obligatia sa nu luam atitudine!
![](images/user_woman.png)
de cand lucrez in companie nu am comentat niciodata.de cand cu cota unica de impozitare si neregulile semnalate angatorului si mai nou de cand am aflat ca am dreptul la 14 zile calendaristice pentru fiecare copil(in caz de boala)am inceput sa comentez.mi s-a sugerat subtil ca sunt luata la ochi ,ca pun prea multe intrebari si ca nu o sa mai imi fie bine.pe scurt astazi mi s-a declarat ca daca nu tac si tot imi cer drepturile s-ar putea sa raman fara job.nu este prima oara cand se procedeaza asa ceva dar cum putem lua atitudine?
Maria
Raspunsuri
alexa121 spune:
daca te consoleaza cu ceva si eu sunt uneori nevoita sa mai si tac pentru ca asta este situatia!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aissa spune:
mariagi, cunosc starea, si eu sunt mereu cu gura mare si cer si strig. Aseara chiar ma visat ca imi spunea sefa ca dupa CIC nu ma vrea inapoi...
Dar nu pricep ce zici de cele 14 zile pentru copil.
Daca te referi la cele 14 zile de concediu medical la care ai dreptul pentru copil, nu e vorba sa ceri undeva acest "drept". E vorba de cazul, nefericit, in care ai copilul bolnav si poti sa beneficiezi de CM in limita acestor 14 zile. Daca medicul iti da certificat de CM pentru copil nu trebuie decat sa prezinti acest certificat la salarizare, personal sau cum e organizarea la voi, ne trebuie sa te certi cu nimeni.
Cristina si
![](zana.gif)
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Daca comentezi te da afara si asta in cel mai bun caz..pt ca te poate face sa-ti dai demisia,ori iti impune sa-ti dai demisia...
Din pacate la noi cum iti ceri un drept cum ti se da peste nas..doar la obligatii nu comenteaza nimeni,eventual cat mai multe si pe cati mai putini bani..Se intampla in Romania!!!
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Fara sa te superi pe mine cred ca orice angajat in general ar trebui sa aiba interesul fata de compania unde lucreaza de asa maniera incat sa scoata ceea ce are mai bun astfel incat acea compabnie sa functioneze cat mai optim. Regula este simpla, o companie sanatoasa are profit si daca are profir rezista sau are capacitatea de a plati salarii sigure si cat mai bune. O afacere se construieste atat cu intreprinzatori cat si cu angajati. In cazuri majore atunci cand legea prevede drepturi de protectie consider ca drepturile trebuiesc respectatate de catre angajatori asa cum sunt ele prevazute de lege si acest drept nu se revendica nu se striga ci pur si simplu se solicita prin insasi cazul fortuit.
Parere personala
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Manuc spune:
A lua atitudine e una si a comenta e alta. Daca ceva ti se pare incorect, du-te si vorbeste cu cel care ti se pare ca greseste, dar cu argumente logice. Sa comentezi in prezenta unora carora le vine foarte usor sa iti dea dreptate, pentru ca ar avea de castigat daca ar fi ca tine, sincer nu vad care ar fi rostul.
Manuela si Costin (care nu mai e bb)