand pe acolo.Irina si bb Iinca(26apr04)
casandra spune:
Eu am mai facut salata de vinete. Si am mai luat 2 dovlecei, i-am taiat felioare, i-am prajit si i-am mancat cu mujdei de usturoi. Mie mi-au placut.
star33 spune:
Dragelor, am reusit sa ma spovedesc si eu, ura!! Si ce sa va spun ca au fost putine persoane si eu am stat la sfarsit si am putut sa-mi citesc listuta cu pacate de la cap la coada. Iar parintele a fost tare dragut si mi-a dat o gramada de sfaturi si m-am hotarat sa raman in continuare la dansul, sa-mi fie duhovnic. Voi poate stiti ca eu imi cautam un duhovnic de mult timp si sunt asa bucuroasa ca l-am gasit !!
Mi-a recomandat sa ma spovedesc in fiecare luna si o sa incerc sa fac acest lucru...dar ce o sa-i spun oare in fiecare luna, ca mi se pare ca e prea scurta perioada ca sa imi constientizez pacatele. Pana acum eu ma spovedeam numai o data pe an, de Pasti. Voi va spovediti atat de des, cum este?
gandacelu spune:
quote:da!
Originally posted by irina.c.
Eu (re)citesc viata Sfantului Serafim de Sarov,de arh. Lazarus Moore.Ati citit-o?
eu am facut ieri o ciorbica de fasole superbuna si cum nu aveam sos de rosii, am deschis o conserva de bulion care era prin frigider... cand a venit sotul acasa, a mancat, s-a bucurat, dar cand a aflat ca i-am facut ciorba cu sosul lui extrabrasilian superspecial de spaghette...
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!