Salvati-l pe Liviu Mihail Ungureanu!
Raspunsuri - Pagina 6
Babee spune:
Asa..cine se trezeste de dimineata departe ajunge.Deci cam asa si noi...
Medicul meu dupa ce a citit toata polologhia lui Liviu mi-a spus precis unde sa ma duc si ce sa fac.
Ca atare de acasa am sunat la institutul de hepatologie de la spitalul municipal Viena(AKH), am vorbit cu dl.Dr. Edward Penner si a spus asa:trebuie vazut pacientul, internat si studiat peste tot.Se vor face ecografii si multe teste de sange si urina.Le e mult mai usor daca Liviu e in spital si sincer analizele se fac mult mai repede asa.Pentru ca au laborator propriu, pacientii lor sunt pe primul loc.
Maine dimineata sotul meu va merge sa afle concret cat vor costa(in cazul in care va fi nevoie de spitalizare) iar cel tarziu la ora 14 voi scrie rezultatele.
Dupa toate acestea medicii vor putea spune care va fi pasul urmator.Se va sti si pretul, si sanse si tot.Au spus ca au mai facut asa ceva si ca nu au fost probleme.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa vedem iarasi zambetele pe fetele Anei si a lui Liviu.
-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret
Gabriela si Phillip (6.02.2004)
ancutzelu spune:
Am niste informatii despre care am si vorbit cu Liviu la telefon.
Deci, pe scurt, am pimit adresele si nr de tel de la aschiutza, si am purces la dat telefoane.
1. in Essen, fac doar transplant. Deci, daca vii cu donatorul de ficat si platesti (n-am intrebat cat), se rezolva.
2. in Bonn. Doctorita care se ocupa era in concendiu saptamana asta, deci a ramas pe luni. Insa intreband de costuri, etc... mi s-a spus ca orice investigatie se face inainte de operatie, se plateste la greu. Iar spitalizarea costa la 91 euro pe zi, fara insotitor sau 130 de euro cu insotitor. Se plateste fiecare doctor in parte pt orice analiza... Nu stia sa-mi spuna la cat se vor ridica costurile pt operatie pana nu voi vorbi cu doctorita si ea isi va putea face, probabil, o imagine.
3. in Hanovra. Am fost placut impresionata sa constat ca cei de-acolo pun baza pe analizele si diagnosticul de-aici si sunt gata sa faca operatia cu 2 conditii:L
a. sa li se trimita inainte toate analizele, radiografiile, etc ca sa-si faca o parere si abia apoi vom afla de pret.
b. banii vor fi dati inainte.
Zic ca e bine asa pt ca daca trebuie sa faci analize inainte care te aduc la stiu eu ce costuri.... nu mai ajungi sa ramai cu suficienti bani pt operatie...
Voi ce ziceti??
Aschiutza, draguta mea prietena Danuta din Braunschweig, se va interesa mai departe, de alte adrese, etc, iar eu voi continua sa sun.
Oricum, daca vom ramane la Hanovra, hehehe, aschiutza, vei fi gazdutza!!! Hehehe Sau poate eu, daca mi-ajuta Domnul sa primesc serviciul din Berlin. Ca sa stii Motanik, ca e posibil sa fiu in Berlin incepand din Aprilie. Iar oferta mea de gazduire sta in picioare.
Concluzia este: te rog eu, Motanik, mobilizeaza-i pe Liviu si Ana sa dea actele la tradus si sa le trimita pe aceasta adresa:
Prof. Dr. Jürgen Klempnauer
Medizinische Hochschule Hannover
Carl-Neuberg-Str. 1
30623 Hannover
(cu specificatia)
Budd- Chiari- Syndrom, bitte beorteilen!!!
Deci, daca vrem sa ne miscam, atunci asta chiar trebuie facut. Si inteleg ca Liviu are deja toate actele stranse. Trebuiesc traduse si trimise. Eventual, ma gandesc ca atunci cand sunt gata de trimis, sa scriem noi, astea care suntem cu germana, o scrisoare prin care sa inteleaga profesorul ce vrem de la el. OKI?????
motanik spune:
Ancutzelu
Zici ca ai vb deja cu Ana? Ii dau si eu acuma mesaj...sa traduca actele lui Liviu in germana. Dar are deja in germana...nu ai vazut? Sunt puse in semnatura mea.
