o educatie care incepe inainte de nastere
"o educatie care incepe inainte de nastere" este o carte scrisa deOmraam Mikhael Aivrahov, este o carte, foarte interesanta.
......In momentul in care isi doresc un copil, majoritatea oamenilor isi imagineaza ca posibilitatile lor se limiteaza numai la actul fizic, restu, constitutia copilului, caracterul sau, defectele sale, depinzand de hazard sau de vointa Domnului, despre care nu au o idee prea clara. Cum au auzit titusi vorbindu-se despre legile erditatii, ei se tem ca acest copil va semana fizic si moral cu parintii sai, cu bunicii sai.......
.......Ei bine, aici ei se inseala, parinti pot influienta copilul care va veni sa se incarneze in familea lor.....
......Pe intreaga perioada a sarcinii, mama trebuie sa vegheze la protectia copilului. In mod constient, prin ganduri, ea trebuie sa creeze in jurul ei o atmosfera de puritate si de lumina pentru a-l pune la adapost de atacurile entitatilor malefice, dar si pentru a putea lucra in colaborare cu sufletul care se va incarna.......
.......Mama poate savarsi miracole mari deoarece ea poseda cheia vietii.....
Sper ca v-am trezit interesul, daca nu ati citit aceasta carte trebuie sa o cititi, este foarte instructiva.
numai bine
florina, mama lui thierry si in asteptarea altei minuni
Raspunsuri
DARAEL spune:
Pentru "a tenta" si mai mult am sa pun aici cateva randuri:
Cap 1.
A INSTRUI MAI INTAI PE PARINTI
Este posibil ca unii dintre voi sa se intrebe de ce in calitatea mea de pedagog nu tratez decat foarte rar educatia copiilor. Toti pedagogii se ocupa de copii, iar eu fac exceptie. De ce? Pentru ca eu gandesc ca trebuie inceput prin instruirea parintilor.
Eu nu cred in nici o teorie pedagogica, eu cred doar in modul de a trai al parintilor, inainte si dupa nasterea copiilor. Iata de ce eu nu am vrut niciodata sa vorbesc prea mult asupra educatiei copiilor. Daca parintii nu fac nimic pentru a se educa pe ei insisi, cum vor face ei pentru a-si educa copiii? Se vorbeste parintilor de educatia copiilor ca si cum ei ar fi intr-adevar pregatiti pentru aceasta; din momentul in care au copii, se considera ca sunt pregatiti. Nu, deseori ei nu sunt si ei sunt cei care mai intai, trebuie instruiti si invatati cum sa se conduca pentru a-i influenta benefic pe copiii lor.
Ei da, dar nu se cunoaste programul meu, sunt criticat: "Pedagog? Pff ! Dar nu este un pedagog , el nu vorbeste niciodata despre educatia copiilor". Inseamna ca nu s-a inteles inca punctul meu de vedere . Atat timp cat parintii nu sunt pregatiti, li se pot da cele mai bune explicatii pedagogice, aceasta nu va servi la nimic si chiar vrand sa aplice notiuni pe care nu le-au inteles, ei vor face mult rau copiilor lor.
Cati oameni care vor sa aiba copii se preocupa de a sti daca ei indeplinesc intr-adevar conditiile pentru aceasta: daca au o sanatate buna si mijloacele materiale pentru a-i creste si mai ales daca poseda calitatile necesare astfel incat sa fie pentru acesti copii un exemplu, o securitate, un ajutor in toate circumstantele vietii . Ei aduc pe lume copii si acesti copii vor creste singuri, lasati de capul lor, ei se vor descurca cum vor putea si intr-o zi vor avea ei insisi copii, dar in conditii tot atat de deplorabile ca si parintii lor .
Sunt totdeauna mirat sa vad atatia tineri, baieti si fete, care doresc sa se insoare fara a se gandi sa se pregateasca pentru viitorul lor rol de tata si de mama. Cand intalnim anumite tinere femei insarcinate, intr-adevar ne intrebam: un copil care poarta alt copil! Se vede pe fata lor, un copil. Atunci, ce rezultate asteptati ? Este preferabil sa nu aveti copii atat timp cat nu sunteti pregatiti, va asigur, o veti plati foarte scump.
Veti spune: "A ne pregati. Dar cum sa ne pregatim ?” A se pregati, inseamna a avea ganduri, sentimente , o atitudine care vor atrage in familie fiinte exceptionale. Da , Stiinta initiatica ne invata ca nu intamplator un copil sau altul se naste intr-o familie: constient sau inconstient - si cel mai adesea inconstient - sunt parintii cei care l-au atras. De aceea parintii trebuie sa cheme in mod constient genii, divinitati. Pentru ca ei pot sa-si aleaga copiii lor: iata ceea ce majoritatea nu cunoaste.
