Pneumonie si Ventolin la bb de trei luni ?

Astazi Mihnea a fost diagnosticat cu pneumonie. A inceput cu o viroza usoara si in trei zile (in care a facut tratament cu Ospamox) a ajuns la pneumonie!!?!!
In retzeta de azi pe langa Zinnat si Mucosolvan figureaza si Ventolin Sirop (1/2 de linguritza la 12 ore), dar in prospect nu scrie ca se recomanda bebelushilor ci doar copiilor incapand cu 2 ani.
A mai administrat cineva dintre voi acest sirop la bebelusi de trei luni?
Mamici care ati avut copii asa mici cu pneumonie, cum ati trecut prin asta?
Sanatate si numai bine!!!
Hena si BB Mihnea - 08.nov.2004
pozele noastre
Raspunsuri

patou spune:
uite, hena ca si eu (cu tristete in suflet)i-am administrat lui bebe de aproape 1 an ventolin - in cazul meu pentru astm. Am citit pe net ca folosit sub forma de inhalator are mai putine efecte secundare ca atunci cand il administrezi sub forma de sirop.(farmacista mi-a spus ca se foloseste si pentru bronsita).

Pepsi spune:
fiul meu la 8 luni, mi-a facut o bronsiolita, si a trebuit sa-i punem masca cu salbutanol, car eeste indicat doar la 4 ani(asa scria pe prospect0, am intrebat, au spus ca e ok! n-am avut de ales ca nu putea respira! deci banuiesc ca mai cere o parere medicala, si cu un farmacist, dar uite ca nici noi nu am avut de ales, decit sa se sufoce...desi am vazut ca-n Franta nu asa trateaza boala asta!
multa sanatate
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

New Mirela spune:
De Ventolin si eu am auzit ca se recomanda la copii cu bronsita astmatica, eu personal am avut multe probleme cu Alex ( 4 ani) si am stat si in spital cu el de vreo 4 ori, pentru niste pneumonii derivate din viroze respiratorii tratate superficial nu de mine , care am umblat ca disperata pe la multi pediatri, ci de incompenenta medicilor, unii au spus ca baiatul are astm, altii au spus ca nu are, asa ca e greu de stiut sau mai bine zis e greu sa mai ai incredere in ziua de azi ca un medicament (!) e bun sau nu , recomandarea mea este sa intrebi mai multi medici, daca cel putin 2 au aceeasi parere, e bine sa le urmezi sfatul.
De obicei, cand eram in Romania si Alex facea pneumonie, dura vreo 3 saptamani cel putin pana scapa de ea, mai ales ca este alergic la niste antibiotice si era greu sa-i gasim ceva potrivit si cu efect rapid, aici am avut probleme cu el chiar saptamana trecuta si spre bucuria mea doctorul l-a facut bine in 5 zile cu un simplu sirop , cate 1/2 de linguritza la 24 de ore, si ma gandeam la bietul copil cate injectii a mai facut si cat l-am mai indopat cu pastile in 4 ani! Asa ca, daca imi dai voie , iti recomand , daca ai posibilitate financiara si poti sa ajungi prin Bucuresti, sa mergi la o clinica privata , sa-i faci copilului teste sa vezi daca nu e alergic la medicamente si pe urma sa-i faci tratamente cu antibiotice, pentru ca de la tratamente repetate cu antibiotice copilul poate deveni astmatic si asta nu mai trece niciodata !
Multa sanatate !

energy spune:
noi luam acum Ventolin, la un an si noua luni. Tot raceala la plamani .. De unde inteleg ca se da si la copii mai mici de 2 ani.
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
nechezol

roserb spune:
Hena, nu stiu daca iti mai aduci aminte, eu am stat cu Mihnea 1 saptamana in spital, cand avea numai 5 saptamani, din cauza unei viroze pe care a luat-o de la surioara lui, si care din pacate s-a transformat in pneumonie (din fericire , o forma foarte usoara, abia daca se vedea ceva pe radiografie.)Fiind asa de mic, nu i s-au putut administra antibiotice decat prin branula, ar fi fost un chin sa facem injectii la varsta lui, si spectrul de antibiotice care se puteau administra asa de mic era f. redus. Noi am inceput acasa cu Ospamox, dar din pacate prea tarziu, in spital i-au facut Ampicilina la 6 ore, paxeladine pentru tuse ,acasa ii dadusem si ambroxol. Tusea saracul de ti se rupea sufletul...
Ventolin-ul este parca un bronhodilatator, ajuta la usurarea respiratiei, chiar daca scrie in prospect ca se recomanda peste 2 ani, probabil ca in cazuri din astea se poate da. Si mie imi spusese ca daca se agraveaza situatia i s-ar fi pus si lui Salbutamol, chiar asa de mic. Din fericire nu a fost cazul, a scapat repede , apoi nu a mai avut nimic.
Multa sanatate, si sa scapati repede!
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Melaroxy spune:
cand a facut vladut bronsiolita avea 7-8 luni si i-am administrat ventolin, salbutamol, zinnat (apoi am trecut pe injectii zinacef750) si nu mai stiu, parca si ambroxol.
ai grija doar ca zinnatul este amarui si daca nu poate sa pape o sa verse medicamentul.
sfatul meu este sa nu apelezi la mai multi medici pt ca fiecare are cate o parere diferita, si nu vei mai stii ce decizii sa iei. eu am patit-o si am fost bulversata si f speriata nestiind pe care doctor sa cred.

hena spune:
Multumesc mult pentru sfaturi si raspunsuri!!!
Astazi Mihnea se simte mai bine, dr ne-a consultat si parea multumita, ne-a micsorat doza de Ventolin la 1/4 l la 12 ore.
New Mirela, mi-ai dat o idee f buna, cea cu testele, mai ales ca Mihnea a fost dianosticat ca fiind atopic, fapt ce deseori se asociaza cu diverse alte alergii si chiar astm.
Roserb, nu eram f "activa" in perioada aceea, tare s-a mai chinuit Mihnea al tau, dar ma bucur ca i-a trecut si, la cum arata, e un adevarat invingator.
Melaroxy, Mihnea tolereaza destul de bine gustul Zinnat-ului; cat despre medici, incerc sa pastrez numai unul.
Numai bine!
Hena si BB Mihnea - 08.nov.2004
pozele noastre

aissa spune:
Din pacate si noi ne "laudam" cu o bronsiolita. A inceput tot ca o viroza si lunea trecuta eram internate. A primit ceftriaxon (pe branula), am facut aerosoli, ia acasa cat am facut ambulator tratamentul i-am dat si Salbutamol sirop (1 ml la 8 ore). In plus, dupa ce a inceput sa-i treaca mi-a facut 10 scaune pline de muci asa ca apoi am trecut si la tratament pentru diaree. Offf, sper sa fii scapat.
Cristina si