Traditii si superstitii pentru ziua nuntii

Traditii si superstitii pentru ziua nuntii | Autor: AngeliquedeS

Link direct la acest mesaj

Vreau sa va impartasesc si voua ceea ce am aflat in stanga si in dreapta de cand ma pregatesc de nunta. Stiu ca subiectul a mai fost dezbatut dar am auzit niste chestii asa trasnite ca trebuie sa vi le spun si voua. Astept sa le comentam impreuna si eventual sa marim lista:
1. salonul de nunta nu trebuie aranjat in culorile alb si rosu pentru ca inseamna ca cei doi vor avea o viata plina de necazuri si accidente (draga Doamne rosu ar simboliza sangele si albul bandajele)
2. in ziua nuntii nu ai voie sa te uiti niciodata inapoi, in nici o circumstanta, pentru ca ar insemna ca regreti si asta vei face toata viata (nu m-am putut abtine si am intrebat-o pe cea care mi-a spus asta ca in cazul in care mirele cade in urma mea si isi rupe piciorul, nici atunci nu am voie sa ma uit dupa el?)
3. cine adoarme primul in noaptea nuntii va muri primul - asta chiar mi s-a parut buna
4. sa nu iti faci verighetele combinate din aur alb si galben pentru ca asta ar insemna despartire, adica doua firi contrare care se unesc si nu reusesc sa se omogenizeze
5. daca iti scapi din mana buchetul de mireasa te desparti - aici ma abtin pentru ca s-a nimerit ca mamei sa i se intample asta si chiar s-a despartit. (Poate solutia ar fi un snurulet cu care sa il legi de incheietura.) Apropos de punctul 4, mama s-a despartit chiar daca avea verigheta numai din aur galben...

Cum vi se pare?
Mai stiti si altele, ca eu mai stiu....
Va pupic pe toate

Angelique

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sandi spune:

Adaug si 2 superstitii:
1.Nu e bine sa vezi o alta mireasa in ziua nuntii tale
2.Nu e bine ca viitorul mire sa te vada in rochie de mireasa inaintea nuntii
Fetelor, eu zic sa nu va luati dupa superstitii. Eu m-am casatorit anul trecut si am incalcat aproape toate superstitiile posibile: sotul meu m-a vazut imbracata mireasa cu cateva luni inainte de nunta, avem verighete din aur alb si aur galben, am privit inapoi in ziua nuntii (de superstitia asta chiar nu stiam, dar chiar daca as fi stiut nu as fi tinut cont de ea), am avut la nunta combinatia alb-rosu...sa mai continui?
Rezultatul (cel putin pana acum): am cel mai bun sot din lume si cea mai reusita relatie, suntem foarte fericiti si cred ca asa vom fi toata viata pentru ca ne iubim si suntem suflete pereche. Si apoi, iti garanteaza cineva ca daca respecti toate superstitiile o sa fii fericit si n-o sa te desparti de cel pe care il iubesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Si eu sunt de parere ca daca am sta sa tinem cont de toate aceste superstitii nu ne-ar mai ramane absolut nimic de facut decat sa ducem o viata anosta, calculand orice miscare avem de facut. Iar viata merita traita din plin si nu trebuie sa stam sa ne gandim oare am pasit prima oara cu stangul sau cu dreptul....
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Si noi cred ca le-am incalcat aproape pe toate astea mai importante si suntem casatoriti din 2001, avem si o bebelina de 9 luni si suntem cel mai invidiat cuplu dintre toti prietenii !
Casa de piatra !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect in arhiva: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10463" target="_blank">Superstitii, Obiceiuri, Traditii la nunta!.

www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Legat de superstitia conform careia nu e bine sa vezi alta mireasa, cineva mi-a spus ca se spune ca nu e bine sa te intalnesti cu ea inainte sa te fi cununat , dar ca apoi nu mai este nici o problema.
Din cate stiu la restaurant de regula sunt mai multe nunti si nu prea e posibil sa nu intalnesti alta mireasa.
Nu auzisem despre celelalte superstitii referitoare la decorarea salii in alb si rosu,verighete , privit inapoi etc.
Cred ca e imposibil sa nu privesti inapoi...

