Mamici de iulie-august 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 10
BB23 spune:
Eu iau Aspenter de la inceputul sarcinii.De 75 de mg.Mie Doamna Dr. Lutescu, mi-a spus ca este si pentru vascularizarea placentei.Daca era dupa farmaciste nu il luam deloc.Dar pe prospect oricum nu scrie ca este interzis in sarcina.Se ia sus supravegherea medicului, in primele 2 trimestre si mu mai mult de 150 mg/zi...
Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!
corbioana spune:
Delia pai asa fac dear...dar din pacate nici asa nu mi-a mai mers...apoi imi spun ca nu se mai da gratuit la unele, la altele ca nu mai au buget si tot asa. chiar la farmaciile Sensiblu (2 la nr.)de unde pana acum il luam fara probl, nu mi-l mai dau. Sunt niste nesimtiti total, nu mai am cuvinte...
19sapt.+4 zile
Ioana
BB23 spune:
MIe de la Sensiblu mi-au spus ca nu se gaseau intr-o perioada nici la depozit...bine m-am intalnit si cu exceptii..aveau dar nu dadeau cu reteta...si eu intrebam inainte apoi le spuneam de reteta..
Sunt om cu tine, daca esti om cu mine!
cin spune:
In ciuda faptului ca s-a mai discutat..nu mai stiu pe unde, de varsta sarcinii in luni...imi poate repeta si mie cineva...incepand cu ce saptamana se intra in luna a 5-a?
Giana spune:
Buna burticilor!!! Fetele,eu am niste dureri,niste intepaturi mai bine zis in partea de jos a abdomenului.Uneori aceste intepaturi le simt mai jos.De parca ar fi in colul uterin.De obicei sunt suportabile si nu dureaza mult,alteori este doar o intepatura dar f. puternica.
Credeti ca am de ce sa-mi fac griji sau este ceva normal din cauza maririi uterului?Voi a-ti simtit asta?E nevoie sa fac o vizita la doctor urgenta?
Giana si bb 13 s+
corbioana spune:
Cin, conform DC din sapt. 19 intri in luna a 5-a. Eu cel putin asa inteleg ca tot urmaresc si eu saptamanal ce se intampla cu noi. Si culeg info si nu-mi era nici mie deloc clar: vezi http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap19
Sper ca asa este! Ca si eu ma declar in luna a 5-a acum.
19sapt. +4 zile
Ioana
mitub spune:
Ca sa ne fie mai usor sa calculam: luam in considerare lunile impare ca avand 4 saptamani si cele pare cu 5 saptamani (echivalent a 9 saptamani pentru 2 luni) si ajungem la saptamana a 19-a echivalent ca intram in luna a 5-a.
Ar fi: 4 sapt prima luna
9 saptamani = 2 luni
13 saptamani = 3 luni
18 saptamani = 4 luni
22 saptamani = 5 luni (vedeti ca dupa 20 de saptamani suntem la 4 luni jumate si se potriveste cu jumatatea sarcinii)
27 saptamani = 6 luni
31 saptamani = 7 luni
36 saptamani = 8 luni
40 saptamani = 9 luni!!!!
Sa dea Domnul sa ajungem cu toatele in luna a 9-a !
Va pup fetele, o iau fuguta ca am intalnire cu bebe mic!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)
laura-s spune:
Nu ar trebui sa fie asa cu retetele; e adevarat ca de la dr. gine trebuie sa mergi la dr. de familie sa scrie reteta compensata si abia apoi la farmacie; eu nu am patit inca asa ceva....
Va las acum ca bebe vrea acasa.
Pupici pe burtici,
Laura
cin spune:
Mai...mie tot nu-mi iese socoteala...habar n-am unde gresesc...dar eu am luat-o oarecum prin deductie...pe site zic ca la 14 sapt intri in al doilea trimestru de sarcina...deci incepe luna a 4-a ...
eu am intrat in 16 saptamani si ma dau rotunda ca-s in luna a 4-a si un pic...off...
mamini spune:
cin, pai ai zis bine, cind se termina 13 sapt si incepe a 14-a, intri in luna a patra. adica tu esti ACUM in luna a patra , ai 3 si ceva. cind esti intr-a 5-a ai patru si ceva. dar eu zic ca suna mai bine sunt in luna a 4-a decit am 3 luni si ceva. e acelasi lucru, dar...pare mai mult...
M14+