Ce trebuie sa fac eu acuma? Hai sa redactam o scrisoare pe care sa o trimitem pe la fundatii, dupa ce o facem in romana eu o traduc si in engleza si cineva dintre voi in germana...
Si sa facem si scrisoare pt doctor. Si eu zic ca e super daca la Hanovra ar putea sa ne spuna mai multe numai verificand actele.
Ancutzel si Daniela, daca aveti YM, nickul meu e motanik si acolo, intrati sa vb ca e mai usor.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Actele lui Liviu Ungureanu
aschiutza spune:
Pentru ca exista posibilitatea ca doctorii sa recomande un transplant de ficat, am adunat ceva informatii si despre asta. Sper sa nu fie cazul si sa fie nevoie numai de prima operatie, dar deoarece multi dintre cei atinsi de aceasta boala ajung la transplant scriu aici ce am gasit.
In cazul in care se asteapta un donator, trebuie trecut pe o lista, trebuie sa se prezinte cu regularitate la control, trebuie sa ramina intr-un spatiu stabilit cu cei de la biroul de organe si sa ajunga in 3-7 ore de la telefonul lor la clinica. Asta ar presupune practic sa locuiasca in tara in care s-ar face transplantul.
In cazul in care exista un donator benevol (de obicei ruda), se fac analizele (nu sta scris cit dureaza ), operatia dureaza intre 5-10 ore. Pacientul trebuie sa ramina in spital cam o luna. Donatorul cam 10 zile. Apoi pacientul trebuie sa se prezinte cu regularitate la consult: in prima luna: de 1-2 ori pe saptamina; 2-3 luna: de 2-3/luna; 3-12 luna: 1-2 ori la fiecare 2 luni, de la al treilea an : la fiecare 3-6 luni. Asta ar implica o prezenta indelungata in tara de operatie, ceea ce ar duce cheltuielile fff departe (banuiesc ca cineva neasigurat are de platit toate aceste vizite) + problema de viza + locuitul pe asa mare perioada ar implica inchirierea unei locuinte.
(paginile 18 si 30 de aici http://www.transplantation-clinic.de/images/Broschuere-LeberTX-Essen.pdf sunt sursa informatiilor de mai sus).
Date despre costul exclusiv al operatiei de transplant nu am gasit.
De aceea, eu zic ca in caz de transplant trebuie vazut ce posibilitati sunt in Romania. Stiu ca si aici se fac operatii de transplant. Poate trebuie deja tatonat in cazul asta, cine din familie ar putea/vrea sa doneze sau daca nu se gaseste donator benevol cit dureaza asteptarea dupa inscriere pe lista.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
motanik spune:
Draga Daniela,
Liviu are ficatul sanatos deci nu cred ca are ros sa vb despre transplant.
Acutzelule, ce acte sa trimita Liviu mai exact? Tot ce are legat de boala? Adika, sa nuu ii punem sa traduca aiurea (costa destul e mult o pagina). In afara de documentul din semnatura mea, ce ar mai trebui?
--------------------
Andra
Noi
Pufi
motanik spune:
Andra,
Am cerut permisiunea sa pot sa trimit acest mesaj pentru a-ti spune ca nu-ti voi mai scrie dupa 19.00 pentru ca ma simt extrem de obosita. Trebuie sa ajung acasa, sa incerc sa ma odihnesc. Adevarul este ca am facut un mare efort sa traiesc in ritmul acesta, atata timp.
Mintea ar vrea si mai mult, dar bietul trup? Oricum fi sigura ca nu voi renunta. Am muncit prea mult, ca sa ma innec la mal. Numai cand ajung acasa si-l vad pe Liviu care se chinuie cu burta lui mare, cu suferinta lui, deja regret ca este noapte si ca trebuie sa astept ziua urmatoare pentru a mai incerca sa fac ceva pentru el.
In ultima vreme, ma rog la Dumnezeu sa ma tina pe picioare, sa pot sa vad ca s-a dus raul, ca am reusit.
Te rog sa le multumesti tu sufletelor mari care ne-au fost alaturi inca o zi.
Te pup si o sa revin maine sper si cu un raspuns din Germania.
Ana
--------------------
Andra
Noi
Pufi
motanik spune:
Draga domnule doctor,
Numele meu este Liviu Ungureanu, am 29 de ani si locuiesc in Bucuresti, capitala Romaniei. Sunt la varsta la care oamenii in general se simt impliniti, au o casa, o familie, copii.
Am familie...pe Ana, sotia mea. Copii nu avem dar ne rugam Domnului ca va veni si ziua in care vom putea avea. Momentan nu ne puteam gandi la asta deoarece eu sunt bolnav si viata noastra a devenit o cursa contra cronometru in incercarea de a ma salva.
In august 2002 am fost diagnosticat cu sindromul Budd-Chiari, tromboza venelor suprahepatice. Ficatul este astfel impiedicat sa aiba o activitate normala ceea ce duce la creearea lichidului (ascita) care preseaza pe toate organele interne.
Din ceea ce am reusit sa aflu pna acum, o interventie chirugicala pentru inlocuirea vaselor blocate este posibila. Din acest motiv va scriu, intelegand ca ma puteti ajuta.
Va trimit actele medicale de care dispun cu speranta ca vor fi in atentia dumneavoastra pentru o eventuala interventie la clinica d-voastra. In aceasta idee, v-as ruga daca puteti sa ma informati urmatoarele:
-daca ma puteti primi la clinica in vederea interventiei chirurgicale
-ce sanse credeti ca am sa ma refac complet in urma operatiei
-cand ar putea acest lucru sa fie posibil
-ce documente mi-ar fi necesare din Romania
-cat ar dura perioada de internare
-daca este nevoie sa fac o programare si cat va dura aproximativ pana voi putea fi operat
-costurile aproximative ale acestei operatii
Va multumesc pentru atentia acordata citirii acestei scrisori si astept cu nerabdare vesti din partea d-voastra.
Cu respect,
Liviu Ungureanu
--------------------
Andra
Noi
Pufi
motanik spune:
Varianta in engleza (va rog, daca am gresit ceva spuneti-mi)
Dear doctor,
My name is Liviu Ungureanu, I am 29 years old and I live in Bucharest, the capital city of Romania. It's the age at which most people feel fulfilled, they have a home, a family, children.
I do have a family....Ana, my wife. We don't have children but we pray to God that there will come a day when we have them. But now we can't afford thinking about that, as I am very ill and our lives have grown into a race against time in order to save me.
In August 2002, I was diagnosed with the Budd-Chari syndrome, thrombosis of the suprahepatic veins. My liver is thus not allowed to run a normal activity which leads to the formation of the liquid which presses over all the inside organs.
From what I have learnt so far, surgery is possible in order to replace the blocked veins with others. This is the reason why I am writing to you, hoping that you can help me.
I am sending copies of my medical records hoping that they will get into your attention for an eventual surgery at your hospital. In this respect, I kindly ask you to let me know about the following information:
-if you can accept me at your hospital for surgery
-what chances you think I have that I will get over it completely
-when would this surgery be possible
-what documents I would need to bring with me from Romania
-how much time I would have to stay in hospital
-if I need to make an appointment and how much time there would be between the appointment and the surgery
-the approximate costs
Thank you so much for your attention and I look forward to hearing from you.
Yours faithfully,
Liviu Ungureanu
--------------------
Andra
Noi
Pufi
motanik spune:
Catre moderatori:
Va rog din inima sa nu editati postarile mele in engleza sau germana, ne folosesc la trimiterea scrisorilor catre clinici. Multumesc.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
ancuta06 spune:
Motanik, uite aici o greseluta:
My liver is thus now allowed to run a normal activity which leads to the formation of the liquid which presses over all the inside organs.
now=not
Si alta:
From what I have learnt so far, surgery is possible in order to replace the blocked veins with others. This is the reason why I am writing to you, hoping that you can help me.
learnt=learned
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family