Despre copii -Dilema Veche

Despre copii -Dilema Veche | Autor: AdaByron

Link direct la acest mesaj

Felicitari DC ! -sunteti citati in Dilema Veche!

"La lumina de veghe din salon, ceva negru se misca pe perete."

...Intru în spital cu contractii. Sînt îndrumată către Camera de Gardă. Acolo trebuie să astept. Mă asez pe un scaun si încep să mă jelesc. Vine doctorul. Zice: "...dilatatia e mică, nu nasti acum". Am iesit din nou pe hol.

...Ca să ajungi la "Nasteri", trebuie să iei liftul. Acolo trebuie să fii pe fază, altfel îl pierzi. Asa că stai chiar lîngă usă, în picioare, cu contractii, în niste dureri înfiorătoare, cel putin un sfert de oră.

...În sala de nasteri, două mese. Pe masa din fată o fată tocmai născuse. După ce asistenta a terminat de cusut, sînt pusă să mă dau jos de pe masa din spate si să mă urc pe cea din fată. Ajunsesem la dilatatie 9, iar eu umblam pe picioare. Masa nu fusese curătată.

...A venit asistenta-sefă. Mi-a turnat ceva (cred că betadină), după care am simtit că mă arde, ca si cum luam foc. Nu mai simteam contractiile, atît de puternică era usturimea. Aud, cu stupoare: "V-am spus să diluati asta înainte să o puneti în flacon!".

...După nastere sînt dusă în acelasi pat în care mi se rupsese apa, cu aceleasi asternuturi. Noroc că era cald afară si se mai uscaseră.

...Noaptea, asistentele deschideau usile saloanelor să se facă curent, că era prea cald. suiera curentul ca la el acasă, între usile si geamurile deschise. Mi-am luat copilul lîngă mine. La lumina de veghe din salon, ceva negru se misca pe perete. Un gîndăcel. Era normal. Era în mediul lui. (din povestea Lianei, www.desprecopii.com)
"

AdaByron