Trebuie, deci, totul revazut inca de la inceput, iar inceputul inseamna conceptia copiilor. Parintii nu se gandesc ca trebuie sa se pregateasca luni, ani de zile inainte, ca pentru un act sacru. Foarte des, intr-o seara de chefuri, dupa ce au mancat prea mult si au baut prea mult alcool, ei concep un copil ! Iata momentul pe care ei il aleg, daca inca se poate spune ca l-au "ales" ! Ei puteau decide sa astepte un moment de pace, de luciditate, un moment in care domnea intre ei o mare armonie. Dar nu, ei asteapta sa fie excitati de alcool si sa nu mai stie unde se afla. In aceasta stare magnifica ei concep un copil ! Dar ce fel de elemente credeti voi ca ei introduc in el ? Un copil care vine pe lume, incarcat cu asemenea elemente, nu poate fi decat prima victima a propriilor sai parinti. Atunci, pe cine trebuie oare sa educam ? Eu, va spun ca nu pe copii, ci pe parinti.
Daca acasa, parintii nu inceteaza sa dea copiilor lor spectacolul disputelor lor, al minciunilor lor, al nesinceritatii lor, cum pot ei sa-si imagineze ca-i vor educa ? S-a remarcat ca un bebelus se poate imbolnavi si sa manifeste tulburari nervoase ca urmare a disputelor intre parintii sai: chiar daca el nu a asistat, aceste certuri creeaza in jurul lui o atmosfera de dizarmonie pe care o resimte, deoarece este inca foarte legat de parintii sai. Bebelusul nu este constient, dar in schimb este foarte receptiv, corpul sau eteric este cel care primeste socurile.
Parintii trebuie sa ia cunostinta de responsabilitatile lor. Ei nu au dreptul sa invite spirite sa se incarneze, daca ei sunt incapabili de a se ridica la inaltimea sarcinii lor. Vad unii dintre ei conducandu-se intr-un mod de-a dreptul de necrezut, incat nu ma pot impiedica sa-i intreb: "Dar in fine, oare voi ii iubiti pe copiii vostri?” Ei sunt indignati : "Cum? Daca noi ne iubim copiii ?! Dar evident, noi ii iubim !” Ei bine, eu nu o cred, deoarece daca i-ati fi iubit, v-ati fi schimbat atitudinea, ati fi inceput sa corectati in voi anumite slabiciuni care se reflecta foarte negativ asupra lor. Voi nu faceti nici un efort, asta este iubirea voastra ?
Eu stiu ca viitorul Fraternitatii se afla in copii, dar eu ma ocup de parinti: eu vreau sa-i fac sa inteleaga ca nu trebuie sa aduca copii pe lume doar pentru a da curs unui instinct atavic de procreere. Acest instinct exista, bineinteles, dar el trebuie sa fie inteles intr-o maniera mai spirituala: trebuie ca gandirea , sufletul, spiritul sa participe la acest act, pentru ca, copilul sa fie legat la o lume superioara. In majoritatea cazurilor, oamenii se multumesc cu bestialitatea: ei mananca, ei beau, ei procreeaza ca animalele, nu exista nimic spiritual in actele lor. Iubirea, aceasta nu are nici o importanta, placerea este cea care conteaza, iar aceasta placere de cateva minute o vor plati dupa aceea pe timpul unei intregi vieti si ii vor face sa plateasca si pe copiii lor.
Voi vreti ca eu sa ma ocup de copii ? Ei nu, de voi ma voi ocupa intai si ocupandu-ma de voi, in mod indirect ma voi ocupa de copiii pe care ii aveti si de cei pe care ii veti avea.
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Teodora D. spune:
Ruscus,Darael
Cand a aparut cartea si la ce editura?Am mai citit de ea, tot pe DC, dar nu am gasit amanunte pe google.Poate mai primim niste citate, ca se pare ca e mai greu de gasit.
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
Ruscus,Darael
Cand a aparut cartea si la ce editura?Am mai citit de ea, tot pe DC, dar nu am gasit amanunte pe google.Poate mai primim niste citate, ca se pare ca e mai greu de gasit.
Fata frumoasa,
Multumesc pentru floare.
Cartea scrisa de OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV a aparut, ca toate cartile scrise de Omraam Aivanhov la Editura Prosveta, care are ca reprezentant in Romania Editura ANTAR ED - România
http://www.geocities.com/antar_ed
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Teodora D. spune:
Darael, cu 2 minute inainte de a adauga tu adresa reprezentantului, am comandat carticica cu volumul 2 la www.librariaonline.ro/cat3.php?id1=j&id2=b&id3=c&page=6" target="_blank">adresa aceasta
"Galvanoplastia spirituala"de care aminteai se gaseste pe site-ul, INCHIS!, de la cartionline.com
Multe multumiri, un buchet mare de si voi studia oferta si de pe site-ul pe care l-ai dat acum.
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
qsar spune:
O simpla informatie:
Omraam Mikhaël Aďvanhov (1900-1986) autorul cartii in discutie a fost lider spiritual si fondator al unei miscari numita Fraternitatea Albă Universală. Prezentata de membrii sai drept www.videlinata.ch/frame_91_ro.html" target="_blank">asociatie culturală si scoala spirituala, miscarea a fost considerata sectara din punct de vedere religios iar filosofia sa speculativa.
Q