Gris cu lapte

Andrei e cam slabut pentru varsta lui ( 11luni si 9.500kg ). Ma gandeam sa ii introduc gris cu lapte ( am auzit ca pe timpuri asa se dadea la bebeii slabi ) si nu stiu cum se face. Astept sa imi ziceti si mie o reteta de gris cu lapte.
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
Raspunsuri

aissa spune:
Mai nu stiu ce sa iti zic de asta. Eu stiu ca de regula copiii care mancau gris cu lapte erau "pufosi" adica nu grasi cu carne pe ei, ci doar umflati, si chiar stiu ca din acest motiv nu se recomanda. Cred ca mai bine gasesti altceva care sa-l ingrase. Cu cereale ai incercat?
Cristina si

Klaus29 spune:
Cereale mincam in fiecare seara ( 200-300ml ) iar pufos nu e deloc ( se vad muschiuleti formati ) poate din cauza ca e si foarte activ ( nu sta nici 5min in aceeasi pozitie, poate cand doarme )
Poate stiti voi altceva pentru ingrasat in loc de gris cu lapte, tinand cont ca e si foarte mofturos
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)

ankalaura spune:
De ce spui ca e cam slabut? Asa ti se pasre tie, sau nu se incadreaza in grafice?
Eliza nu are inca 12 kile si are un an jumate! Nu e slabuta, dar nici burtoasa nu e, nu e falcoasa si nici pufoasa... Eu zic ca e ok.
Gris cu lapte i-am dat doar putin, mai exact ii puneam la un biberon cu lapte cam 2 linguri, nu prea pline, cu gris - le fierbeam impreuna adica, nu puneam grisul in biberon. Grisul era din cel absolut normal, gris gris. Dar i-am dat foarte putin asa, nuami seara, ca sa ii pot scoate bioberonul dela 5 dimineata. Dupa cateva zile de gris nu mai cerea dimineata lapte, ii dadeam numai niste ceai si gata.
Nu prea sunt pro gris, si nici orez sau cereale cu orez, ca ma tem sa nu se constipe, desi nu a avut niciodata probleme. Mai degraba ii pun in lapte cereale cu musli sau fructe (cereale instant).
Ceva ultra plin de vitamine si de la care se poate si ingrasa: eu ii dau Elizei in fiecare dimineata 250 de ml de suc de-adevaratelea, pe care il fac dintr-un mar, un morvoc si o banana pe care o pun in blender. Rezulta un suc tare gros ultra gustos si sanatos! Deci nu tedi, nu santal sau altceva. Doua zile ii dau asa, apoi schimb, mar, kiwi, portocala. Apoi schimb iar, morcov, mandarina, banana,...samd... Dupa sucul asta, cam la jumatate de ora, ia micul dejun.
Dar.. fata mea e si cam mancacioasa... Chiar ma mir ca nu prea se vede la cantar...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea

aissa spune:
Klaus, inteleg ca acum nu e pufos. Chestia e ca eu stiu ca daca insisti cu grisul devine pufos, ceea ce nu e ce iti trebuie tie. Tu vrei sa il ingrasi nu sa il umfli! De aceea iti recomand sa gasesti altceva. Din pacate, bebita mea e inca mica si nu stiu ce sa te sfatuiesc eu. Ti-am zis doar ce stiam si eu de gris cu lapte.
Cristina si

cristina_smn spune:
Gris cu lapte: la jumatate litru apa ai nevoie de 6 masuri de lapte praf, 2 linguri zahar si cam 30 g gris. Grisul se fierbe in 300 ml apa (cam 15min), apoi se completeaza cu restul de apa 200ml, se pune laptele praf, zaharul si poti pune si putin zahar vanilat, ii da un gust mai bum. Se mai lasa la fiert 10 min. Trebuie sa mesteci continuu. Cand il servesti poti sa ii faci deasupra un model din zeama de la dulceata. Pofta buna!
Nu ii fac prea des gris cu lapte, mai degraba ii pun in piureul de legume si o galusca mica de gris din supa.
Daca nu este constipat ii poti face orez cu lapte. Daca vrei, iti spun si cum sa il prepari.
Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)

oimpia_76 spune:
Dar eu nu pot pricepe ceva: de ce trebuie ingrasati copiii? Poate asa e bb tau, mai slabut, ca si constitutie. Important e sa fie sanatos. In toate cartile scrie ca bb gras nu e egal bb sanatos. Si fetita mea e slabuta, m-am tot stresat si eu un timp, pana cand am realizat ca nu prea sunt cu picioarele pe pamant. Si eu am fost slabuta, de mica, sotul la fel... Ce daca mananca doar jumate din cat papa altii la varsta ei? Nu o pot indopa cu forta. Asa e ea. Dar la cat e de sprintena si neastamparata, oricat ar papa, tot nu s-ar ingrasa.
Deci, repet intrebarea si chiar astept un raspuns, daca mi-l poate da cineva: de ce trebuie neaparat sa fie copiii nostri grasi?
Olimpia, mamica Sarei (10 mai 2004).