Pupici,
Iael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Martiana spune:

Mie una putin imi pasa de toate superstitiile astea. Eu cred ca avem deja destule motive reale de stres in ziua nunti, ca sa mai trebuiasca sa ne mai fabricam singure si unele imaginare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Buna, fetelor. Persoana care mi-a adus la cunostinta superstitiile pe care le-am amintit chiar credea in ele si era de-a dreptul speriata, fara nici o exagerare. Asa ca sunt destule persoane care cred in asa ceva. CAt despre ce ati spus voi, ca le-ati incalcat pe majoritatea si nu aveti nici o problema, subscriu si va spun ca stiu cupluri care nu au facut aia, nu au facut cealalta si dupa catva timp s-au despartit. Asa ca totul tine de viata si de intelegerea dintre voi. Probabil ati auzit si de superstitia cu perlele care ar simboliza lacrimi, si de cea cu calele care aduc ghinion si lista poate continua. Va pup dulce

Angelique

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Degetzel spune:

Fetelor, eu ce sa mai spun.. ? NU CRED DELOC in superstitii. Si nu cred ca ma poate cineva convinge ca un cuplu se desparte pentru ca au avut verighete cu aur alb si galben sau alte asemenea prostii. Verighetele astea "duale" au aparut destul de curand, pana acum se faceau verighete numai din aur galben si tot se desparteau o groaza de cupluri. Nici macar nu inteleg de ce se mai tot inventeaza asemenea "superstitii"... Cred ca exista persoane care nu au ce face, sau incearca sa-si explice esecurile din viata pe seama sortii, de parca ei personal nu ar fi avut nimic de-a face cu esecul...

Eu imi fac nunta in mai (exista o superstitie clara in a nu-ti face nunta in mai: este luna florilor si casnicia va fi la fel de trecatoare ca florile...), sala va fi aranjata in culorile alb si bordeau (care se apropie si mai mult de culoarea sangelui...), buchetul il fac din trandafiri baccara (rosu inchis) cu cale ... Iar daca ma voi desparti de viitorul meu sot vreodata, NU voi da vina nici in ruptul capului pe luna mai sau pe buchetul meu de flori !!! E adevarat ca verighetele mi le fac din aur galben si atat, dar asta din cauza ca imi place un model numai din aur galben, nu pentru ca m-as feri de saracul aur alb ...

Va pup dulce si sa nu lasati ca nunta voastra sa fie umbrita de superstitii fara rost !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Aurul alb se obtine din aur galben, printr-o prelucrare, mi-a explicat cineva procedeul dar nu-l mai stiu pentru ca erau multi termeni tehnici.
Si noi am incalcat multe superstitii. Parerea mea este sa crezi mai bine in Dumnezeu decat in superstitii, ai mai mult de castigat. Religia ortodoxa (si poate nu e singura) respinge superstitiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Fetelor, haide ca m-ati terminat. Eu sunt o fire superstitioasa, asta e, nu pot sa ma schimb oricat as vrea. Si treaba cu verighetele acum m-a pus pe ganduri. Noi chiar ne doream din aur alb cu galben, am vazut unele dragute la Eldorado.
Ca sa nu mai vorbesc de superstitia legata de nasa, cum ar fi ca daca este insarcinata nu e bine sa cunune. Si nasa noastra a ramas insarcinata. Acum suntem intr-o mare dilema, mai ales ca si sotul meu este la fel de superstitios. Si credeti-ma ca imi dau seama ca totul este o prostie, ca nu are nici o legatura verigheta sau sarcina nasei cu nunta si fericirea noastra, ca totusi ne consideram doi oameni inteligenti, cu studii, dar daca....exista totusi un "daca".
V-am pupat

Mergi la inceput