La plecarea din tara - contract asigurari stat ?

La plecarea din tara - contract asigurari stat ? | Autor: mihaistavre

Link direct la acest mesaj

Salut,
situatia este urmatoare: noi avem contract cu Casa de Asigurari Sociale pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Asadar in urma acestui "contract" primim lunar o suma pentru fetita noastra.

Acum vine intrebarea: daca emigram in cateva luni si acel "contract" inca se deruleaza adica mai avem de primit bani lunar pana in toamna, cum trebuie procedat ?

In contract scrie ca acesta inceteaza in momentul in care ai domiciliu in alta tara.

Dar daca pastrezi buletinul (cartea de identitate) si pastrezi si casa din Romania ?..se poate spune ca ai doua domicilii ? Unul in Romania si altul in Canada ?..poti lua prin cineva cu procura acei bani lunar si sa fii in regula in acealsi timp ?

Multumesc mult pentru raspunsuri.

O zi buna !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Buna ,
Acum am vazut subiectul si ma grabesc sa-ti raspund ...
Sintem in aceeasi situatie ... Am emigrat , nu am intrerupt nici un contract cu Casa de asigurari , apoi am revenit in tara pentru citeva luni iar la vara plecam iar pt citeva luni in CAnada ... Nu sint probleme atita timp cit aveti o locuinta , un buletin si binenteles cine sa va ridice banii!
Succes!
Daca vei mai dori amanunte poti sa -mi scrii !

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Parerea mea e sa nu te risti!(desi tentatia e mare, nu?)Bineinteles ca se poate ca cineva de incredere sa-ti ia banii copilului...in locul tau ! Dar daca rasufla ceva ,te vor pune sa platesti din urma , merita sa te complici?!In final decizia iti apartine asa ca iti urez bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Dar de ce nu faci un cont in care sa fie virati banii? E mult mai usor.
Din cate mai tin eu minte, stiu ca se duce lunar o decalaratie pe proprie raspundere a sotului(sau sotiei, dupa caz) ca nu se afla si el in concediu. Stiu ca sunt formulare tip, iei una si o semnezi pt toata perioada pana va implini copilul 2 ani.
Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput