Ureaplasma

Ureaplasma | Autor: oriadam

Link direct la acest mesaj

Ma intrai tre' sa spun ca e tare placut sa pot citi povestile si discutiile unor femei care trec prin aceeasi perioada delicata ca si mine. Sunt insarcinata in 12 saptamani si cred nu am ratat in vreo zi portia "desprecopii".
Intrebarea mea este:Stie cineva cat de periculoasa este ureaplasma? Am consultat doi medici care mi-au spus fiecare altceva.Unul, ca nu afecteaza fatul si ca se poate trata dupa primul trimesctru, iar celalalt, ca nu se poate trata si e in acelasi timp periculos pentru bebe (creste riscul de avort).

Multumesc si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Personal nu stiu prea multe despre ureaplasma, dar am gasit ceva dand search pe google:

Ureaplasma nu va afecta fatul, dar exista 2 riscuri: fie nu poti ramane gravida, fie creste riscul de avort

Si ce povestea mai demult o fata de aici de pe DC despre ureaplasma
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12172

Oana D - 10+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Si eu am ureaplasma, am deschis un subiect nou ureaplasma-klacid

Doctora mea mi-a spus ca nu e foarte periculoasa, se trateaza, trebuie sa faci antibiograma si iei antibiotic. Netratata nu poate decat sa duca la avort spontan in preimul trimestru si la nastere inainte de termen.

Deci stai linistita ca nu e grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by alina_a

Si eu am ureaplasma, am deschis un subiect nou ureaplasma-klacid

Doctora mea mi-a spus ca nu e foarte periculoasa, se trateaza, trebuie sa faci antibiograma si iei antibiotic. Netratata nu poate decat sa duca la avort spontan in preimul trimestru si la nastere inainte de termen.

Deci stai linistita ca nu e grav.

Daca-ti da mina sa risti....Eu am pierdut o sarcina la 18 sapt. datorita ureaplasmei care, daca nu stiti sau dr. nu au considerat necesar sa va informeze, declanseaza avortul mai ales in trimestrul 2 prin ruperea membranelor. Eu nu am stiut ca am aceasta bacterie decit dupa ce am pierdut sarcina, aici nu se fac analize ca toxo, ureapl., chamyidia inainte sau in timpil sarcinii decit daca ai avut in trecut tu sau femeile din familia ta pierderi de sarcina. Si la sarcina de-acum, m-am luptat cu ureaplasma pina prin sapt. 20 si fac in continuare 1 analiza/luna sa fiu sigura cu am scapat de ea, atita timp cit exista in organismul femeii gravide, riscul de avort spontan este crescut, asta nici un dr. nu poate nega! Si nu in ultimul rind, nu dr. pierde sarcina, ci tu, pt. el esti doar un caz nefericit, pt. tine lasa cicatrici sufletesti permanente..Sfatul meu este sa incepi tratamentul cit mai curind si sa faci analize periodica sa fii sigura ca nu reapare! Paza buna...stii cum e!

Mergi la inceput

Dodo, m-ai cam speriat si pe mine nu am avut nici o problema pana acum adica nu sangerari nu nimic. Tocmai am luat 3 pastile de summamed(azitromicina) sper sa-mi treaca. IMi spui si mie te rog ce tratament ai urmat tu si sotul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Dintre antibioticele considerate "safe" in sarcina este eritromicina, care are spectru mai larg. Am luat 250mg/6 ore, prima oara numai eu, apoi si sotul impreuna cu mine, ca n-a vrut sa mearga sa-si faca analiza de secretie si el. Si am luat asa: o tura de 2 sapt, apoi pauza de 7-10 zile pina veneau rezultatele, apoi alta tura, tot asa din sapt. 5 cind mi-a iesit la analize(avind "istoria" cu sarcina pierduta, nu au riscat si mi-au dat sa fac si ureapl.,toxo, chlamydia, chiar si rezistenta la varicela, ca nu mai tineam minte daca am avut-o in copilarie si nu i-am facut vaccin lui fi-miu), pina-n sapt. 20 cind in sfirsit am scapat de ea dar tot repet analiza la luna sa fiu sigura. Ca reguli de igiena am fiert lenjeria intima a mea si a sotului, care trebuie sa fie numai de bbc. sa reziste. Tratamentul nu e greu, insa riscul de avort spontan este crescut la gravide, daca 70% din femei traiesc cu aceasta bacterie fara sa stie, pt. ca nu da nici un fel de simptome, nu e periculoasa, cel mult poate fi o sursa de infertilitate dar la gravide, cum spuneam, se schimba datele problemei...Stiu treburile astea pt. ca am cautat pe net la vremea respectiva, dr. de aici nu te trimit, dupa cum spuneam mai sus, la analize, decit daca ai ceva intrecut, vreun avort, altfel, dupa, trebuie sa investigheze, ca nu pierzi o sarcina la 18 sapt. asa, spontan..Din pacate a fost prea tirziu, insa mi-a deschis okii si nu m-am lasat la mina dr., cind am intrebat concret daca avortul a fost cauzat de ureapl. a trebuit sa admita ca da, este posibil, alte bacterii nefiind detectate la analize...Nu va culcati pe-o ureche, cereti tratament(antiboitic) si repetati analiza de ureapl. pina se negativizeaza si ar fi bine si periodic pina la nastere, pt. mai multa siguranta..
A, am uitat un "amanunt"-bacteria se poate transmite la nastere(daca e vaginala) si la bb, diagnosticat ca avind "sepsis neonatal" si trebuie inceput tratament de urgenta la bb cu antibiotic imediat dupa nastere.
Nu va speriati, este o "chestie" cit se poate de tratabila, insa tratamentul trebuie sa inceapa cit mai curind, fuga la dr. si..calare pe tratament!!!Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oriadam spune:

Multumesc mult pentru informatii.

Mie mi-a spus medicul care imi urmareste sarcina ca, dupa analiza pe care mi-a facut-o a depistat ca virusul nu este sensibil la nici un medicament care nu-mi afecteaza fatul, asa ca vom fi atente in perioada critica (16-27 saptamani).
Cand am mai intrebat o doctora, mi-a spus sa nu ma stresez ca nu-i pericol.

Mergi la inceput

Si eu multumesc pentru informatii Dodo si va doresc o sarcina si nastere cat mai usoara si bebica sanatos

Mergi la inceput