CIC adoptat

CIC adoptat | Autor: ilen

Link direct la acest mesaj

va rog sa-mi dati un sfat autorizat

am lucrat ca asistent medical la o societate in perioada 07.01.2002 - 28.12.2004 . La data de 28.12.2004 am intrat in somaj . Din luna decembrie 2004 mi=a fost incredintat in vederea adoptiei un copil minor .
Am dreptul la concediu pentru cresterea copilului ?

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela2004 spune:

Buna Ilen..vreau sa te ajut si sa-ti spun ca din punctul meu de vedere eu cred ca esti indreptatita sa intrii in ingrijire copil de pana la 2 ani. Iti dau un extras din legea 19/2000 (actualizata pana in 2005)

"(4) Beneficiaza de drepturile prevazute la alin. (1) lit. d)(si anume concediu si indemnizatie ingrijire copil pana la doi ani) asiguratii sistemului public care au realizat, in conditiile art. 37 si/sau in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 38, un stagiu de cotizare de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
(5) In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, stagiul de cotizare necesar deschiderii dreptului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate."

Si este chiar un articol special pentru tine,,:
"In vederea acordarii concediului si indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a), in cazul asiguratului care a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au incredintat copii sau i-au fost dati in plasament, perioada ce corespunde stagiului de cotizare si bazei de calcul prevazute de lege se stabileste de la data la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, s-a instituit tutela sau plasamentul, conform legii."
Sper sa-ti fie in ajutor..si bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ilen, din moment ce indeplinesti conditia de stagiu (10 luni in ultimele 12 anterioare solicitarii dreptului) ai posibilitatea sa soliciti CIC. Asta numai daca in afara de faptul ca e minor, copilul are mai putin de 2 ani, ca nu mi-e clar.
Off topic: Sa-ti traiasca puiul si te asteptam la subiectul cu adoptiile. Suntem multe in aceasta situatie si e placut sa gasim si alte fete! Noi tot in incredintare din decembrie suntem, asa ca putem schimba impresii despre ce urmeaza.

Cristina si Alexandra(30.09.2004)

Mergi la inceput