Din nou, fondul clasei+scolii!!
Subiectul deja discutat si disputat naste controverse in mintea mea care nu poate sa priceapa de ce anul trecut(sept) am dat la scoala 600.000 lei iar acum, mai precis ieri, imi vine copilul cu biletzelul de la scoala ca..am de dat fondul clasei+scolii! De cite ori trebuie sa achit suma asta avind in vedere ca anul scolar se incheie in iunie?Imi scapa ceva?
M.
Raspunsuri
micaels spune:
Probabil ca ceea ce ati platit voi anul trecut era doar o parte din fondul total al clasei + scolii.
Noua ni s-a comunicat la sedinta cu parintii ca fondul clasei este 800.000 si 400.000 al scolii, pentru tot anul. De asemenea ni s-a spus ca aceste sume pot fi platite in etape (in septembrie si in martie) sau o singura data.
Sau intreaba invatatoarea daca nu cumva ... a uitat sa te treaca pe lista celor care au platit.
Numai bine,
Mihaela
ankalaura spune:
In multe scoli se plateste semestrial. Suma nu este aceeasi de la o scoala la alta, ba chiar de la o clasa la alta. De ex, in liceul unde am profesat eu, cel mai mult platea clasa a 9-a, presupunandu-se ca va sta mai multi ani, si implicit copiii vor beneficia mai mult timp de bani.
Sumele, cel putin atunci, se fixau colo, pe genunchi,. Nu stiu daca acum are inspectoratul vreo limita, sau daca ii controleaza cumva... Important e sa se vada! Adica sa beneficieze intr-adevar copiii!
Oricum, lamureste-te cu invatatoarea / diriginta.
Mi se pare foarte mult fondul clasei 800 de mii!!! Ce cumpara cu cca 16 milioane in clasa? Schimba mobila anual? Consuma tone de creta? Cumpara perdele saptamanal?
Nu vreau sa judec, dar mi se pare mult...
In mod normal ar trebui sa vi se dea explicatii de cum se cheltuiesc banii, iar multe scoli au sponsorizari. Si nu putine...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
micaels spune:
La noi, din fondul clasei s-au achizitionat, pe langa cele necesare, si cadourile micutilor pentru Craciun. Daca stau bine sa ma gandesc, cei 200-250.000/copil pentru cadourile de Craciun au fost mai mult decat insuficienti...dar asta este doar parerea mea, neimpartasita de majoritatea parintilor din clasa baietelului meu
Numai bine!
Ramonika spune:
Fetelor,
fondul clasei si al scolii nu este obligatoriu. invatamantul este gratuit...
totusi.... la multe gradinite si scoli nu prea sunt bani dati de la primarie sau cine tre sa le dea, asa ca nu au nici ei alta solutie sa primeasca nu ban decat de la parinti.
va recomand sa aveti mare mare grija ce se face cu banii. pentru ca am auzit si cazuri in care pur si simplu se fura banii... da, se fura...
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina
melina34 spune:
intr-adevar fondurile nu sunt obligatorii dar....care parinte risca sa-si expuna copilul la diferentieri si discriminari pentru ca, eu sint sigura ca asta se va intimpla in cazul in care n-am plati majoritatea.
o sa fac pe circotasa la prima sedintza si o sa intreb, o sa-mi iau huiduielile respective de la parinti, etc...
M.